FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Grenada Facts
Quiz about Grenada Facts

Grenada Facts Trivia Quiz


All that I knew about Grenada before doing this quiz was that Ronald Regan went against the wishes of Margaret Thatcher in the 1980's and invaded Grenada, to get rid of its communist leaders. How well do you know Grenada?

A multiple-choice quiz by Pariah. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Caribbean
  8. »
  9. Grenada

Author
Pariah
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
97,636
Updated
Apr 27 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
597
- -
Question 1 of 10
1. Grenada lies in the western hemisphere.


Question 2 of 10
2. What is the capital city of Grenada? Hint


Question 3 of 10
3. Grenada's official name is? Hint


Question 4 of 10
4. Grenada's form of government would be best described as being a communist state.


Question 5 of 10
5. Spanish is the official language of Grenada.


Question 6 of 10
6. What is the name of the monetary unit used in Grenada? Hint


Question 7 of 10
7. Grenada is twice the size of Washington, DC.


Question 8 of 10
8. In 2002, what was Grenada's total population? Hint


Question 9 of 10
9. The life expectancy in Grenada for the total population is 73.6 years.


Question 10 of 10
10. The population density of Grenada is 2760 persons per sq km.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Grenada lies in the western hemisphere.

Answer: True

The island of Grenada lies between the Caribbean Sea and Atlantic Ocean, north of Trinidad and Tobago.
2. What is the capital city of Grenada?

Answer: St. George's

Roseau is the capital of Dominica, San Salvador is the capital of El Salvador, and Santo Domingo is the capital of the Dominican Republic.
3. Grenada's official name is?

Answer: Grenada

Grenada has no conventional long form, and consequently is known simply as Grenada in all matters.
4. Grenada's form of government would be best described as being a communist state.

Answer: False

Grenada's form of government would be best described as being a parliamentary democracy.
5. Spanish is the official language of Grenada.

Answer: False

English is the official language of Grenada, due to the fact that Britain owned Grenada up until 1975, and Charles III is the head of state.
6. What is the name of the monetary unit used in Grenada?

Answer: East Caribbean Dollar

The Quetzal is the monetary unit used in Guatemala, the Gourde is used in Haiti, and the Lempira is used in Honduras.
7. Grenada is twice the size of Washington, DC.

Answer: True

Grenada has an area of 340 sq km, Washington Dc has an area of 158 sq km.
8. In 2002, what was Grenada's total population?

Answer: 103,961

The projected population for Grenada for 2020 is 150,000, and for 2040 it is 200,000.
9. The life expectancy in Grenada for the total population is 73.6 years.

Answer: True

It has been rising in recent years.
10. The population density of Grenada is 2760 persons per sq km.

Answer: False

The population density of Grenada is 276 persons per sq km.
Source: Author Pariah

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us