Quiz about Hong Kong
Quiz about Hong Kong

Hong Kong Trivia Quiz


See if you know your way around one of the most exciting cities in the world. If you live here these should be easy but a bit trickier for a tourist.

A multiple-choice quiz by dericpw. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. China
  8. »
  9. Hong Kong

Author
dericpw
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
197,557
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
695
Last 3 plays: shhlove04 (6/10), Guest 94 (1/10), Guest 73 (3/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The area previously referred to as "Victoria" is now defined mainly by which district? Hint

Causeway Bay
Admiralty
Central
Wanchai

2. At the beginning of 2005, what was the tallest building in Hong Kong? Hint

Central Plaza
The Center
Bank Of China
Two International Finance Centre

3. Where is the 'midnight' market situated? Hint

Temple Street
Jardine's Crescent
Stanley Main Street
Tung Choi Street

4. In which famous hotel found on Salisbury Road can you stand at the top floor gentlemen's toilet urinals, whilst looking over Kowloon? Hint

The Grand Hyatt
The Mandarin Oriental
The Peninsula
The Shangri-La

5. Which island south of Hong Kong is known for its seafood, pigeon restaurant and slightly "hippy" culture? Hint

Lantau
Cheung Chau
Lamma
Peng Chau

6. What happens on a Sunday that doesn't happen on any other day of the week? Hint

The shops close.
Churches deliver Mass.
Tram fares are reduced in price.
The domestic helpers congregate in the streets.

7. Murray House is one of the few remaining Victorian buildings in Hong Kong. Where is it? Hint

Stanley
Admiralty
Central
The Peak

8. How did the district of Soho get its name? Hint

It comes from taxi drivers' pidgin English meaning, "so here".
It's named after Soho in London.
It's short for "south of Hollywood Road".
Soho is the original Cantonese name for the district.

9. Where is the Hong Kong Cemetery, known for its Royal Navy graves and monuments? Hint

Aberdeen
Happy Valley
Admiralty
Stanley Fort

10. Since 2003 what can you no longer do in a public area without risking a fine? Hint

Jay walk
Gamble
Litter
Spit


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The area previously referred to as "Victoria" is now defined mainly by which district?

Answer: Central

"Central" is the financial district and what used to be called Victoria, the capital of the previous British Colony.
"Wanchai" was the red light district on Hong Kong Island but is now a more upmarket nightlife area, although the girlie bars still exist.
"Causeway Bay" is a major shopping and restaurant district.
"Admiralty" was where many of the Colonial Government buildings were although now it is mostly a commercial district.
2. At the beginning of 2005, what was the tallest building in Hong Kong?

Answer: Two International Finance Centre

Two International Finance Centre was completed in 2003 and consists of 88 storeys. It is the tallest building in Hong Kong and the sixth tallest in the World at 415m (1,362ft).
Central Plaza was completed in 1992 with 78 storeys rising to 374m (1,227ft).
Bank of China was completed in 1989 with 72 storeys rising to 369m (1,209ft).
The Center was completed in 1998 with 73 storeys rising to 346m (1,135ft).
3. Where is the 'midnight' market situated?

Answer: Temple Street

The Temple Street market opens around 6pm and closes after midnight 7 days a week. It sells anything from clothes to electronic goods to tourist trinkets to copy rolexes.
Stanley Market is in the area of Stanley Main Street.
The Causeway Bay Ladies Market is on Jardine's Crescent.
The Mong Kok Ladies Market is on Tung Choi Street.
4. In which famous hotel found on Salisbury Road can you stand at the top floor gentlemen's toilet urinals, whilst looking over Kowloon?

Answer: The Peninsula

This is a famous tourist attraction in Felix restaurant on the top floor of the hotel. The saying goes, "You can literally pee over Kowloon."
5. Which island south of Hong Kong is known for its seafood, pigeon restaurant and slightly "hippy" culture?

Answer: Lamma

Lamma is regrettably also known for its power station right next to the beach.
Lantau is the largest of the islands and mostly turned over to country park land. It also boasts Discovery Bay, The Big Buddha, the airport and the future Disney theme park.
Peng Chau is tiny but with a thriving community.
Cheung Chau is famous for its pirate caves and high suicide rate.
6. What happens on a Sunday that doesn't happen on any other day of the week?

Answer: The domestic helpers congregate in the streets.

The maids have Sundays off and tend to get together to meet friends, gossip, sing, picnic, etc. Literally tens of thousands of maids gather in groups on the streets, beaches, in parks and anywhere they can sit together. Nationalities almost never mix and there are customary areas for Filipinas, Indonesians, Nepalese, Thais, etc. Central is very much a Filipina area and Sunday is sometimes referred to as Manila Day.
7. Murray House is one of the few remaining Victorian buildings in Hong Kong. Where is it?

Answer: Stanley

Murray House was the Army Officers' mess and is a beautiful example of a colonial building. It was originally located in Central but was dismantled and reconstructed in Stanley on the south of Hong Kong Island. It now houses various up market restaurants.
8. How did the district of Soho get its name?

Answer: It's short for "south of Hollywood Road".

Soho is in fact south of Hollywood Road and is famous for its up market restaurants and wine bars.
9. Where is the Hong Kong Cemetery, known for its Royal Navy graves and monuments?

Answer: Happy Valley

The oldest colonial cemetery in Hong Kong. Some of the graves date back to the founding of the British Colony and many are dedicated to members of the Royal Navy and Royal Marines. Adjacent are the Roman Catholic Cemetery and Muslim Cemetery.
10. Since 2003 what can you no longer do in a public area without risking a fine?

Answer: Spit

Spitting in the street or even in shops, bars and on public transport was common practice but has been outlawed since the SARS outbreak in order to stop the spread of germs.
Jay walking, gambling and littering attracted fines prior to 2003.
Source: Author dericpw

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 27 2023 : shhlove04: 6/10
Jan 24 2023 : Guest 94: 1/10
Dec 28 2022 : Guest 73: 3/10
Dec 25 2022 : Guest 219: 6/10
Dec 24 2022 : Guest 82: 4/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us