FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Continent of Europe
Quiz about The Continent of Europe

The Continent of Europe Trivia Quiz


This quiz is all about the continent of Europe. Have fun!

A multiple-choice quiz by mattc333. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Europe

Author
mattc333
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
28,587
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3908
Last 3 plays: Guest 38 (9/10), Guest 184 (8/10), Guest 67 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. In which Scandinavian country would you find the city Goteborg? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following countries has German as its official language? Hint


Question 3 of 10
3. Which of the following countries does not have its northern boundary entirely formed by water? Hint


Question 4 of 10
4. Before Germany became one nation, what was the capital of West Germany? Hint


Question 5 of 10
5. Which is not an official language of Switzerland? Hint


Question 6 of 10
6. What is the most populated country in Europe? (Not including Russia, as part of its population is in Asia) Hint


Question 7 of 10
7. Which of these European languages is not classified as Germanic? Hint


Question 8 of 10
8. Centuries ago, which European country conquered Haiti, a country on the Caribbean island of Hispaniola? Hint


Question 9 of 10
9. Which country's official language is not named after the country (for example Finland's official language is Finnish)? Hint


Question 10 of 10
10. Which country has reported that fish have been killed by acid rain in over 20 percent of their lakes? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 21 2024 : Guest 38: 9/10
Feb 17 2024 : Guest 184: 8/10
Feb 10 2024 : Guest 67: 5/10
Feb 02 2024 : Guest 147: 4/10
Jan 20 2024 : Guest 108: 9/10
Jan 18 2024 : Guest 45: 6/10
Jan 18 2024 : Guest 2: 8/10
Jan 17 2024 : DeepHistory: 8/10
Jan 03 2024 : Guest 86: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which Scandinavian country would you find the city Goteborg?

Answer: Sweden

Goteborg is the second-largest city in Sweden.
2. Which of the following countries has German as its official language?

Answer: Austria

3. Which of the following countries does not have its northern boundary entirely formed by water?

Answer: Sweden

Sweden's northern boundary is with Norway, which has a little strip of land sticking out to its north.
4. Before Germany became one nation, what was the capital of West Germany?

Answer: Bonn

Berlin was the capital of East Germany. Berlin was also on the boundary, with the infamous Berlin Wall.
5. Which is not an official language of Switzerland?

Answer: English

Switzerland has four official languages - German, French, Romansch and Italian. However, most people have German as their first language.
6. What is the most populated country in Europe? (Not including Russia, as part of its population is in Asia)

Answer: Germany

Germany has the most people of any European nation with over 82 million.
7. Which of these European languages is not classified as Germanic?

Answer: Portuguese

Portuguese is a Romance language.
8. Centuries ago, which European country conquered Haiti, a country on the Caribbean island of Hispaniola?

Answer: Spain

Spain first conquered it, and then 200 years later they left part of it for France.
9. Which country's official language is not named after the country (for example Finland's official language is Finnish)?

Answer: Kosovo

Kosovo's official languages are Albanian and Serbian.
10. Which country has reported that fish have been killed by acid rain in over 20 percent of their lakes?

Answer: Sweden

Sweden has reported a loss of aquatic life in over 18,000 lakes.
Source: Author mattc333

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us