Quiz about Food for Thought Trivia for Foodies
Quiz about Food for Thought Trivia for Foodies

Food for Thought: Trivia for Foodies Quiz


This quiz is for the serious grub gurus, the professional pie hole stuffers, and for everyone else who likes to throw down when it comes to the dining table. Good luck and good eating!

A multiple-choice quiz by hmme224. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink

Author
hmme224
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
351,843
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1633
Last 3 plays: Guest 2 (9/10), Guest 67 (10/10), Guest 50 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This traditional Jewish dish typically involves "dumplings" made of schmaltz, among other things. Hint

Challah
Kugel
Matzah ball soup
Lenzin

2. In many Latin tapas restaurants, this dish is a favorite; it usually involves raw cubed fish, onions, and fresh herbs that are then doused in lime or lemon juice. The acidity cooks the fish and breaks down the onion while still maintaining the flavor and structure of the fish. What is it? Hint

Paella
Ceviche
Flan
Huevos Rancheros

3. To serve something au gratin means to Hint

grate something on top, often cheese
fry the food
add ice cream
serve by itself

4. You're looking for a nice meat substitute for a dinner guest who is vegetarian to replace beef tips. Which of these would be a good option? Hint

Potatoes
Turnips
Carrots
Mushrooms

5. You're craving some nachos, not just cheese and tortilla chips, but the real deal piled high nachos. Which of the following would you probably NOT see on your plate if you ordered nachos at an authentic Latin joint? Hint

mostaza
chorizo
guacamole
pico de gallo

6. What does the term Bolognese refer to? Hint

a German bologna
an Irish potato dish
an Indian soup
an Italian meat based ragu

7. When in the mood for all American food like burgers and onion rings, to which of these might you pay a visit? Hint

a delicatessen
a farmer's market
a pizzeria
a dive or a joint

8. When a piece of meat has a good combination of fat and lean protein and it is clearly visible, chefs will say the meat is which of these? Hint

marbled
speckled
swirled
blended

9. Where does the chip butty hail from? Hint

England
America
Ireland
Canada

10. Which of the following expressions is used in reference to giving a toast during a meal in an Italian or Spanish environment? Hint

Salute/Salud
Bon appetit
C'est la vie
Que sera, sera


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This traditional Jewish dish typically involves "dumplings" made of schmaltz, among other things.

Answer: Matzah ball soup

Matzah balls are placed in steeped chicken stock to cook the dough. They are served in the broth they were cooked in. Depending on the skill of the cook and density of the balls, some will "sink" and others will "float" in their broth.
2. In many Latin tapas restaurants, this dish is a favorite; it usually involves raw cubed fish, onions, and fresh herbs that are then doused in lime or lemon juice. The acidity cooks the fish and breaks down the onion while still maintaining the flavor and structure of the fish. What is it?

Answer: Ceviche

This dish is typically served chilled and often is accompanied by fresh vegetables and fruits.
3. To serve something au gratin means to

Answer: grate something on top, often cheese

A la mode is add ice cream, frito is fried, a la carte is served by itself.
4. You're looking for a nice meat substitute for a dinner guest who is vegetarian to replace beef tips. Which of these would be a good option?

Answer: Mushrooms

Mushrooms very easily take on the flavor of the grill or marinades so they're an excellent choice if you need to make a vegetarian dish.
5. You're craving some nachos, not just cheese and tortilla chips, but the real deal piled high nachos. Which of the following would you probably NOT see on your plate if you ordered nachos at an authentic Latin joint?

Answer: mostaza

Mostaza means mustard, and unless you're into revamped and modified nachos, this normally won't be a Latin staple.
6. What does the term Bolognese refer to?

Answer: an Italian meat based ragu

Bolognese sauce is fantastic with simple flavored things such as plain angel hair pasta. Don't forget the garlic bread!
7. When in the mood for all American food like burgers and onion rings, to which of these might you pay a visit?

Answer: a dive or a joint

Dives, also associated with diners and the like can often be hole in the wall, mom and pop type of places that serve out some great American fare with their own special twist.
8. When a piece of meat has a good combination of fat and lean protein and it is clearly visible, chefs will say the meat is which of these?

Answer: marbled

Marbled meat, especially in beef, usually provides for extra tenderness and flavor.
9. Where does the chip butty hail from?

Answer: England

The chip butty is traditional british fare: french fries on buttered toast, usually served with ketchup or vinegar.
10. Which of the following expressions is used in reference to giving a toast during a meal in an Italian or Spanish environment?

Answer: Salute/Salud

Salud means health and so they toast to it before sitting down to a hearty meal of something more than likely involving carbs. So, salud to you- may you always have an open heart, willing tastebuds and a hungry stomach!
Source: Author hmme224

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 28 2022 : Guest 2: 9/10
Nov 26 2022 : Guest 67: 10/10
Nov 26 2022 : Guest 50: 5/10
Nov 25 2022 : Guest 109: 9/10
Nov 24 2022 : Guest 172: 10/10
Nov 23 2022 : Guest 104: 6/10
Nov 23 2022 : Guest 107: 8/10
Nov 22 2022 : Guest 64: 8/10
Nov 20 2022 : Guest 82: 9/10

Score Distribution

quiz
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us