FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about An E or F in Asian Art Terms Oh Dear
Quiz about An E or F in Asian Art Terms Oh Dear

An 'E' or 'F' in Asian Art Terms, Oh Dear! Quiz


All of the following art terms are related to Asian art. The first 5 art terms are 'E' art terms, while the next 5 relate to 'F' terms. I wish you luck!

A multiple-choice quiz by thejazzkickazz. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Art
  8. »
  9. Art Terms

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
87,203
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
367
- -
Question 1 of 10
1. I'm going to cheat here and use the word 'eight' as one of my 'E' words, since there aren't a huge number of Asian art terms beginning with 'E'! Which of these items is not one of the 'Eight Emblems of Buddhism'?
Hint


Question 2 of 10
2. Another 'eight' question: Which of these symbols, and one of the 'Eight Treasures' of Chinese art, represents purity and female beauty?
Hint


Question 3 of 10
3. Which of these terms, in Japanese, means 'picture plate'?
Hint


Question 4 of 10
4. What was the capital of Japan during the Tokugawa period (1603-1867), during which various new forms of art flourished?

Answer: (3 letter 'E' word)
Question 5 of 10
5. This is a term for a simple ink circle drawn in one stroke by Zen painters. What is it called?
Hint


Question 6 of 10
6. In Chinese painting, these creatures symbolize wealth...name them!
Hint


Question 7 of 10
7. What is the popular English name given to the walled imperial palace of the former Chinese emperors in Beijing?
Hint


Question 8 of 10
8. Which tree is considered sacred by the people of Thailand, and is often planted near Buddhist temples?
Hint


Question 9 of 10
9. In many Japanese homes, rooms are divided up by paper screens on wooden frames. To enter a room, one must go through a sliding door. What are these doors called?
Hint


Question 10 of 10
10. A 'fuchi' is a part associated with which martial item of Japanese history?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I'm going to cheat here and use the word 'eight' as one of my 'E' words, since there aren't a huge number of Asian art terms beginning with 'E'! Which of these items is not one of the 'Eight Emblems of Buddhism'?

Answer: Garlic

As seen in Buddhist art and sculpture, the eight emblems are: wheel of teaching, lotus, umbrella, canopy, vase, two fish, endless knot, and sea-snail. On occasion a bell is used in place of a wheel.
2. Another 'eight' question: Which of these symbols, and one of the 'Eight Treasures' of Chinese art, represents purity and female beauty?

Answer: Pearl

The 'eight treasures' (ba bao) can often be found symbolized in Chinese art. Along with the pearl, the coin represents wealth, a rhombus stands for order in the state, a painting represents the scholarly culture, music is symbolized by a jade 'sounding stone', scholarship is noted by books, good fortune is represented by 2 rhino-horn cups and an artemisia leaf equals happiness. If you can collect all eight of these 'treasures' you surely have reached the highest level of virtue. (And you also have a lot of cash!)
3. Which of these terms, in Japanese, means 'picture plate'?

Answer: E-zara

E-zara are ceramic pieces which have been adorned with various pictures upon the eating surface. They are usually very simple pictures, and are quite beautiful on a cream-colored crackle glaze.
4. What was the capital of Japan during the Tokugawa period (1603-1867), during which various new forms of art flourished?

Answer: Edo

The 'Edo Period' is a generic term for this time frame, but the arts of this period cover a wide range of styles. Some foreign (read: Western) influences began to creep into Japanese art during this period and a resurgence of Zen art by various monks occurred in the 17th-18th centuries.
5. This is a term for a simple ink circle drawn in one stroke by Zen painters. What is it called?

Answer: Enso

There are various interpretations on what these enso circles mean, but I prefer the suggestion that they mean nothing...which is what a good Zen monk should be focusing on while he meditates. Some modern Japanese artists have revived the enso circle in their work, most notably Yoshihara Jiro with his painting 'Red Circle on Black' (1965) and the ceramic-maker Yagi Kazuo with is piece called, simply, 'Circle'.
6. In Chinese painting, these creatures symbolize wealth...name them!

Answer: Fish

This makes sense when one realizes that the words for fish (yu) and surplus (yu) are pronounced exactly the same.
7. What is the popular English name given to the walled imperial palace of the former Chinese emperors in Beijing?

Answer: Forbidden City

This wonderful fortress is a must see when one visits Beijing. It's truly massive in proportion and contains halls of such magnificence, they could only have been built for an emperor.
8. Which tree is considered sacred by the people of Thailand, and is often planted near Buddhist temples?

Answer: Frangipani

The Frangipani tree (Plumeria) is also known as the 'temple tree' and grows throughout the tropics. The tree, also known for its wonderfully fragrant scent, was named for a botanist that accompanied Columbus on one of his missions to the West Indies.
9. In many Japanese homes, rooms are divided up by paper screens on wooden frames. To enter a room, one must go through a sliding door. What are these doors called?

Answer: Fusuma

Fusuma doors are covered with washi paper and do not allow light through, as they are opaque. These are not to be confused with 'shoji' doors, which do transmit light.
10. A 'fuchi' is a part associated with which martial item of Japanese history?

Answer: Samurai sword

The fuchi is a collar at the end of the hilt of a Samurai sword, separating the guard from the hilt. I hope that you have enjoyed this quiz...please keep an eye out for my G quizzes (both Western and Asian) on art terms!
Source: Author thejazzkickazz

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us