FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hitchcock Actresses and Characters
Quiz about Hitchcock Actresses and Characters

Hitchcock Actresses and Characters Quiz


I give you the name of a Hitchcock character, you give me the name of the actress who played her - simple!

A multiple-choice quiz by mharstar. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K
  8. »
  9. Alfred Hitchcock

Author
mharstar
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
71,860
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1186
- -
Question 1 of 10
1. Frances Stevens in 'To Catch a Thief'? Hint


Question 2 of 10
2. Ann Krausheimer Smith in 'Mr and Mrs Smith'? Hint


Question 3 of 10
3. Brenda Blaney in 'Frenzy'? Hint


Question 4 of 10
4. Annie Hayworth in 'The Birds'? Hint


Question 5 of 10
5. Eve Kendall in 'North by Northwest'? Hint


Question 6 of 10
6. Pamela in 'The 39 Steps'? Hint


Question 7 of 10
7. Lady Henrietta Flusky in 'Under Capricorn'? Hint


Question 8 of 10
8. Margaret 'Marnie' Edgar in 'Marnie'? Hint


Question 9 of 10
9. Lila Crane in 'Psycho'? Hint


Question 10 of 10
10. Alice White in 'Blackmail'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Frances Stevens in 'To Catch a Thief'?

Answer: Grace Kelly

Easy one. Hitchcock's favourite actress, seen by him as the epitome of the ice-cool blonde with the fire inside, in her final film for him.
2. Ann Krausheimer Smith in 'Mr and Mrs Smith'?

Answer: Carole Lombard

An unusual project for Hitchcock, one which he was eager to undertake mainly because he wanted to direct his friend Carole Lombard.
3. Brenda Blaney in 'Frenzy'?

Answer: Barbara Leigh-Hunt

'Frenzy' was the penultimate film made by Hitchcock and was his first film in over 20 years to be made in Britain.
4. Annie Hayworth in 'The Birds'?

Answer: Suzanne Pleshette

Suzanne Pleshette played the school teacher Annie, Jessica Tandy was the overbearing mother Lydia, Veronica Cartwright the little sister Cathy and Tippi Hedren, in her first film role, played Melanie Daniels.
5. Eve Kendall in 'North by Northwest'?

Answer: Eva Marie Saint

Eva Marie Saint won an Oscar for her performance in 'On The Waterfront', a role Grace Kelly gave up to star in 'Rear Window'.
6. Pamela in 'The 39 Steps'?

Answer: Madeleine Carroll

An early example of the famous Hitchcock blonde, Madeleine Carroll also appeared in his next film, 'Secret Agent'.
7. Lady Henrietta Flusky in 'Under Capricorn'?

Answer: Ingrid Bergman

This film was chosen by Hitchcock as a star vehicle for his favoured leading lady, Ingrid Bergman, but their relationship grew tense during filming and they never worked together again.
8. Margaret 'Marnie' Edgar in 'Marnie'?

Answer: Tippi Hedren

During the making of 'Marnie', which was originally intended for Grace Kelly, Hitchcock and Tippi Hedren had a major falling out which meant she practically directed herself through much of it.
9. Lila Crane in 'Psycho'?

Answer: Vera Miles

After appearing in 'The Wrong Man', Hitchcock wanted Vera Miles to play the twin roles of Madeleine Elster and Judy Barton in 'Vertigo', but when she fell pregnant, they went to Kim Novak instead.
10. Alice White in 'Blackmail'?

Answer: Anny Ondra

When 'Blackmail' was released with sound, Alice White, the character played by Anny Ondra, was voiced by Joan Barry.
Source: Author mharstar

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us