FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 4 all you Parrotheads
Quiz about 4 all you Parrotheads

4 all you "Parrotheads" Trivia Quiz


I have always loved Jimmy Buffett music. Here are some questions about his life and music.

A multiple-choice quiz by shroombeanie. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Jimmy Buffett

Author
shroombeanie
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
268,145
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
634
Last 3 plays: Guest 96 (4/10), Guest 67 (4/10), Guest 8 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. In what City and State was Buffett born? Hint


Question 2 of 10
2. At what high school did Buffett attend? Hint


Question 3 of 10
3. Buffett attended and began playing guitar at Auburn University?


Question 4 of 10
4. Buffett had a friend that drove them to Key West to "street perform". What is his name? Hint


Question 5 of 10
5. In what year did Buffett open his first restaurant in Key West? Hint


Question 6 of 10
6. In 1997 Buffett and novelist Herman Wouk created a musical based on Wouk's novel, what is the name of the musical? Hint


Question 7 of 10
7. Buffett has written three #1 best sellers.


Question 8 of 10
8. Which film in 2006 did Buffett write the soundtrack, co-produce, and act in? Hint


Question 9 of 10
9. The "Save the Manatee Club" founded by Buffett and former Florida governor Bob Graham was founded in what year? Hint


Question 10 of 10
10. How many biological children does Buffett have? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 19 2024 : Guest 96: 4/10
Jan 21 2024 : Guest 67: 4/10
Jan 17 2024 : Guest 8: 4/10
Jan 06 2024 : Kendall0401: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what City and State was Buffett born?

Answer: Pascagoula, Mississippi

He was born in Pascagoula, Mississippi on December 25, 1946 and grew up along the the shores of Mobile Bay.
2. At what high school did Buffett attend?

Answer: McGill Toolen Catholic High School

He is on the list of notable alumni as singer/songwriter. He was also a varsity cheerleader at McGill.
3. Buffett attended and began playing guitar at Auburn University?

Answer: True

He also attended The University of Southern Mississippi receiving his bachelors degree in history in 1969.
4. Buffett had a friend that drove them to Key West to "street perform". What is his name?

Answer: Jerry Walker

Street performing is also known as "busking". Jimmy began busking in New Orleans in the late 1960's. Jerry and Jimmy drove from New Orleans to Key West in Jerry Jeff Walker's Packard in 1970.
5. In what year did Buffett open his first restaurant in Key West?

Answer: 1985

22 years later he still owns or licences his two restaurant chains Margaritaville Cafe and Cheeseburger in Paradise. Through touring, album sales and restaurants he earns an estimated 100 million a year.
6. In 1997 Buffett and novelist Herman Wouk created a musical based on Wouk's novel, what is the name of the musical?

Answer: Don't Stop the Carnival

Unfortunately, "Don't Stop the Carnival" didn't show much of an interest to Broadway and only ran for six weeks in Miami. In 1998 he released the musical's soundtrack.
7. Buffett has written three #1 best sellers.

Answer: True

"Tales from Margaritaville", "Where Is Joe Merchant?", and "A Pirate Looks At Fifty" all went #1 on the New York Times Bestseller non-fiction list.
8. Which film in 2006 did Buffett write the soundtrack, co-produce, and act in?

Answer: Hoot

The film, based on the book by Carl Hiassen, was not a hit at the box office. Buffett was interested in this movie because it focuses on environmental conservation.
9. The "Save the Manatee Club" founded by Buffett and former Florida governor Bob Graham was founded in what year?

Answer: 1981

In 1989 Florida introduced the "Save the Manatee" license plate. Buffett has been involved with many charity efforts mainly involving children and family, environmental, and disenfranchised groups.
10. How many biological children does Buffett have?

Answer: 2

He has two biological daughters... Savannah Jane Buffett (born June 1st, 1979), Sarah Delaney Buffett (born April 1st, 1992) and an adopted son Cameron Marley Buffett
Source: Author shroombeanie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us