FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Astorians Mystery Word Lyrics Game 12
Quiz about Astorians Mystery Word Lyrics Game 12

Astorian's Mystery Word Lyrics Game #12 Quiz


First, we test your ability to recognize lyrics from 9 classic rock tunes. Then, we test your powers of observation: can you spot the one word all snippets have in common?

A multiple-choice quiz by astorian. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
astorian
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
184,370
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
576
- -
Question 1 of 10
1. "You can ponder perpetual motion, fix your mind on a crystal day. Always time for good conversation. There's an ear for what you say."
Hint


Question 2 of 10
2. "I feel inclined to blow my mind, get hung up, feed the ducks with a bun. They all come out to groove about, while I search for fun in the sun." Hint


Question 3 of 10
3. "Once, I had a love, and it was divine. Soon found out I was losing my mind. It seemed like the real thing, but I was so blind."
Hint


Question 4 of 10
4. "Slowdown, showdown, waiting on line. Showtime, no time for changing your mind. Streets are ringing, march to the sound. Let your secrets follow you down."
Hint


Question 5 of 10
5. "I've got a certan little girl, she's on my mind. No doubt about it, she looks so fine. She's the best girl that I ever had. Sometimes, she's gonna make me feel so bad."
Hint


Question 6 of 10
6. "Finished with my woman 'cause she couldn't help me with my mind. People think I'm insane because I am frowning all the time." Hint


Question 7 of 10
7. "In the silence of her mind, quiet movements where I can find, grabbing for me with her eyes. Now I'm falling from her skies."

Hint


Question 8 of 10
8. "But if I seem to act unkind, it's only me, it's not my mind that is confusing things."
Hint


Question 9 of 10
9. "One thing I do have on my mind- if you can clarify, please do- is the way you call me another guy's name when I try to make love to you." Hint


Question 10 of 10
10. Now, without looking back, what one word appears in all nine of the previous lyrical snippets?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "You can ponder perpetual motion, fix your mind on a crystal day. Always time for good conversation. There's an ear for what you say."

Answer: Creedence Clearwater Revival

"Up Around the Bend," from the great "Cosmo's Factory" album.
2. "I feel inclined to blow my mind, get hung up, feed the ducks with a bun. They all come out to groove about, while I search for fun in the sun."

Answer: Small Faces

"Itchycoo Park," a a piece of Sixties psychedelia that became the Small Faces' only hit in the United States.
3. "Once, I had a love, and it was divine. Soon found out I was losing my mind. It seemed like the real thing, but I was so blind."

Answer: Blondie

"Heart of Glass," from "Parallel Lines."
4. "Slowdown, showdown, waiting on line. Showtime, no time for changing your mind. Streets are ringing, march to the sound. Let your secrets follow you down."

Answer: Billy Squier

"Lonely Is the Night," from "Don't Say No," which represented the all-too-brief peak of Billy's career.
5. "I've got a certan little girl, she's on my mind. No doubt about it, she looks so fine. She's the best girl that I ever had. Sometimes, she's gonna make me feel so bad."

Answer: Deep Purple

"Hush," a Top Ten hit for Deep Purple in their early, pre-Ian Gillan Days. That's original singer Rod Evans belting out Joe South's old tune.
6. "Finished with my woman 'cause she couldn't help me with my mind. People think I'm insane because I am frowning all the time."

Answer: Black Sabbath

"Paranoid," from the definitive heavy metal album of the same name.
7. "In the silence of her mind, quiet movements where I can find, grabbing for me with her eyes. Now I'm falling from her skies."

Answer: Guess Who

"No Sugar Tonight/New Mother Nature." In the movie "Almost Famous, Lester Bangs said "Jim Morrison is a drunken buffoon posing as a poet. Give me the Guess Who. They have the courage to BE drunken buffoons, which MAKES them poetic."
8. "But if I seem to act unkind, it's only me, it's not my mind that is confusing things."

Answer: Beatles

"I Want to Tell You," one of George's best songs, from "Revolver."
9. "One thing I do have on my mind- if you can clarify, please do- is the way you call me another guy's name when I try to make love to you."

Answer: Led Zeppelin

"Heartbreaker," from "Led Zeppelin II."
10. Now, without looking back, what one word appears in all nine of the previous lyrical snippets?

Answer: mind

Thank you for playing mind games with me!
Source: Author astorian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us