Quiz about Foo Fighters
Quiz about Foo Fighters

Foo Fighters! Trivia Quiz


Foo Fighters are a great and one of the most influential bands in rock history. This is just a ten question quiz, dedicated to their talent.

A multiple-choice quiz by runaway_drive. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Foo Fighters

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
303,637
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1128
Last 3 plays: Guest 23 (6/10), Guest 1 (9/10), Guest 90 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Foo Fighters formed in 1994, after the break-up of Dave Grohl's last band. What is the name of the band that he was previously in? Hint

Nirvana
Alice In Chains
Queens Of The Stone Age
The Offspring

2. There are four members in the band: Dave Grohl, Taylor Hawkins, Chris Shiflett and whom? Hint

Nate Mendel
Kurt Cobain
Krist Novoselic
Josh Homme

3. Which video did Chris Shiflett first appear in, for Foo Fighters? Hint

Everlong
Learn To Fly
Breakout
Monkey Wrench

4. In 2003, Dave Grohl started a metal side project, with songs such as "Shake Your Blood" and "Red War"; what is the name of his side project?

Answer: (One Word)
5. What is the middle name of lead singer, Dave Grohl? Hint

Ian
Ernie
Eric
Edward

6. Since the formation of Foo Fighters, they have won several Grammy awards. What music video did they get their first Grammy for? Hint

Learn To Fly
Everlong
Stacked Actors
Monkey Wrench

7. In the "Everlong" music video, what does it say on Taylor's sweater? Hint

"Save The Dolphins"
"Save The Birds"
"Save The Fish"
"Save The Whales"

8. What was the first single released on their 2005 album release "In Your Honor"? Hint

DOA
No Way Back
Resolve
Best Of You

9. There is a video for the "For All The Cows" song.

True
False

10. Which Foo Fighters' song do the following lyrics come from?

"You make me dizzy running circles in my head
One of these days I'll chase you down
Well look who's going crazy now
We're face to face my friend
Better get out
Better get out"

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Foo Fighters formed in 1994, after the break-up of Dave Grohl's last band. What is the name of the band that he was previously in?

Answer: Nirvana

Nirvana formed in 1987 in Aberdeen, Washington, US. Dave was in the band until lead singer Kurt Cobain sadly committed suicide. Dave then went on to form Foo Fighters and the rest is history!
2. There are four members in the band: Dave Grohl, Taylor Hawkins, Chris Shiflett and whom?

Answer: Nate Mendel

Nate and Dave are the only members of the band who were there from the start, Krist was the bassist of Nirvana, but did not join Foo Fighters, Kurt was the vocalist and guitarist of Nirvana and Josh Homme was the former vocalist and guitarist of Queens Of The Stone Age.
3. Which video did Chris Shiflett first appear in, for Foo Fighters?

Answer: Breakout

"Breakout" wase released on Foo Fighter's 1999 album "There is Nothing Left to Lose", that was released on Roswell Records. "Monkey Wrench" and "Everlong" were released on Foo Fighter's 1997 album "The Colour and The Shape".
4. In 2003, Dave Grohl started a metal side project, with songs such as "Shake Your Blood" and "Red War"; what is the name of his side project?

Answer: Probot

Probot featured such guests as Lemmy, Max Cavalera, Mike Dean, Eric Wagner and King Diamond. Their first album was released in 2004.
5. What is the middle name of lead singer, Dave Grohl?

Answer: Eric

Dave was born as David Eric Grohl on January 14th, 1969. Dave Grohl attended Thomas Jefferson High School, named after the third president of the United States.
6. Since the formation of Foo Fighters, they have won several Grammy awards. What music video did they get their first Grammy for?

Answer: Learn To Fly

"Learn To Fly" is a video with the Foo Fighters, minus Chris Shiflett, on a plane and "Stacked Actors" was never made into a video.
7. In the "Everlong" music video, what does it say on Taylor's sweater?

Answer: "Save The Whales"

The "Everlong" music video was directed by Michel Gondry.

At the start of the music video, it shows two men heading towards a house. Dave Grohl's character portrayed in the video dreams about a punk rock party, with Taylor Hawkins dressed as a woman; they see two "Teddy Boys" which are played by Nate Mendel and former member Pat Smear.

The video then switches over to Taylor Hawkins' dream where she is on her own in a house in a dark house in the middle of a forest. Taylor has pigtails and is wearing the "Save The Whales" sweater, then a hand reaches out and from underneath the floorboards which leaves Taylor frightened.

At the end of the video, Taylor and Dave are in bed and the two "Teddy Boys" get out of their clothes and the whole band finish playing the song together.
8. What was the first single released on their 2005 album release "In Your Honor"?

Answer: Best Of You

The music video for "Best Of You" was directed by Mark Pellington, better known for his work on the Pearl Jam video "Jeremy".
9. There is a video for the "For All The Cows" song.

Answer: False

There actually was an idea for "For All The Cows" becoming a video, but the band scrapped the idea.
10. Which Foo Fighters' song do the following lyrics come from? "You make me dizzy running circles in my head One of these days I'll chase you down Well look who's going crazy now We're face to face my friend Better get out Better get out"

Answer: Breakout

"Breakout" was released on Foo Fighters' 1999 album, "There is Nothing left to lose".
Source: Author runaway_drive

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 05 2023 : Guest 23: 6/10
Feb 05 2023 : Guest 1: 9/10
Feb 05 2023 : Guest 90: 10/10
Feb 02 2023 : Guest 207: 2/10
Feb 02 2023 : Guest 68: 10/10
Feb 02 2023 : Guest 96: 5/10
Feb 01 2023 : Guest 86: 8/10
Jan 31 2023 : Guest 98: 7/10
Jan 28 2023 : Guest 66: 4/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us