Quiz about The Music Videos of the Foo Fighters
Quiz about The Music Videos of the Foo Fighters

The Music Videos of the Foo Fighters Quiz


The Foo Fighters are known to be one of the most creative bands around with their music videos. This quiz will show how much you know about their music videos.

A multiple-choice quiz by mohistory88. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Foo Fighters

Author
mohistory88
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
321,543
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
303
Last 3 plays: Guest 88 (9/10), Guest 66 (9/10), Guest 58 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In what music video does the band do a performance on top of a building intercut with different images showing pain and anger? Hint

"Best of You"
"Everlong"
"Monkey Wrench"
"I'll Stick Around"

2. In this music video, the band eats in a sushi restaurant where they run into an Asian man who looks similar to Dave Grohl. The band also performs near a lighthouse. What music video is this? Hint

"Everlong"
"DOA"
"Resolve"
"Best of You"

3. In this music video, Dave and Taylor are a couple who go through some horrific dreams of being attacked by Nate and Pat as Teddy Boys. What music video is this? Hint

"Monkey Wrench"
"Everlong"
"Big Me"
"Learn to Fly"

4. In this music video, the band promotes a new kind of candy, Footos. What music video is this? Hint

"Big Me"
"Learn to Fly"
"This Is A Call"
"Next Year"

5. In this video, the band are astronauts going to the moon. Hi-jinx ensue in what music video? Hint

"Next Year"
"The Pretender"
"Aurora"
"Cold Day In The Sun"

6. In what music video does the band act as actors on a soap opera in the seventies? Hint

"Big Me"
"Wheels"
"The Pretender"
"Long Road to Ruin"

7. The band goes to a performance arts school similar to the one in "Fame" in what video? Hint

"This Is A Call"
"All My Life"
"My Hero"
"The One"

8. In what video does the band perform on a rotating platform in color, and act on a train in black and white? Hint

"All My Life"
"Generator"
"Skin and Bones"
"DOA"

9. In what video do Lester and Cole participate in a wild night at a hotel which includes beer, adult entertainment, and cross-dressing? Hint

"No Way Back"
"Breakout"
"Low"
"Let It Die"

10. What music video features the band saving the day? Hint

"Monkey Wrench"
"Learn to Fly"
"DOA"
"I'll Stick Around"


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what music video does the band do a performance on top of a building intercut with different images showing pain and anger?

Answer: "Best of You"

The director of this music video, Mark Pellington, was inspired for the imagery due to the recent death of his wife.
2. In this music video, the band eats in a sushi restaurant where they run into an Asian man who looks similar to Dave Grohl. The band also performs near a lighthouse. What music video is this?

Answer: "Resolve"

The director of this music video also directed "DOA" for them. There is a visual callback with the vial of red liquid during Dave's daydream.
3. In this music video, Dave and Taylor are a couple who go through some horrific dreams of being attacked by Nate and Pat as Teddy Boys. What music video is this?

Answer: "Everlong"

Michel Gondry, the music video director, came up with a lot of the visual images most notably when Dave's hand gets huge so he can attack Pat and Nate. According to Gondry, his hand swelling often pops up in his dreams.
4. In this music video, the band promotes a new kind of candy, Footos. What music video is this?

Answer: "Big Me"

Parodying the famous Mentos commercials, the video starts off the trend of the Foo Fighters video that is really funny.
5. In this video, the band are astronauts going to the moon. Hi-jinx ensue in what music video?

Answer: "Next Year"

This song is now known as being the theme song for the comedy "Ed". The music video relies a lot on stock footage and CGI to insert the band as being astronauts in the sixties.
6. In what music video does the band act as actors on a soap opera in the seventies?

Answer: "Long Road to Ruin"

Rashida Jones plays the love interest for Dave Grohl. There is also a little seen performance video of just the band in their seventies gear. But, thankfully, they just decided to release the soap opera version instead.
7. The band goes to a performance arts school similar to the one in "Fame" in what video?

Answer: "The One"

This music video shows a lot of footage from "Orange County" the movie that features this song and stars Dave's friend Jack Black. This song also is one of the few Foo Fighters songs that hasn't appeared on a Foo Fighters album.
8. In what video does the band perform on a rotating platform in color, and act on a train in black and white?

Answer: "DOA"

The band has reported that the rotating platform scared them. The floating microphone also proved to be a problem when it hit Dave in the face, earning him a black eye. You can still see in the official music video towards the end.
9. In what video do Lester and Cole participate in a wild night at a hotel which includes beer, adult entertainment, and cross-dressing?

Answer: "Low"

Cole is played by Jack Black, making his third appearance in a Foo Fighters video. Due to the subject matter, this was banned on MTV in America.
10. What music video features the band saving the day?

Answer: "Learn to Fly"

I had to include this video. The band won their first Grammy for the music video which includes the band playing multiple roles including themselves, Tenacious D as bumbling employees, and a plot ripped from "Airplane!" In essence, one of the greatest music videos!
Source: Author mohistory88

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 07 2023 : Guest 88: 9/10
Jan 14 2023 : Guest 66: 9/10
Jan 04 2023 : Guest 58: 10/10
Jan 02 2023 : Guest 20: 5/10
Dec 31 2022 : Guest 91: 8/10
Dec 13 2022 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us