Quiz about One By One Lyrics
Quiz about One By One Lyrics

"One By One" Lyrics Trivia Quiz


"One by One" is the Foo Fighter's fourth album. I will give you a lyric and you tell me what song it's from.

A multiple-choice quiz by Elmo1609. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Foo Fighters

Author
Elmo1609
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
174,775
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
617
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Say your prayers when you get scared." Hint

Low
Halo
Tired of You
Disenchanted Lullabye

2. "We're going life or death, two strangers on the mend." Hint

Times Like These
Burn Away
Overdrive
Disenchanted Lullabye

3. "The same old superstitions haunt us now and then." Hint

Burn Away
Overdrive
Lonely As You
Halo

4. "Sick and uninspired by the diamonds in your fire." Hint

Come Back
Tired of You
Have it All
Disenchanted Lullabye

5. "Winding through this maze you hold me in." Hint

All My Life
Halo
Times Like These
Have It All

6. "Will I find something in there to give me just what I need?" Hint

Times Like These
All My Life
Come Back
Tired of You

7. "I'll be your new one to pass through." Hint

Burn Away
Low
All My Life
Have it All

8. "Do I stay or run away and leave it all behind?" Hint

Times Like These
Burn Away
Halo
Tired of You

9. "Wake up you're dreaming, I can't stand your screaming." Hint

Have It All
Lonely As You
Burn Away
Overdrive

10. "Whispering to pass the time, whisper for the days gone by." Hint

Disenchanted Lullabye
Times Like These
Halo
Burn Away


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Say your prayers when you get scared."

Answer: Halo

Two covers of "One By One" were released. One was black with a white heart, while the other was white with a black heart. They were both drawn by artist Raymond Pettibon.
2. "We're going life or death, two strangers on the mend."

Answer: Overdrive

"One By One" was the first CD that guitarist Chris Shiflett recorded with the group, although he has been a member of the group since 1999 when he replaced Franz Stahl.
3. "The same old superstitions haunt us now and then."

Answer: Burn Away

The Foo Fighters took their name from unidentified flying objects seen during World War II. Near the end of the war, US Air Forces saw balls of light in German airspace. These glowing balls were thought to be a German secret weapon, however the Germans were just as confused.
4. "Sick and uninspired by the diamonds in your fire."

Answer: Tired of You

This ballad features the guitar work of Queen's Brian May.
5. "Winding through this maze you hold me in."

Answer: Have It All

"One By One" was released in the US on October 22nd, 2002. It was released on vinyl on November 25th, 2002.
6. "Will I find something in there to give me just what I need?"

Answer: All My Life

This was the first single off of "One by One". It was nominated for two Grammys at the 45th Grammy Awards. The first was for Best Rock Song, which is a songwriter's award, and the second was for Best Hard Rock Performance, which they won.
7. "I'll be your new one to pass through."

Answer: Low

"Low" was the third single off of "One By One". The video featuring Jack Black was pulled from MTV as it was considered to be too controversial.
8. "Do I stay or run away and leave it all behind?"

Answer: Times Like These

This was the second single off of the CD. "Times Like These" was nominated for the 2003 Grammy for Best Rock Performance By A Duo or Group With Vocal. At the 2003 Grammy's the Foo Fighters performed this track with accomplished pianist Chick Corea.
9. "Wake up you're dreaming, I can't stand your screaming."

Answer: Lonely As You

In February 2000, the Foo Fighters performed on "The Late Show with David Letterman" on his first show back after heart surgery. Dave proclaimed that they were his favourite band.
10. "Whispering to pass the time, whisper for the days gone by."

Answer: Disenchanted Lullabye

The Foo Fighters set up a special website that is only accessible through the "One By One" CD. To access this site go to www.foofightersbonus.com with your CD in your computer's CD-ROM drive. Special bonus features will then be unlocked.
Source: Author Elmo1609

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ltc717 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 05 2023 : Guest 20: 3/10
Dec 13 2022 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us