Quiz about If You Want Blood Youve Got It
Quiz about If You Want Blood Youve Got It

If You Want Blood You've Got It Quiz


Hey again AC/DC fans, this time you are going to play a quiz about the lesser-known album 'If You Want Blood You've Got It'. I hope you enjoy and score high.

A multiple-choice quiz by ACDC58. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. AC-DC

Author
ACDC58
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
336,159
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
290
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. When was the album 'If You Want Blood You've Got It' released? Hint

1973
1976
1974
1978

2. Who produced this album? Hint

Robert John 'Mutt' Lange
Jack Ruby
AC/DC
Harry Vanda and George Young

3. Which of these statements is true about this special album? Hint

It is an EP
It is a covers album
It was only released in Japan
It's a live album

4. 'If You Want Blood You've Got It' was the first AC/DC album to have the same cover in all worldwide versions.

True
False

5. In which Scottish city was the album recorded? Hint

Edinburgh
Glasgow
Aberdeen
Dundee

6. How many songs does 'If You Want Blood You've Got It' feature from the album 'Powerage'? Hint

3
1
2
0

7. How many songs does it feature from the album 'Let There Be Rock'? Hint

3
5
4
6

8. With which tour is this album associated? Hint

The Highway to Hell Tour
The Powerage Tour
The Rocking Invasion Tour
The Back in Scotland Tour

9. Phil Rudd did not play drums on 'If You Want Blood You've Got It'.

True
False

10. AC/DC released a song named 'If You Want Blood You've Got It' from the album of the same name.

True
False

11. What is shown on the album's back cover? Hint

Angus' back with the impaled guitar
Angus dead
Bon impaling Angus
The entire band

12. 'If You Want Blood You've Got It' featured Bon Scott on vocals.

True
False

13. A part of which song was cut off the album? Hint

Hell Ain't a Bad Place to Be
Let There Be Rock
Riff Raff
Rocker

14. What are the last words said on the song 'Rocker' (on this album)? Hint

Salute!
I'm rock n' roller man!
See ya!
Goodnight, everybody!

15. How many guitar-solos does the song 'Let There Be Rock' feature on this album? Hint

0
8
4
1


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was the album 'If You Want Blood You've Got It' released?

Answer: 1978

'If You Want Blood You've Got It' was the second AC/DC album released that year, the other being 'Powerage'. It was the first time AC/DC released two albums in one year.
2. Who produced this album?

Answer: Harry Vanda and George Young

This was the last album released by the two former Easybeats members. Incidentally, George is Mal and Ang Young's older brother.
3. Which of these statements is true about this special album?

Answer: It's a live album

'If You Want Blood You've Got It' was the first live album by AC/DC. It was also the only live album that came out while Bon Scott was alive.
4. 'If You Want Blood You've Got It' was the first AC/DC album to have the same cover in all worldwide versions.

Answer: False

The original release cover was censored in a number of countries. This was because of the rather violent and bloody image of Angus Young impaling himself with a guitar.
5. In which Scottish city was the album recorded?

Answer: Glasgow

It was recorded in the Apollo Theatre in Glasgow, Scotland. The final recording took place on 30 April 1978.
6. How many songs does 'If You Want Blood You've Got It' feature from the album 'Powerage'?

Answer: 3

'Powerage' was released the same year. Even so, 'Powerage' was the poorest-rated album from the Bon Scott Era, and because of that, 'If You Want Blood You've Got It' only featured the songs 'Rock 'n Roll Damnation' and 'Riff Raff'.
7. How many songs does it feature from the album 'Let There Be Rock'?

Answer: 5

If you answered six you might have counted 'Problem Child'. It is true that 'Problem Child' also appeared on the US and the European versions of 'Let There Be Rock', but it originally came from 'Dirty Deeds Done Dirt Cheap'. The songs were: 'Dog Eat Dog', 'Bad Boy Boogie', 'Hell Ain't a Bad Place to Be', 'Let There Be Rock', and of course the world-famous hit 'Whole Lotta Rosie'.
8. With which tour is this album associated?

Answer: The Powerage Tour

All of AC/DC's tours are named after their albums, so no tours such as 'The Rocking Invasion Tour' or 'The Back in Scotland Tour' happened. The songs for the album were recorded during the 'Powerage Tour'. The 'Highway to Hell' European tour took place one year after this.
9. Phil Rudd did not play drums on 'If You Want Blood You've Got It'.

Answer: False

Phil was indeed the drummer on this album. However, in a concert a few days before this live show, Phil had broken his hand and a substitute had to drum for him.
10. AC/DC released a song named 'If You Want Blood You've Got It' from the album of the same name.

Answer: False

The song was not released in the year of 1978, nor on the album 'If You Want Blood You've Got It'. The song 'If You Want Blood (You've Got It)' was released off the 'Highway to Hell' album in 1979, one year after this album's release.
11. What is shown on the album's back cover?

Answer: Angus dead

On the back cover, Angus is seen lying on the floor covered in blood. His guitar's neck is sticking out of his back.
12. 'If You Want Blood You've Got It' featured Bon Scott on vocals.

Answer: True

'If You Want Blood You've Got It' was the first live release with Bon Scott. A few other released box-sets also featured Bon Scott live, such as 'Backtracks' and 'Bonfire'. However, is true that 'If You Want Blood You've Got It' was the only live album released during the Bon Scott Era.
13. A part of which song was cut off the album?

Answer: Rocker

They cut the whole tune 'Fling Thing', which was a part of 'Rocker', off the album. The whole part of 'Rocker' can be found as a video on 'Family Jewels' Disc 1.
14. What are the last words said on the song 'Rocker' (on this album)?

Answer: See ya!

As 'Rocker' ends, you can hear Bon yell "See ya!" to the audience.
15. How many guitar-solos does the song 'Let There Be Rock' feature on this album?

Answer: 4

The song originally only featured three solos. As in most live versions, however, the song was expanded with a very long lasting guitar-solo.
Source: Author ACDC58

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. AC/DC Gods of Rock Difficult
2. High Voltage Average
3. The Quiz Of AC/DC Average
4. The AC/DC Files: Dirty Deeds Done Dirt Cheap (AU) Tough
5. Bon Scott Tough
6. Highway to Hell Average
7. For the AC/DC Hardcore Fan Average
8. AC/DC Average
9. What do YOU know about AC/DC? Average
10. AC/DC: 1970s Average
11. AC/DC: 1980s Tough
12. Dirty Deeds Done Dirt Cheap Average

1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us