FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about It Sounds LikeMisunderstood Lyrics
Quiz about It Sounds LikeMisunderstood Lyrics

It Sounds Like...Misunderstood Lyrics Quiz


In this quiz, I will give you a portion of a lyric that is commonly misunderstood as as stating something else. You will have to identify the artist that performs the tune.

A multiple-choice quiz by trapt1. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Misheard Lyrics

Author
trapt1
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
226,659
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
3328
- -
Question 1 of 10
1. The lyrics for the title of this song from 1966 sounds like "Secret Asian Man". Who is the artist? Hint


Question 2 of 10
2. See if you can spot the error in this lyric from an album cut from 1991: "While she walks slowly across a young man's room, she said 'I'm ready for you'. I can't remember anything to this very day except blood, blood". Who is the artist? Hint


Question 3 of 10
3. Who is the artist that performs this misunderstood lyric: "There's going to be a party tonight, a party tonight I know..."? Hint


Question 4 of 10
4. Who is responsible for this misunderstood lyric..."I test the rains down in Africa..."? Hint


Question 5 of 10
5. The lyrics to this song is full of misunderstandings: "Lovely is the feeling now; fever, temperatures risin' now. Power (ah power) is the feelin' now....Keep on with the post up, don't stop til you get enough..." Who is the singer and songwriter here? Hint


Question 6 of 10
6. Who is responsible for this lyrical mess: "You gotta drunk driver in your way..."? Hint


Question 7 of 10
7. There are a few lines of the following song that are easily misunderstood: "Oh Lord, there's a revolution. Feed the babies who don't have enough to eat, shoot the children with no shoes on their feet. How's the people living in the street?" Who sang this song from the late 70's? Hint


Question 8 of 10
8. I have been listening to this song since 1977 and I still can't figure out the lyrics: "Lido miss the boat, that lady left the shack, but that was all she missed, she ain't comin' back. At a two tone bar with a jutejoint car he made a stop just long enough to grab a handful off the top. Next stop, Chinatown, Lido put the money down let her roll, sayin' one more jab outta get it, one last shot for the kitty, one for the road. Lido, whoa oh oh,oh. He's for the fun, he for the show, Lido's the way to go, whoa, oh, Lido..."
Who sang this lyrical mess?
Hint


Question 9 of 10
9. This song from the 1970's is another I've been listening to for 30 years and still don't understand the lyrics:
"Love is like a flaw, all my life in vain. Love hurts...I'm young enough, but even so, I know I've been abused (a duce?) I learned from you...some fools fool with happiness, blissfulness, togetherness, some fools fool with paper glass(!), plain infidelity, and love it is untrue, and love it is untrue. Love is just a lie, meant to madden you." Who released a cover of this song in 1975?
Hint


Question 10 of 10
10. Years ago I was in a cover-rock band and we did this song from the 70's with the wrong lyrics! Here's a sample: "Well the preacher and the teacher, Lord they are gossip, they are the talk of the town. When the gossip gets to flyin' and they get on, when the sun comes fallin' down. They say that everybody's insane and call this pocus a game....But everyday there's a new thing comin' the haze and the oriental view. Wish everything was buttered with a Samurai sword....
Who performed this lyrical disaster?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The lyrics for the title of this song from 1966 sounds like "Secret Asian Man". Who is the artist?

Answer: Johnny Rivers

The actual title is "Secret Agent Man" by Johnny Rivers.
2. See if you can spot the error in this lyric from an album cut from 1991: "While she walks slowly across a young man's room, she said 'I'm ready for you'. I can't remember anything to this very day except blood, blood". Who is the artist?

Answer: Pearl Jam

The actually lyrics are "I can't remember anything to this very day except the love, the love.", although it sounds like "blood". "Alive" is from Pearl Jam's first LP, "Ten".
3. Who is the artist that performs this misunderstood lyric: "There's going to be a party tonight, a party tonight I know..."?

Answer: Eagles

The lyrics are actually "There's going to be a heartache tonight, a heartache tonight I know..." by the Eagles from "The Long Run" album released in 1979. "Heartache Tonight" was the fifth number one single in the USA by the Eagles.
4. Who is responsible for this misunderstood lyric..."I test the rains down in Africa..."?

Answer: Toto

Actual lyrics are "I BLESS the rains down in Africa" from "Africa" by Toto, a number one song in the USA from late 1982/early 1983.
5. The lyrics to this song is full of misunderstandings: "Lovely is the feeling now; fever, temperatures risin' now. Power (ah power) is the feelin' now....Keep on with the post up, don't stop til you get enough..." Who is the singer and songwriter here?

Answer: Michael Jackson

The actual lyrics to Michael Jackson's "Don't Stop Til You Get Enough" are as follows: "Power (ah power) is the force, the vow...Keep on with the force, don't stop, don't stop til you get enough."
6. Who is responsible for this lyrical mess: "You gotta drunk driver in your way..."?

Answer: Brian Setzer

Actual lyrics by the Brian Setzer Orchestra are, "You gotta jump, jive, then you wail" from "Jump. Jive, An' Wail" from 1998, although the original was written and recorded by Louis Prima in 1956.
7. There are a few lines of the following song that are easily misunderstood: "Oh Lord, there's a revolution. Feed the babies who don't have enough to eat, shoot the children with no shoes on their feet. How's the people living in the street?" Who sang this song from the late 70's?

Answer: Steve Miller

The actual lyrics from "Fly Like an Eagle" are "Oh Lord, through the revolution. Feed the babies who don't have enough to eat, shoe the children with no shoes on their feet. House the people living in the street..."
8. I have been listening to this song since 1977 and I still can't figure out the lyrics: "Lido miss the boat, that lady left the shack, but that was all she missed, she ain't comin' back. At a two tone bar with a jutejoint car he made a stop just long enough to grab a handful off the top. Next stop, Chinatown, Lido put the money down let her roll, sayin' one more jab outta get it, one last shot for the kitty, one for the road. Lido, whoa oh oh,oh. He's for the fun, he for the show, Lido's the way to go, whoa, oh, Lido..." Who sang this lyrical mess?

Answer: Boz Scaggs

At first I thought "Lido Shuffle" was about some girl named Lido, but I think it's about gambling(?). I put "kitty" in here, but I actually thought the lyrics were talking about grabbing something that rhymes with "kitty". Here's the actual lyrics: "Lido missed the boat that day he left the shack, but that was all he missed, he ain't comin' back.

At a Tombstone bar in a juke-joint car he made a stop just long enough to grab a handle off the top. Next stop Chi-town Lido put the money down let her roll.

He say 'One more job outta get it, one last shot 'for we quit it.' One for the road.... He's for the money, he's for the show, Lido's a-waitin' for another go..."
9. This song from the 1970's is another I've been listening to for 30 years and still don't understand the lyrics: "Love is like a flaw, all my life in vain. Love hurts...I'm young enough, but even so, I know I've been abused (a duce?) I learned from you...some fools fool with happiness, blissfulness, togetherness, some fools fool with paper glass(!), plain infidelity, and love it is untrue, and love it is untrue. Love is just a lie, meant to madden you." Who released a cover of this song in 1975?

Answer: Nazareth

The following are the actual lyrics for "Love Hurts" (originally sung by the Everly Brothers):
"Love is like a cloud; holds a lot of rain. Love hurts...I'm young, I know, but even so, I know a thing or two. I learned from you... some fools think of happiness, blissfulness, togetherness. Some fools fool themselves I guess. They're not foolin' me. I know it isn't true, I know it isn't true. Love is just a lie meant to make you blue".
10. Years ago I was in a cover-rock band and we did this song from the 70's with the wrong lyrics! Here's a sample: "Well the preacher and the teacher, Lord they are gossip, they are the talk of the town. When the gossip gets to flyin' and they get on, when the sun comes fallin' down. They say that everybody's insane and call this pocus a game....But everyday there's a new thing comin' the haze and the oriental view. Wish everything was buttered with a Samurai sword.... Who performed this lyrical disaster?

Answer: Doobie Brothers

"China Grove" actual lyrics are as follows: "Well, the preacher and the teacher, Lord, they're a caution, they are the talk of the town. When the gossip gets to flyin'and they ain't lyin' when the sun goes fallin' down. They say that the father's insane, and dear Mrs. Perkin's a game...But everyday there's a new thing comin', the ways of an oriental view.

The sheriff and his buddies with their Samurai swords..."
Source: Author trapt1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us