Quiz about Moving Grooving Music Lyrics Mixture
Quiz about Moving Grooving Music Lyrics Mixture

Moving, Grooving, Music Lyrics Mixture Quiz


Lyrics to laugh, cry and sing along to, so get playing and I hope you enjoy!

A multiple-choice quiz by playmate1111. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Which Song Is It

Author
playmate1111
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
346,404
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
5092
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: IMACLINT (13/15), Gispepfu (12/15), Guest 73 (12/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Can you identify the following lyrics?

"She would never say where she came from
Yesterday don't matter if it's gone
While the sun is bright
Or in the darkest night"
Hint

Soldier Blue
Ruby Tuesday
Have a Nice Day
Back to Black

2. The following lyrics should have you humming and singing this song all day. Can you name them?

"That rare and gentle feeling that I feel inside
Your touch is soft and gentle
Your kiss is warm and tender"
Hint

Love is Like a Butterfly
Elusive Butterfly
9 to 5
Drives Me Crazy

3. And now for the Whitney Houston fans, can you identify the following lyrics?

"People need someone to look up to
I never found anyone to fulfill my needs
A lonely place to be
So I learned to depend on me"
Hint

I Will Always Love You
I Learned from the Best
Why Does it Hurt so Bad
The Greatest Love of All

4. Come on ladies, this should have you belting out these lyrics at the top of your voices! Can you guess them?

"Oh yes I am wise
But it's wisdom born of pain
Yes, I've paid the price
But look how much I gained"
Hint

The Woman I Am
No Way to Treat a Lady
I am Woman
We'll Sing in the Sunshine

5. From the following lyrics, can you name this love song performed by the group, Berlin?

"Watching every motion in my foolish lover's game
On this endless ocean finally lovers know no shame
Turning and returning to some secret place inside
Watching in slow motion as you turn around and say"
Hint

A Matter of Time
Take My Breath Away
No More Words
Can You Hear Me Now?

6. Banned in Singapore! Ooooh which song can that be? Can you tell from the lyrics?

"This was never the way I planned
Not my intention,
I got so brave, drink in hand"
Hint

I Kissed a Girl
Baby Will you Rock Me
Let's Spend the Night Together
Sexy Eyes

7. David Gilmour and Richard Wright have both declared that this is their favourite album of all time. Can you tell which one it is from the lyrics?

"So, so you think you can tell Heaven from Hell,
blue skies from pain.
Can you tell a green field from a cold steel rail?
A smile from a veil?
Do you think you can tell?"
Hint

Wish You Were Here
Atom Heart Mother
Do You Think You Can Tell
The Dark Side of the Moon

8. Now for a tearjerker, written about the death of a four year old. Can you name the song?

"Time can bring you down, time can bend your knees
Time can break your heart, have you begging please, begging please"
Hint

White Doves Cry
The Tracks of My Tears
Tears in Heaven
Tears on my Pillow

9. In 1979 The Police sang this song; can you name it from these lyrics?

"Tomorrow's another day
You stay
I may as well play
Giant steps are what you take"
Hint

Walking on the Moon
Ghosts in The Machine
Message in a Bottle
Roxanne

10. The following lyrics are by "Rod the Mod" Stewart; can you name the song?

"Breezing through the clientele
Spinning yarns that were so lyrical
I really must confess right here
The attraction was purely physical"
Hint

A Kiss to Build a Dream On
You're in My Heart
We'll be Together Again
This Old Heart of Mine

11. "Check out guitar George
He knows all the chords"

These are lyrics from the 1979 breakthrough hit for which British band?
Hint

Queen
Dire Straits
Led Zeppelin
Pink Floyd

12. Bruce Springsteen played this song for the first time in 1974; please complete the lyrics.

"But till then tramps like us, baby we were born...?"
Hint

To fly
In 1964
In New Jersey
To run

13. "It's savage and it's cruel and it shines like destruction"

These are the lyrics to which song by the Eurythmics?
Hint

Sweet Dreams are Made of This
Here Comes the Rain Again
Who's That Girl?
Love is a Stranger

14. The Everly Brothers sang these lyrics in 1960:

"Don't want your love any more
Don't want your kisses that's for sure"

What was the name of the girl they were rejecting?
Hint

Jenny
Cathy
Susie
Lucille

15. In 1979 Supertramp sang this song; can you name it from these lyrics?

"It seemed that life was so wonderful
A miracle, oh it was beautiful, magical
And all the birds in the trees
Well they'd be singing so happily
Joyfully, playfully, watching me"
Hint

Breakfast In America
Dreamer
Take The Long Way Home
The Logical Song


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Can you identify the following lyrics? "She would never say where she came from Yesterday don't matter if it's gone While the sun is bright Or in the darkest night"

Answer: Ruby Tuesday

"Ruby Tuesday" was originally recorded by the Rolling Stones in 1966 and appeared on the album, "Between the Buttons". Since then many other artists have covered it: to name a few, Rod Stewart, Marianne Faithful and Crosby Stills and Nash.
2. The following lyrics should have you humming and singing this song all day. Can you name them? "That rare and gentle feeling that I feel inside Your touch is soft and gentle Your kiss is warm and tender"

Answer: Love is Like a Butterfly

Dolly Parton's "Love is Like a Butterfly" was released in 1974 and was considered her signature song. It was also used for the British TV show "Butterflies" as its theme song.
3. And now for the Whitney Houston fans, can you identify the following lyrics? "People need someone to look up to I never found anyone to fulfill my needs A lonely place to be So I learned to depend on me"

Answer: The Greatest Love of All

"The Greatest Love of All" was originally recorded by George Benson. It was written by Michael Masser and Linda Creed. Linda wrote these lyrics while struggling with breast cancer and tried to convey her feelings about copies and having strength and passing it onto the future generations. Whitney Houston took this song to Number One on the Hot 100 Charts in 1986.
4. Come on ladies, this should have you belting out these lyrics at the top of your voices! Can you guess them? "Oh yes I am wise But it's wisdom born of pain Yes, I've paid the price But look how much I gained"

Answer: I am Woman

Co-written by Helen Reddy and Ray Burton, "I am Woman" became an anthem for women all over the world. Helen Reddy was passionate about women's empowerment and her inspiration came from, and I quote her, "I couldn't find any songs that said what I thought being a woman was about. I thought about all these strong women in my family who had gotten through the Depression and world wars and drunken, abusive husbands.

But there was nothing in music that reflected that." And so this song was born - Way to go Helen Reddy!
5. From the following lyrics, can you name this love song performed by the group, Berlin? "Watching every motion in my foolish lover's game On this endless ocean finally lovers know no shame Turning and returning to some secret place inside Watching in slow motion as you turn around and say"

Answer: Take My Breath Away

"Take My Breath Away" was written by Giorgio Moroder and Tom Whitlock and is a song from the movie "Top Gun". In 1986 it was awarded the Grammy Award for Best Original Song.
6. Banned in Singapore! Ooooh which song can that be? Can you tell from the lyrics? "This was never the way I planned Not my intention, I got so brave, drink in hand"

Answer: I Kissed a Girl

I must say my first reaction to hearing this song was "WHAAAT?" then bursting out laughing! "I Kissed a Girl", sung by Katy Perry was released in June 2008 amidst a storm of controversy. When questioning her sexuality, Perry is reported as saying "I like to kiss boys, but there is no doubt in my mind if Angelina Jolie or Gisele BŁndchen came a callin', who wouldn't pucker up?" LOL!
7. David Gilmour and Richard Wright have both declared that this is their favourite album of all time. Can you tell which one it is from the lyrics? "So, so you think you can tell Heaven from Hell, blue skies from pain. Can you tell a green field from a cold steel rail? A smile from a veil? Do you think you can tell?"

Answer: Wish You Were Here

"Wish You Were Here" by Pink Floyd was released in 1975 and delves into the mental decline of a former bandmate. Syd Barrett's mental decline was thought to be caused by the use of LSD.
8. Now for a tearjerker, written about the death of a four year old. Can you name the song? "Time can bring you down, time can bend your knees Time can break your heart, have you begging please, begging please"

Answer: Tears in Heaven

"Tears in Heaven" was written by Eric Clapton and was about the absolute pain and devastation he felt when his four year old son, Conor, tragically fell from a 53rd floor of an apartment building in New York.
9. In 1979 The Police sang this song; can you name it from these lyrics? "Tomorrow's another day You stay I may as well play Giant steps are what you take"

Answer: Walking on the Moon

This song was written by Sting in his hotel room in Munich after a night out with Eberhard Schoener. The song was released on their second album, "Reggatta de Blanc", and it reached number one on the charts for several weeks in the United Kingdom.
10. The following lyrics are by "Rod the Mod" Stewart; can you name the song? "Breezing through the clientele Spinning yarns that were so lyrical I really must confess right here The attraction was purely physical"

Answer: You're in My Heart

"You're in My Heart" was written and performed by Rod Stewart and appeared on his "Footloose and Fancy Free" album. It also mentions two of Rod Stewarts favourite football teams, Manchester United and Glasgow Celtic.
11. "Check out guitar George He knows all the chords" These are lyrics from the 1979 breakthrough hit for which British band?

Answer: Dire Straits

The song was "Sultans of Swing" which was taken from the band's first album, entitled "Dire Straits". With two guitar breaks, featuring Mark Knopfler's excellent playing, the single made the charts in both the UK and USA. It reached number eight on the UK Singles Chart and number four on the Billboard Hot 100.
12. Bruce Springsteen played this song for the first time in 1974; please complete the lyrics. "But till then tramps like us, baby we were born...?"

Answer: To run

Springsteen wrote this song after his first two albums which did not sell well. As Columbia Records was threatening to drop him, he was looking for a major hit and from the first time he sang it at a Bonnie Raitt concert, he had that hit!
13. "It's savage and it's cruel and it shines like destruction" These are the lyrics to which song by the Eurythmics?

Answer: Love is a Stranger

"Love is a Stranger" was written and performed by Annie Lennox and Dave Stewart. They both played together in the London band The Catch, which became known as The Tourists. They eventually moved away and formed the Eurythmics and went on to make many top hits.
14. The Everly Brothers sang these lyrics in 1960: "Don't want your love any more Don't want your kisses that's for sure" What was the name of the girl they were rejecting?

Answer: Cathy

One of the most successful duos of all time, The Everly Brothers had many hits in the late 1950s and early 1960s before being eclipsed by 'The British Invasion', led by The Beatles. "Cathy's Clown" was their final Billboard Hot 100 number one in their home country and the song also reached the top of the UK Singles Chart.

They remained popular in the UK and had two further number one hits with "Temptation" and "Walk Right Back" in 1961. Susie was from "Wake Up Little Susie", Jenny from "Poor Jenny" and Lucille from "Lucille", all of which were hits for Don and Phil.
15. In 1979 Supertramp sang this song; can you name it from these lyrics? "It seemed that life was so wonderful A miracle, oh it was beautiful, magical And all the birds in the trees Well they'd be singing so happily Joyfully, playfully, watching me"

Answer: The Logical Song

In 1979 Supertramp were at their peak of success; this song appears in their most sold album "Breakfast in America". The British Academy of Composers and Songwriters awarded the Ivor Novello Award to this song in 1980, for being the best song musically and lyrically.
Source: Author playmate1111

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : IMACLINT: 13/15
Jan 28 2023 : Gispepfu: 12/15
Jan 26 2023 : Guest 73: 12/15
Jan 24 2023 : Guest 174: 11/15
Jan 18 2023 : Hayes1953: 13/15
Jan 14 2023 : sw11: 15/15
Jan 14 2023 : elmslea: 6/15
Jan 14 2023 : Lucifermerlin: 7/15
Jan 06 2023 : Guest 45: 10/15

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series Amazing Race 1 - NVNG:

Team NVNG (Nothing Ventured, Nothing Gained) with members rossian, szabs, playmate1111, mlcmlc (2012)

  1. Following in Famous Footprints Average
  2. The Beautiful Island of Sri Lanka Average
  3. Ellesmere Island, an Arctic Jewel Average
  4. The Roaring Forties Average
  5. London Pride Average
  6. Goodbye Cruel World Average
  7. The Nostalgic Nifty Fifties Average
  8. Amazing Adornments Average
  9. Inventive Italians Average
  10. Daniel Boone Average
  11. Take When Needed Average
  12. Ella Fitzgerald, The First Lady of Song Average

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us