Quiz about My Favorite Songs
Quiz about My Favorite Songs

My Favorite Songs Trivia Quiz


This is a quiz on some of my favorite songs, all sung between 1990 and 2003. Just choose which song I am quoting from. Enjoy!

A multiple-choice quiz by Jacifan. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music by Year

Author
Jacifan
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
119,234
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
1717
Last 3 plays: Guest 216 (15/15), Guest 132 (6/15), Guest 20 (6/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Things are going crazy and I'm not sure who to blame." Hint

"You Get Me" by Michelle Branch
"Don't Let Me Get Me" by Pink
"Complicated" by Avril Lavigne
"Unsung" by Vanessa Carlton

2. "Your love is like a river, peaceful and deep." Hint

"Flying Without Wings" by Westlife
"I Need You Tonight" by Backstreet Boys
"God Must Have Spent A Little More Time On You" by 'N Sync
"Love Should Be A Crime" by O-Town

3. "I can't do this thing called life without you here with me." Hint

"Mr. Man" by Alicia Keys
"Dangerously in Love" by Destiny's Child
"It's Whatever" by Aaliyah
"That's Where You Take Me" by Britney Spears

4. "All you people, can't you see, can't you see how your love's affecting our reality." Hint

"Tearin' Up My Heart" by 'N Sync
"Larger Than Life" by Backstreet Boys
"Genie in a Bottle" by Christina Aguilera
"Oops!...I Did It Again" by Britney Spears

5. "How you changed my world, you'll never know." Hint

"Call" by Ashanti
"All In Me" by Brandy
"Angel of Mine" by Monica
"Choosey Lover" by Aaliyah

6. "Take a look at me now, there's just an empty space." Hint

"I'd Rather Be In Love" by Michelle Branch
"Against All Odds" by Mariah Carey
"Well, Well" by Nelly Furtado
"Heaven" by Kelly Rowland

7. "There's nowhere left to fall when you reach the bottom, it's now or never." Hint

"Love's Got A Hold On My Heart" by Steps
"All or Nothing" by O-Town
"Look At You" by Hanson
"Love Is Leaving" by BBMak

8. "What the wind says when she cries." Hint

"If You Believe" by Rachael Lampa
"Someday We'll Know" by Mandy Moore
"Dancing in the Moonlight" by Toploader
"Dare You To Move" by Switchfoot

9. "But if you don't come back, come home to me, darling." Hint

"Let's Do It Again" by TLC
"Emotions" by Destiny's Child
"Two Way" by Eden's Crush
"Two Timer" by Cleopatra

10. "I played my part, kept you in the dark." Hint

"Can't Lose What You Never Had" by Westlife
"Way You Want Me To" by 98 Degrees
"These Are the Days" by O-Town
"Shape of My Heart" by Backstreet Boys

11. "It's gonna be me, baby, it's gonna be you, baby." Give me the name of the song. Hint

"It's Gonna Be Us"
"It's Gonna Be Me"
"It's Gonna Be Love"
"It's Gonna Be You"

12. "My every wish and every dream somehow became reality." Which female artist sang this song?

Answer: (First and last name or just last)
13. "I'd love you forever if you were mine." Hint

"To Fall In Love Again" by Jessica Simpson
"Impossible" by Christina Aguilera
"Somebody Take the Pain Away" by Willa Ford
"Something More Beautiful" by Mandy Moore

14. "You weren't there when I was scared, I was so alone." Hint

"Losing Grip" by Avril Lavigne
"A Thousand Miles" by Vanessa Carlton
"Everywhere" by Michelle Branch
"Standing Still" by Jewel

15. "Am I your fire, your one desire?" Hint

"I Want It That Way" by Backstreet Boys
"Staring Into Space" by BBMak
"My Friends Over You" by New Found Glory
"Celebrity" by 'N Sync


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Things are going crazy and I'm not sure who to blame."

Answer: "Unsung" by Vanessa Carlton

At the time of writing this quiz, Vanessa has not released "Unsung" as a single, but her singles include "A Thousand Miles", "Ordinary Day", and "Pretty Baby."
2. "Your love is like a river, peaceful and deep."

Answer: "God Must Have Spent A Little More Time On You" by 'N Sync

This was from 'N Sync's self-titled debut album.
3. "I can't do this thing called life without you here with me."

Answer: "Dangerously in Love" by Destiny's Child

Destiny's Child's other songs include "Say My Name" and "Jumpin' Jumpin'."
4. "All you people, can't you see, can't you see how your love's affecting our reality."

Answer: "Larger Than Life" by Backstreet Boys

This is the first track on BSB's album "Millennium."
5. "How you changed my world, you'll never know."

Answer: "Angel of Mine" by Monica

Monica is probably best known for her duet with Brandy, "The Boy is Mine."
6. "Take a look at me now, there's just an empty space."

Answer: "Against All Odds" by Mariah Carey

Westlife performed this song with Mariah.
7. "There's nowhere left to fall when you reach the bottom, it's now or never."

Answer: "All or Nothing" by O-Town

This was O-Town's first big hit. Their newest one is "These Are the Days."
8. "What the wind says when she cries."

Answer: "Someday We'll Know" by Mandy Moore

This song was on the "A Walk to Remember" soundtrack.
9. "But if you don't come back, come home to me, darling."

Answer: "Emotions" by Destiny's Child

This song was played a lot in the beginning of 2001.
10. "I played my part, kept you in the dark."

Answer: "Shape of My Heart" by Backstreet Boys

This song was played a lot in 2000.
11. "It's gonna be me, baby, it's gonna be you, baby." Give me the name of the song.

Answer: "It's Gonna Be Love"

This song was sung by Mandy Moore, who is now also into acting. She has previously played parts in movies such as "The Princess Diaries" and "A Walk to Remember."
12. "My every wish and every dream somehow became reality." Which female artist sang this song?

Answer: Mariah Carey

She sang this song, "Thank God I Found You", along with Joe and 98 Degrees.
13. "I'd love you forever if you were mine."

Answer: "Something More Beautiful" by Mandy Moore

This song is about a girl who wants something more than just friendship from her good guy pal.
14. "You weren't there when I was scared, I was so alone."

Answer: "Losing Grip" by Avril Lavigne

Avril Lavigne's first single was "Complicated."
15. "Am I your fire, your one desire?"

Answer: "I Want It That Way" by Backstreet Boys

This was also from BSB's album "Millennium."
Source: Author Jacifan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 20 2023 : Guest 216: 15/15
Jan 05 2023 : Guest 132: 6/15
Jan 04 2023 : Guest 20: 6/15
Dec 16 2022 : comark2000: 13/15
Dec 11 2022 : Guest 99: 8/15

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us