FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Remembering the Beatles  Rubber Soul
Quiz about Remembering the Beatles  Rubber Soul

Remembering the Beatles - "Rubber Soul" Quiz


The Beatles' sixth album was actually the first one written and recorded as an artistic collection instead of a collection of singles. This quiz is based on a compilation of both the US and UK versions, which differed slightly.

A multiple-choice quiz by rblayer. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Albums by The Beatles
  8. »
  9. Rubber Soul

Author
rblayer
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
235,600
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2228
- -
Question 1 of 10
1. What nut is mentioned in "Drive My Car"? Hint


Question 2 of 10
2. Where does the singer sit in "Norwegian Wood"? Hint


Question 3 of 10
3. What were the days filled with in "You Won't See Me"? Hint


Question 4 of 10
4. For whom was the man making plans in "Nowhere Man"? Hint


Question 5 of 10
5. In "Think for Yourself", how does the singer describe a person's mind? Hint


Question 6 of 10
6. What does the singer in "The Word" promise if one says the word? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following French words is not in the lyrics to "Michelle"? Hint


Question 8 of 10
8. What body part is mentioned in "I'm Looking Through You"? Hint


Question 9 of 10
9. Where does the singer in "If I Needed Someone" invite his girl to carve her number? Hint


Question 10 of 10
10. What type of guy does the singer in "Run For Your Life" admit to being? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 31 2024 : Guest 107: 10/10
Jan 04 2024 : Guest 137: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What nut is mentioned in "Drive My Car"?

Answer: Peanut

Paul McCartney's lyrics are full of sexual innuendo about a female car owner who tells a man, "Baby, you can drive my car, yes, I'm gonna be a star, and maybe I'll love you." Paul's suggestive words also include the line, "Working for peanuts is all very fine, but I can show you a better time."
2. Where does the singer sit in "Norwegian Wood"?

Answer: On a rug

John Lennon wrote of an old love affair with the words, "I once had a girl, or should I say she once had me". The lyrics continue, "...she told me to sit anywhere, so I looked around, and I noticed there wasn't a chair I sat on a rug biding my time, drinking her wine, we talked until two..."
3. What were the days filled with in "You Won't See Me"?

Answer: Tears

At the time he wrote "You Won't See Me", Paul McCartney was romantically involved with actress Jane Asher. The song reflects Paul's dissatisfaction with the relationship, as Jane was often too busy with her own career to give Paul the attention he desires. "Time after time, you refuse to even listen, I wouldn't mind, if I knew what I was missing. Though the days are few, they're filled with tears, and since I lost you, it feels like years".
4. For whom was the man making plans in "Nowhere Man"?

Answer: Nobody

The distinction of this song is that is was the first Beatle song not about love. It is said that John Lennon wrote it while feeling desperate and inadequate after a marathon songwriting session. "He's a real nowhere man, sitting in his nowhere land, making all his nowhere plans for nobody. Doesn't have a point of view, knows not where he's going to, isn't he a bit like you and me?"
5. In "Think for Yourself", how does the singer describe a person's mind?

Answer: Opaque

George Harrison's lyrics encourage people to not trust the government and to think for themselves. "Do what you want to do, and go where you're going to, think for yourself, 'cause I won't be there with you. Although your mind's opaque, try thinking more if just for your own sake."
6. What does the singer in "The Word" promise if one says the word?

Answer: Freedom

Inspired by "Long Tall Sally", this was the first song by John Lennon and Paul McCartney that contained only one note. "Say the word and you'll be free. Say the word and be like me. Say the word I'm thinking of, have you heard the word is love? It's so fine, it's sunshine, it's the word, love."
7. Which of the following French words is not in the lyrics to "Michelle"?

Answer: Amour

It is said that Paul McCartney got his inspiration for this classic tune from seeing a group of bearded, beret-wearing French art students. He was assisted with the French lyrics by a friend. "Michelle, ma belle, Sont les mots qui vont tres bien ensemble, tres bien ensemble."
8. What body part is mentioned in "I'm Looking Through You"?

Answer: Lips

Paul McCartney's volatile relationship with his girlfriend, Jane Asher, was the inspiration for many of his songs. He wrote the resentful "I'm Looking Through You" after their final breakup.
"I'm looking through you, where did you go? I thought I knew you, what did I know? You don't look different, but you have changed, I'm looking through you, you're not the same. Your lips are moving, I cannot hear, Your voice is soothing, but the words aren't clear.
You don't sound different, I've learned the game, I'm looking through you, you're not the same."
9. Where does the singer in "If I Needed Someone" invite his girl to carve her number?

Answer: Wall

Written by George Harrison for his girlfriend Pattie, the song used only the D chord. "Had you come some other day, then it might not have been like this, but you see now I'm too much in love. Carve your number on my wall, and maybe you will get a call from me, if I needed someone, ah, ah, ah, ah."
10. What type of guy does the singer in "Run For Your Life" admit to being?

Answer: wicked

This was not one of John Lennon's favorite songs, which is why it is the last one on the album. The threatening lyrics start with, "well I'd rather see you dead, little girl, than to be with another man". It follows with, "Well I know that I'm a wicked guy, and I was born with a jealous mind." Poor girl.
Source: Author rblayer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us