FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 29
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 29

Rock Lyrics - Mystery Word #29 Quiz


This is another in the series of rock lyrics quizzes with a twist. Watch for the mystery word. Have fun and good luck.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
miamisammy29
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
172,420
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2041
- -
Question 1 of 10
1. "Yesterday was a good day. It's after midnight and I've got you on my mind. Come with me, never go away. Every day we will fly, yeah." Hint


Question 2 of 10
2. "Why she had to go, I don't know, she wouldn't say. I said something wrong, now I long for yesterday." Hint


Question 3 of 10
3. "She would never say where she came from. Yesterday don't matter if it's gone." Hint


Question 4 of 10
4. "That was yesterday, but today life goes on. You won't find me in yesterday's world; now yesterday's gone. Goodbye yesterday, now it's over and done. Still, I hope somewhere deep in your heart, yesterday will live on." Hint


Question 5 of 10
5. "It was an early morning yesterday; I was up before the dawn. And I really have enjoyed my stay, but I must be moving on." Hint


Question 6 of 10
6. "It happens out in Vegas, it happens in Moline, on the blue-blood streets of Boston, up in Berkeley and out in Queens. And it went on yesterday, and it's goin' on tonight. Somewhere there's somebody ain't treatin' somebody right." Hint


Question 7 of 10
7. "Yesterday a morning came, a smile upon your face. Caesar's Palace, morning glory, silly human, silly human race." Hint


Question 8 of 10
8. "It was long ago, seems like yesterday, I saw you standing in the rain, then I heard you say, 'I want to love but it comes out wrong, I want to live but I don't belong.' I close my eyes and I see blood and roses." Hint


Question 9 of 10
9. "Well, yesterday was such an easy game for you to play. But let's face it, things are so much easier today. I guess you need some bringing down, and get your feet back on the ground." Hint


Question 10 of 10
10. Time for the mystery word. Without going back to peek, tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Yesterday was a good day. It's after midnight and I've got you on my mind. Come with me, never go away. Every day we will fly, yeah."

Answer: Journey

"Just the Same Way", from the album "Evolution", originally relesed in 1979. This album also includes the tunes, "Too Late" and "Lovin' Touchin' Squeezin'". Journey formed in 1973. Before settling on the name, 'Journey', the band called themselves the 'Golden Gate Rhythm Section'.
2. "Why she had to go, I don't know, she wouldn't say. I said something wrong, now I long for yesterday."

Answer: The Beatles

"Yesterday", from the album "Help!", originally released in 1965. This album also includes the tunes, "Ticket to Ride" and "The Night Before". "Yesterday" was the most played song on the radio until 1999, when it was eclipsed by "You've Lost That Lovin' Feeling". According to statistics, various versions of both of these songs should be playing on some radio station somewhere in the world during every second of every day.
3. "She would never say where she came from. Yesterday don't matter if it's gone."

Answer: The Rolling Stones

"Ruby Tuesday", from the album "Between the Buttons", originally released in 1967. This album also includes the tunes, "Let's Spend the Night Together" and "Something Happened to Me Yesterday". Bill Wyman is sometimes credited with coining the term "groupie" during the Stones' first world tour in 1965.
4. "That was yesterday, but today life goes on. You won't find me in yesterday's world; now yesterday's gone. Goodbye yesterday, now it's over and done. Still, I hope somewhere deep in your heart, yesterday will live on."

Answer: Foreigner

"That Was Yesterday", from the album "Agent Provocateur", originally released in 1984. This album also includes the tunes, "Tooth and Nail" and "I Want To Know What Love Is". Foreigner's lead vocalist, Lou Gramm, is originally from Rochester, New York, where he played in a band called Black Sheep which covered songs by Bad Company and Free, among others.

His voice has often been equated to that of Paul Rodgers.
5. "It was an early morning yesterday; I was up before the dawn. And I really have enjoyed my stay, but I must be moving on."

Answer: Supertramp

"Goodbye Stranger", from the album "Breakfast in America", originally released in 1979. This album also includes the tunes, "The Logical Song" and "Take the Long Way Home". Supertramp took their name from the 1908 literary work by W.H. Davies entitled "The Autobiography of a Super Tramp".
6. "It happens out in Vegas, it happens in Moline, on the blue-blood streets of Boston, up in Berkeley and out in Queens. And it went on yesterday, and it's goin' on tonight. Somewhere there's somebody ain't treatin' somebody right."

Answer: Bob Seger and the Silver Bullet Band

"The Fire Down Below", from the album "Night Moves", originally released in 1976. This album also includes the tunes, "Sunspot Baby", "Come to Poppa", Mainstreet", and "Rock and Roll Never Forgets". From start to finish, this is Seger's best album.
7. "Yesterday a morning came, a smile upon your face. Caesar's Palace, morning glory, silly human, silly human race."

Answer: Yes

"Yours Is No Disgrace", from "The Yes Album", originally released in 1971. This album also includes the tunes, "Starship Trooper" and "I've Seen All Good People". Yes formed in 1968, with original members being Jon Anderson (vocals), Peter Banks (guitar), Chris Squire (bass), Tony Kaye (keyboards), and Bill Bruford (drums).
8. "It was long ago, seems like yesterday, I saw you standing in the rain, then I heard you say, 'I want to love but it comes out wrong, I want to live but I don't belong.' I close my eyes and I see blood and roses."

Answer: The Smithereens

"Blood and Roses", from the album "Especially For You", originally released in 1986. This album also includes the tunes, "Behind the Wall of Sleep" and "Strangers When We Meet". The Smithereens formed in New Jersey in 1980. The original lineup was Pat DiNizio (guitar/vocals), Jim Babjak (guitar), Mike Mesaros (bass), and Dennis Diken (drums). These guys rock!
9. "Well, yesterday was such an easy game for you to play. But let's face it, things are so much easier today. I guess you need some bringing down, and get your feet back on the ground."

Answer: The Kinks

"Where Have All the Good Times Gone?", from the album "The Kink Kontroversy", originally released in 1966. This album also includes the tunes, "Till the End of the Day" and "I'm On An Island". Van Halen covered this early Kinks' Klassic on their 1982 album, "Diver Down".
10. Time for the mystery word. Without going back to peek, tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: Yesterday

Yesterday was the last day of the beginning of your life.
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us