FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 43
Quiz about Rock Lyrics  Mystery Word 43

Rock Lyrics - Mystery Word #43 Quiz


Another in the series of rock lyrics quizzes with a twist. Watch for the mystery word. Have fun and good luck.

A multiple-choice quiz by miamisammy29. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Rock Lyrics
  8. »
  9. Mystery Word

Author
miamisammy29
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
182,664
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
992
- -
Question 1 of 10
1. "Do you remember those days hangin' out at the village green? Engineer boots, leather jackets and tight blue jeans. Drop a dime in the box, play the song about New Orleans. Cold beer, hot lights, my sweet romantic teenage nights." Hint


Question 2 of 10
2. "There was beer all over the dance floor, and the band was playin' rhythm and blues. You got down and did the Gator, and half an hour later, you were barfin' all over your girlfriend's shoes." Hint


Question 3 of 10
3. "I get home at five o'clock and take myself out a nice, cold beer. Always seem to be wonderin' why there's nothing goin' down here. It seems to me I could live my life a lot better than I think I am." Hint


Question 4 of 10
4. "Well, I woke up this morning and I got myself a beer. Well, I woke up this morning and I got myself a beer. The future's uncertain and the end is always near." Hint


Question 5 of 10
5. "When I think of those East End lights, muggy nights, the curtains drawn in the little room downstairs. Prima donna, lord, you really should have been there, sitting like a princess perched in her electric chair. And it's one beer and I don't hear you anymore." Hint


Question 6 of 10
6. "It doesn't matter if you're black. It doesn't matter if you're white. Take a dollar-fifty, a six-pack of beer, and we gonna dance all night." Hint


Question 7 of 10
7. "We are the Draught Beer Preservation Society. God save Mrs. Mopp and good ol' Mother Riley. We are the Custard Pie Appreciation Consortium. God save the George Cross and all those who were rewarded 'em." Hint


Question 8 of 10
8. "Gonna get high, man, listen to me. One drink ain't enough, Jack; you better make it three. I wanna get drunk, I'm gonna make it real clear. I want one bourbon, one scotch and one beer." Hint


Question 9 of 10
9. "Doctor Parkinson declared, 'I'm not surprised to see you here. You've got smoker's cough from smoking, brewer's droop from drinking beer. I don't know how you came to get those Bette Davis knees." Hint


Question 10 of 10
10. Time for the mystery word. You know the drill. Without going back to peek, tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Do you remember those days hangin' out at the village green? Engineer boots, leather jackets and tight blue jeans. Drop a dime in the box, play the song about New Orleans. Cold beer, hot lights, my sweet romantic teenage nights."

Answer: Billy Joel

"Scenes From An Italian Restaurant", from the album "The Stranger", originally released in 1977. This tune depicts the struggles of the elite, popular crowd in high school that ended up being nobodies later on in life (of which I am one).
2. "There was beer all over the dance floor, and the band was playin' rhythm and blues. You got down and did the Gator, and half an hour later, you were barfin' all over your girlfriend's shoes."

Answer: The Eagles

"The Greeks Don't Want No Freaks", from the album "The Long Run", originally released in 1979. This tune is about the typical college frat party, and is one of my favorite Eagles' songs.
3. "I get home at five o'clock and take myself out a nice, cold beer. Always seem to be wonderin' why there's nothing goin' down here. It seems to me I could live my life a lot better than I think I am."

Answer: Rush

"Working Man", from Rush's self-titled debut album, originally released in 1974. The power trio that played on this album consisted of Geddy Lee (vocals/bass/keyboards), Alex Lifeson (guitar/vocals), and John Rutsey (drums). Original drummer, Rutsey, left after the debut album because of poor health, and was replaced by Neil Peart. Peart's drumming and songwriting began the evolution of the more recognized Rush sound.
4. "Well, I woke up this morning and I got myself a beer. Well, I woke up this morning and I got myself a beer. The future's uncertain and the end is always near."

Answer: The Doors

"Roadhouse Blues", from the album "Morrison Hotel", originally released in 1970. John Sebastian played harmonica on this tune, and Lonnie Mack played bass. On more Doors' songs than not, they used no bass player at all.
5. "When I think of those East End lights, muggy nights, the curtains drawn in the little room downstairs. Prima donna, lord, you really should have been there, sitting like a princess perched in her electric chair. And it's one beer and I don't hear you anymore."

Answer: Elton John

"Someone Saved My Life Tonight", from the album "Captain Fantastic and the Brown Dirt Cowboy", originally released in 1975. Legend has it that the "Someone" who saved Elton's life was Long John Baldry, a blues singer from Great Britain, when he talked Elton out of getting married in the late 1960's.
6. "It doesn't matter if you're black. It doesn't matter if you're white. Take a dollar-fifty, a six-pack of beer, and we gonna dance all night."

Answer: The Rolling Stones

"Going to a Go-Go", from the album "Still Life", originally released in 1982. This tune was originally written and released by Smokey Robinson and the Miracles in 1966. The Stones changed the words around somewhat, and released the song as a single off their live album from their 1981-82 tour.
7. "We are the Draught Beer Preservation Society. God save Mrs. Mopp and good ol' Mother Riley. We are the Custard Pie Appreciation Consortium. God save the George Cross and all those who were rewarded 'em."

Answer: The Kinks

"Village Green Preservation Society", from the album of the same name, originally released in 1968. The Kinks formed in 1963, and originally consisted of Ray Davies (guitar/vocals), Dave Davies (guitar/vocals), Peter Quaife (bass), and Mick Avory (drums).

The Kinks have had numerous lineup changes over the years, with the Davies brothers remaining the only constants. Mick Avory had played drums with the early formation of the Rolling Stones, before Charlie Watts was hired as the Stones' full-time drummer.
8. "Gonna get high, man, listen to me. One drink ain't enough, Jack; you better make it three. I wanna get drunk, I'm gonna make it real clear. I want one bourbon, one scotch and one beer."

Answer: George Thorogood and the Destroyers

"One Bourbon, One Scotch, One Beer", from their debut album, "George Thorogood and the Destroyers", originally released in 1977. Thorogood and the Destroyers formed in Delaware in 1974, and have released more than twenty studio, live, and compilation albums in their thirty-plus years of down and dirty rock 'n' roll. The song was written by John Lee Hooker.
9. "Doctor Parkinson declared, 'I'm not surprised to see you here. You've got smoker's cough from smoking, brewer's droop from drinking beer. I don't know how you came to get those Bette Davis knees."

Answer: Dire Straits

"Industrial Disease", from the album "Love Over Gold", originally released in 1987. Dire Straits formed in 1977, and originally consisted of Mark Knopfler (guitar/vocals), David Knopfler (guitar), John Illsley (bass), and Pick Withers (drums). "Worst of all, young man, you've got industrial disease."
10. Time for the mystery word. You know the drill. Without going back to peek, tell me: What one word was used at least once in each of the previous nine lyrics?

Answer: Beer

Mmmm...beer. I think I'll go hammer a six-pack right now. I prefer the domestics to the foreign brews. Anyone care to join me? I'm buyin'.
Source: Author miamisammy29

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us