FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Life and Times of Tina Turner
Quiz about The Life and Times of Tina Turner

The Life and Times of Tina Turner Quiz


This quiz is dedicated to the goddess of feminine strength and charisma that is Tina Turner! We think you are simply the best!

A multiple-choice quiz by FamkeFan007. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z
  8. »
  9. Tina Turner

Author
FamkeFan007
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
205,957
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2153
Last 3 plays: Guest 172 (7/10), Guest 172 (7/10), Guest 109 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is Tina Turner's real name? Hint


Question 2 of 10
2. Tina Turner had no number one UK hit singles in the first twenty years of her solo career.


Question 3 of 10
3. Which of these is a Tina Turner song based on exotic dancing? Hint


Question 4 of 10
4. With which of these did Tina not perform on "VH1 Divas Live '99?" Hint


Question 5 of 10
5. Who did Tina star alongside in "Mad Max - Beyond The Thunderdome?" Hint


Question 6 of 10
6. With whom did Tina collaborate for "River Deep, Mountain High" during the Ike and Tina years? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these is Tina's "original" home town ? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these albums features the album tracks "Falling Like Rain" and "Look Me In The Heart?" Hint


Question 9 of 10
9. Which Tina video features the large light-up letters T - I - N - A ? Hint


Question 10 of 10
10. Who played Tina in the Oscar Nominated "Tina: What's Love Got To Do With It?" Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 25 2024 : Guest 172: 7/10
May 25 2024 : Guest 172: 7/10
May 24 2024 : Guest 109: 9/10
May 24 2024 : Guest 172: 10/10
May 23 2024 : Guest 81: 6/10
May 21 2024 : Guest 5: 2/10
May 20 2024 : Guest 174: 5/10
May 14 2024 : Guest 172: 4/10
May 14 2024 : Guest 86: 0/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Tina Turner's real name?

Answer: Anna Mae Bullock

Tina Turner was born Anna Mae Bullock in 1939, making Tina the ripe old age of 65 in 2004. Sandra Bullock is an actress in "Miss Congeniality 2" where someone dresses as Tina. Norma Jean Baker is Marilyn Monroe's real name. Ike Turner was Tina's husband, at one point.
2. Tina Turner had no number one UK hit singles in the first twenty years of her solo career.

Answer: True

"What's Love Got To Do With It?" was number 1 in America. Although, she has no UK number one singles she remains the third most successful woman in chart history in the UK, with two of her albums spending nearly three years on the chart! Only Madonna and Diana Ross have surpassed her! Go Tina!
3. Which of these is a Tina Turner song based on exotic dancing?

Answer: Private Dancer

Private Dancer contains lyrics such as "deutchmarks or dollars..." and "do you wanna see me do the shimmy again?".
4. With which of these did Tina not perform on "VH1 Divas Live '99?"

Answer: Mariah Carey

Mariah Carey was in the first "VH1 Divas" show, made in 1998, and the Diana Ross tribute in 2000. The "cover artists" for "Divas '99" were Cher, Whitney, Tina and Brandy.
5. Who did Tina star alongside in "Mad Max - Beyond The Thunderdome?"

Answer: Mel Gibson

Made in 1985, she played Aunty Entity. Remember the hair?
6. With whom did Tina collaborate for "River Deep, Mountain High" during the Ike and Tina years?

Answer: Phil Spector

Phil Spector is obviously the correct answer, the others are rediculous. "River Deep, Mountain High" was one of Ike and Tina's only hits in the UK!
7. Which of these is Tina's "original" home town ?

Answer: Nutbush , Tennessee

"Nutbush City Limits" was a song written and sang by Tina.
8. Which of these albums features the album tracks "Falling Like Rain" and "Look Me In The Heart?"

Answer: Foreign Affair

"Foreign Affair" was Tina's 1989 album, which featured these tracks.
9. Which Tina video features the large light-up letters T - I - N - A ?

Answer: When The Heartache Is Over

"When the Heartache is over" was Tina's 1999 comeback track and was a top ten hit in the UK. The video for "Simply The Best" randomly featured a horse.
10. Who played Tina in the Oscar Nominated "Tina: What's Love Got To Do With It?"

Answer: Angela Bassett

It was Angela Bassett and she was nominated for "Best Actress In A Lead Role" but unfortunately lost to Holly Hunter! Hope you enjoyed this quiz!
Source: Author FamkeFan007

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us