Quiz about Tina Turner
Quiz about Tina Turner

10 Question Music Quiz: Tina Turner | Music


Quiz about the grandmother of rock 'n roll...

A multiple-choice quiz by Gandalf112. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z
  8. »
  9. Tina Turner

Author
Gandalf112
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
51,473
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1496
Last 3 plays: Guest 50 (4/10), Guest 213 (0/10), Guest 174 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is Tina Turner's real name? Hint

Anna Mae Bullock
Ann Thomas
Lorraine Taylor
Marie Booker

2. Who played the guitar solo on Private Dancer? Hint

Mark Knopfler
Jeff Beck
Eric Clapton
Jimmy Paige

3. With whom did Tina sing at the Diva's Live '99 show? Hint

Cher
Whitney Houston
Diana Ross
Brandy

4. Who produced River Deep Mountain High? Hint

Terry Britten
Phil Spector
Dan Hartman
Rupert Hine

5. When was Tina Turner born? Hint

Oct. 29 1939
Oct. 26th 1939
Nov. 26th 1939
Jan. 26th 1940

6. Who played Ike Turner in the film 'What's Love Got To Do With It'? Hint

Will Smith
Luther Vandross
Laurence Fishburne
Raymond Hill

7. In 1975, Tina played in 'Tommy', a rock opera by The Who. Who played the role of Tommy, the Pinball Wizard? Hint

Roger Daltrey
Jack Nicholson
Eric Clapton
Elton John

8. With whom did Tina Turner sing a duet at the Live Aid concert in 1985? Hint

Mick Jagger
David Bowie
Rod Stewart
Bryan Adams

9. In 1985, Tina also played a part in the film 'Mad Max Beyond Thunderdome', directed by George Miller and also starring Mel Gibson. Who was George Miller's first choice for Tina's character, Auntie Entity? Hint

Cher
Maud Adams
Goldie Hawn
Bette Midler

10. Tina Turner sang the title song of the 1995 Bond film Goldeneye. But who wrote the song? Hint

Phill Collins
Sting
Bono and The Edge
David Arnold


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Tina Turner's real name?

Answer: Anna Mae Bullock

2. Who played the guitar solo on Private Dancer?

Answer: Jeff Beck

This was a trick question. Private Dancer was written by Mark Knopfler.
3. With whom did Tina sing at the Diva's Live '99 show?

Answer: Cher

Proud Mary. Elton John played the piano
4. Who produced River Deep Mountain High?

Answer: Phil Spector

5. When was Tina Turner born?

Answer: Nov. 26th 1939

6. Who played Ike Turner in the film 'What's Love Got To Do With It'?

Answer: Laurence Fishburne

Tina was portrayed by Angela Bassett
7. In 1975, Tina played in 'Tommy', a rock opera by The Who. Who played the role of Tommy, the Pinball Wizard?

Answer: Roger Daltrey

Elton John sang the song "Pinball Wizard", but the actual Wizard, Tommy, was played by Daltry.
8. With whom did Tina Turner sing a duet at the Live Aid concert in 1985?

Answer: Mick Jagger

9. In 1985, Tina also played a part in the film 'Mad Max Beyond Thunderdome', directed by George Miller and also starring Mel Gibson. Who was George Miller's first choice for Tina's character, Auntie Entity?

Answer: Bette Midler

10. Tina Turner sang the title song of the 1995 Bond film Goldeneye. But who wrote the song?

Answer: Bono and The Edge

Source: Author Gandalf112

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 50: 4/10
Jan 19 2023 : Guest 213: 0/10
Jan 12 2023 : Guest 174: 4/10
Jan 10 2023 : Guest 89: 4/10
Jan 06 2023 : Guest 71: 3/10
Dec 26 2022 : Guest 82: 6/10
Dec 22 2022 : Guest 108: 6/10
Dec 22 2022 : Guest 174: 6/10
Dec 22 2022 : Guest 173: 6/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us