Quiz about Famous Boilermakers
Quiz about Famous Boilermakers

Famous Boilermakers ... Trivia Quiz


..and I don't mean a shot of whiskey with a beer chaser. Can you name these famous Purdue University alumni and staff members? Go Boilers!

A multiple-choice quiz by djsgal. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. U.S.A. People
  8. »
  9. Indiana

Author
djsgal
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
249,348
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
578
Awards
Top 35% Quiz
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This man graduated from Purdue in 1928 with a degree in agronomy and an obsession to create a popcorn that pops up "lighter and fluffier". Who is he? Hint

Orville Redenbacher
Orville Wright
John Jiffy
Jerry Redenbacher

2. Which Professor of Philosophy (now emeritus) at Purdue became famous by having a muppet named after him? Hint

Theodore Ernie Scott
Theodore Kermit Scott
Theodore Oscar Scott
Theodore Elmo Scott

3. This man graduated in 1955 with a BS in Aeronautical Engineering. After several years as a test pilot, he was selected for the astronaut program and became the first man to set foot on the moon. Can you name him? Hint

Buzz Aldrin
Jim Lovell
Neil Armstrong
John Glenn

4. This astronaut is famous for being the LAST man to set foot on the moon. He graduated with a degree in Electrical Engineering in 1956. Do you know who he is? Hint

Jim Lovell
Jerry Ross
Buzz Aldrin
Gene Cernan

5. This man, a 2001 graduate in Industrial Management and Manufacturing, led the Purdue football team to its first Rose Bowl appearance in over 25 years. Who is this quarterback? Hint

Eli Manning
Drew Brees
Doug Flutie
Peyton Manning

6. This football Hall-of-Famer was a two-time All-American while at Purdue in the 1960's, and went on to a very successful football career with the Miami Dolphins, including 2 Super Bowl wins. Who is he? Hint

Dan Marino
Bob Griese
Larry Czsonka
Fran Tarkenton

7. This world-famous aviatrix was on the staff at Purdue in the Department for the Study of Careers for Women beginning in 1935, two years before her mysterious disappearence over the Pacific Ocean. Who is she?

Answer: (Two Words (6 and 7 letters, respectively))
8. This man, an Air Force test pilot, was one of the original seven Mercury astronauts selected by NASA. His death in a fire during Apollo 1 was one of the first fatalities of the US space program. Who was this man? Hint

Deke Slayton
Gordon Cooper
Virgil "Gus" Grissom
Walter Schirra

9. This Purdue grad is one of the founders of C-SPAN and has been the CEO of that company since 1979. Can you name him? Hint

Wolf Blitzer
Bob Johnson
Geraldo Rivera
Brian Lamb

10. What is the name of this astronaut who holds the US record for most space walks (9) and longest total spacewalking time (58 hours, 18 min)? Hint

Storey Musgrave
Stuart Roosa
Jerry Ross
Fred Haise


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This man graduated from Purdue in 1928 with a degree in agronomy and an obsession to create a popcorn that pops up "lighter and fluffier". Who is he?

Answer: Orville Redenbacher

Orville Redenbacher, who died in 1995, created his hybrid popcorn with his partner Charlie Bowman, which they named "RedBow". His trademark red bowtie was a tribute to that partnership.
2. Which Professor of Philosophy (now emeritus) at Purdue became famous by having a muppet named after him?

Answer: Theodore Kermit Scott

Jim Henson, creator of the muppets, grew up in Leland, Mississippi with Theodore Kermit Scott. He was inspired to create his character "Kermit the Frog" by the bullfrogs near his childhood home, and dubbed him with the middle name of his close friend.
3. This man graduated in 1955 with a BS in Aeronautical Engineering. After several years as a test pilot, he was selected for the astronaut program and became the first man to set foot on the moon. Can you name him?

Answer: Neil Armstrong

Neil Armstrong, a native of Auglaize County, Ohio, was only the 2nd member of his family to attend college. His famous quote upon his historic moon walk, "That's one small step for (a) man; one giant leap for mankind," is one of the most well-known in the world.
4. This astronaut is famous for being the LAST man to set foot on the moon. He graduated with a degree in Electrical Engineering in 1956. Do you know who he is?

Answer: Gene Cernan

Only one of 12 men to walk on the moon, he took the last steps there during Apollo 17 in 1972. Gene Cernan was also one of only 3 men to make a voyage to the moon on two different occasions.
5. This man, a 2001 graduate in Industrial Management and Manufacturing, led the Purdue football team to its first Rose Bowl appearance in over 25 years. Who is this quarterback?

Answer: Drew Brees

Drew Brees was named Academic All-American Player of the Year in 2001. He was picked up by the San Diego Chargers later that year and played for them until 2005. He is currently a member of the New Orleans Saints.
6. This football Hall-of-Famer was a two-time All-American while at Purdue in the 1960's, and went on to a very successful football career with the Miami Dolphins, including 2 Super Bowl wins. Who is he?

Answer: Bob Griese

Bob Griese is a native of Evansville, Indiana. He was runner-up for the 1966 Heisman Trophy, and was a number one draft pick in 1967. He has been inducted in both the College and Pro Football Halls of Fame.
7. This world-famous aviatrix was on the staff at Purdue in the Department for the Study of Careers for Women beginning in 1935, two years before her mysterious disappearence over the Pacific Ocean. Who is she?

Answer: Amelia Earhart

Amelia Earhart's aircraft, in which she and her navigator disappeared during their "around the world" flight, was a Lockheed 10E Electra, financed by Purdue.
8. This man, an Air Force test pilot, was one of the original seven Mercury astronauts selected by NASA. His death in a fire during Apollo 1 was one of the first fatalities of the US space program. Who was this man?

Answer: Virgil "Gus" Grissom

Gus Grissom, a native of Mitchell, Indiana, was a Mechanical Engineering graduate in 1950. He died alongside Ed White and Roger Chaffee in that fateful Apollo 1 fire.
9. This Purdue grad is one of the founders of C-SPAN and has been the CEO of that company since 1979. Can you name him?

Answer: Brian Lamb

Brian Lamb, who was a self-described "C-student" at Purdue, is a native of Lafayette, Indiana and a Navy veteran.
10. What is the name of this astronaut who holds the US record for most space walks (9) and longest total spacewalking time (58 hours, 18 min)?

Answer: Jerry Ross

Jerry Ross got his BS in Mechanical Engineering in 1970 and his MS in 1972. He is a native of Crown Point, Indiana, and a retired Air Force flight test engineer. He has journeyed into space 7 times, 5 on "Atlantis", 1 on "Columbia", and 1 on "Endeavor".
Source: Author djsgal

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us