Quiz about This Bible Quiz Will Never Get an A
Quiz about This Bible Quiz Will Never Get an A

This Bible Quiz Will Never Get an 'A'


The recent quiz by Fi B did not use the letter 'A' in the questions or the interesting info. So here's my Bible quiz with Fi B's theme. If you like my quiz, just give it 'B'.

A multiple-choice quiz by Cowrofl. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible
  8. »
  9. Old and New Testament Trivia

Author
Cowrofl
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
396,388
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
363
Last 3 plays: Guest 151 (8/10), Guest 172 (6/10), Guest 5 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Out of the four options below, identify the Hebrew king with hundreds of wives/concubines. Hint

Ishbosheth
Zimri
Solomon
Omri

2. Out of the four options below, identify the one connected with the title 'mighty hunter'. Hint

Zebul
Joseph
Nimrod
Bukki

3. Out of the four options below, identify the one who survived the enormous flood in Genesis 7. Hint

Zeror
Shem
Megiddo
Heth

4. Out of the four options below, identify the one who committed murder while in Egypt. Hint

Jethro
Moses
Reuel
Joseph

5. Out of the four options below, identify the Gentile widow who wedded the Jewish owner of property. Hint

Ruth
Lois
Esther
Eunice

6. Out of the four options below, identify the title of the book that is seen right before Hebrews in the KJV. Hint

2 Peter
Jude
Philemon
2 Timothy

7. Out of the four options below, who is the one who is fifth on the different lists in the Gospels identifying the disciples. Hint

John
Levi
Philip
Peter

8. Out of the four options below, identify the mount Jesus went to prior to His crucifixion. Hint

Mount Horeb
Mount Seir
Mount Zion
Mount of Olives

9. Out of the four options below, identify the disciple who bitterly wept when the rooster crowed. Hint

Philip
Levi
John
Peter

10. Out of the four options below, identify the Gospel which tells of Jesus weeping. Hint

John
Philemon
Luke
Jude


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Out of the four options below, identify the Hebrew king with hundreds of wives/concubines.

Answer: Solomon

The correct response is Solomon. He wedded seven hundred wives, not counting his three hundred concubines. The three other men listed were Hebrew kings too. Info linking Solomon to his enormous number of wives/concubines is found in 1 Kings 11:13.
2. Out of the four options below, identify the one connected with the title 'mighty hunter'.

Answer: Nimrod

Nimrod is the correct response. Genesis 10:9 in the NKJV mentions "Nimrod the mighty hunter before the LORD". He was the son of Cush. See Genesis 10:8 for more info.
3. Out of the four options below, identify the one who survived the enormous flood in Genesis 7.

Answer: Shem

Shem was one of three sons of the person who built the vessel in which eight people survived the enormous flood which covered the world. The identity of Shem's mother is not given in Scripture. Shem's wife is not identified too.
4. Out of the four options below, identify the one who committed murder while in Egypt.

Answer: Moses

Moses committed murder when he lived in Egypt. Following the killing, he fled to the country of Jethro, the priest. Jethro sometimes went by Reuel. See Exodus 2, 3, 4 for more info.
5. Out of the four options below, identify the Gentile widow who wedded the Jewish owner of property.

Answer: Ruth

Ruth was the Gentile widow who wedded the well-to-do Jewish owner of property. She bore Obed. Obed's son was Jesse. See Ruth 4:17 for more info.
6. Out of the four options below, identify the title of the book that is seen right before Hebrews in the KJV.

Answer: Philemon

Philemon is found right before Hebrews, using Bible versions like the KJV, NKJV and NIV. The book consists of twenty-five verses, using the three Bible versions listed.
7. Out of the four options below, who is the one who is fifth on the different lists in the Gospels identifying the disciples.

Answer: Philip

Philip is the correct response. On every Bible list recording the identities of the Twelve Disciples, he is found fifth. Check out Luke 6:12-16 to see for yourself.
8. Out of the four options below, identify the mount Jesus went to prior to His crucifixion.

Answer: Mount of Olives

Prior to His crucifixion, Jesus went to the Mount of Olives. (See Luke 22:39 for info.) Jesus was double crossed for thirty pieces of silver by one of His disciples. More info is found in the four Gospels.
9. Out of the four options below, identify the disciple who bitterly wept when the rooster crowed.

Answer: Peter

Peter is the one who cried when the rooster crowed. Peter boldly told Jesus he would never deny Him. Christ replied the rooster would crow when Peter denied Him three times. Sure enough, when Peter denied even knowing Christ three times, the rooster crowed. The disciple then bitterly wept.
10. Out of the four options below, identify the Gospel which tells of Jesus weeping.

Answer: John

The Gospel of John tells of Jesus weeping. John 11:35 records "Jesus wept" when He witnessed people grieving the loss of His good friend. See John 11:1-44 for complete info.
Source: Author Cowrofl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 151: 8/10
Feb 04 2023 : Guest 172: 6/10
Jan 31 2023 : Guest 5: 8/10
Jan 28 2023 : Guest 174: 5/10
Jan 25 2023 : Guest 107: 8/10
Jan 19 2023 : Guest 76: 9/10
Jan 16 2023 : Guest 66: 10/10
Jan 14 2023 : Betteigh5: 8/10
Jan 13 2023 : Guest 69: 10/10

Related Quizzes
1. Bible Basics Easier
2. The Holy Bible Average
3. Bible Books Easier
4. Bible History Easier
5. The Bible #2 Average
6. The Bible #1 Average
7. The Bible #3 Average
8. Bible Quiz for All Average
9. Bible Basics Average
10. The Bible #5 Average
11. Bible Fun Average
12. General Bible Knowledge Average

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us