FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Falcons Through The Years
Quiz about Falcons Through The Years

Falcons Through The Years Trivia Quiz


At last--a quiz for all the true Falcon Fanatics!

A multiple-choice quiz by tomxconn. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Atlanta Falcons

Author
tomxconn
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
98,134
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1306
Last 3 plays: dairyman2 (5/10), Guest 98 (3/10), Guest 172 (1/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which AFL team drafted linebacker Tommy Nobis, before he signed as Atlanta Falcons' #1 draft pick in 1965? Hint


Question 2 of 10
2. Where was the Falcons' first-ever summer training camp located? Hint


Question 3 of 10
3. In which stadium did the Falcons win their first regular season game ever? Hint


Question 4 of 10
4. On their Monday Night Football debut in 1970, the Falcons lost 20-7 to the ___________ ?

Answer: (AFC Team... Two Words .. or just one word (either first or second word))
Question 5 of 10
5. The Falcons played on Thanksgiving Day in 2005. How many times prior did they appear on the holiday? Hint


Question 6 of 10
6. What college did QB Steve Bartkowski attend? Hint


Question 7 of 10
7. On December 15, 1991, the Falcons won 26-13 in their final game at the Atlanta-Fulton County Stadium. Who did they defeat? Hint


Question 8 of 10
8. From 1967 to 1969, what was the name of the division the Falcons were placed in? Hint


Question 9 of 10
9. On Christmas Eve 1989, the Lions beat the Falcons in front of only 7,792 shivering fans -- the all-time lowest attendance for a Falcons home game. Who was the Falcons' head coach that day? Hint


Question 10 of 10
10. Name 1 of 3 Falcon players who suddenly died in the late 1980s.

Answer: ( Two words, or just surname ... anyone of the 3 players)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 20 2024 : dairyman2: 5/10
Jan 30 2024 : Guest 98: 3/10
Jan 23 2024 : Guest 172: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which AFL team drafted linebacker Tommy Nobis, before he signed as Atlanta Falcons' #1 draft pick in 1965?

Answer: Houston Oilers

A surprising decision to many, since he was a star in his native Texas. After his retirement, he served the Falcons in several front office positions, while contributing to many local charities. He was the team's VP of Corporate Development in the late 1990s and early 2000s.
2. Where was the Falcons' first-ever summer training camp located?

Answer: Black Mountain, NC

It was on a YMCA camp, about 15 miles east of Asheville. 1966 was their only summer there; they then moved to E. Tennessee State University.
3. In which stadium did the Falcons win their first regular season game ever?

Answer: Yankee Stadium

Yankee Stadium was a former home of the New York football Giants. The Falcons beat them 27-16 on November 30th, 1966. The Falcons wound up 3-11 their inaugural year.
4. On their Monday Night Football debut in 1970, the Falcons lost 20-7 to the ___________ ?

Answer: Dolphins

Nov. 30 in Atlanta Fulton County Stadium. The Falcons wound up that season 4-8-2, but in 1971, they had their first winning season, with a record of 7-6-1.
5. The Falcons played on Thanksgiving Day in 2005. How many times prior did they appear on the holiday?

Answer: 0

Their very first T-Day game will be Nov. 24, 2005 in Detroit.
6. What college did QB Steve Bartkowski attend?

Answer: University of California

Bartkowski played for the Falcons from 1975 to 1985, then one last season with the L.A. Rams.
7. On December 15, 1991, the Falcons won 26-13 in their final game at the Atlanta-Fulton County Stadium. Who did they defeat?

Answer: Seattle Seahawks

MC Hammer and Evander Holyfield were there, along with country band Diamond Rio. Near the game's end, there was even a "fat lady" opera singer who led the crowd in Auld Lang Syne!

Starting in 1992, the Falcons played in the Georgia Dome. Fulton County Stadium would be imploded in 1997.
8. From 1967 to 1969, what was the name of the division the Falcons were placed in?

Answer: Coastal

The NFL's Eastern Conference was comprised of the Century and Capitol divisions, while the Western Conference was comprised of the Coastal and Central divisions. The Falcons' Coastal Division foes were the L.A. Rams, 49ers, and Baltimore Colts. From 1970 to 2001, the Falcons played in the NFC West division.

In 2002, the NFL realigned its divisions and placed the Falcons in the NFC South (with Tampa Bay, Carolina, and New Orleans).
9. On Christmas Eve 1989, the Lions beat the Falcons in front of only 7,792 shivering fans -- the all-time lowest attendance for a Falcons home game. Who was the Falcons' head coach that day?

Answer: Jim Hanifan

Hanifan, the Falcons' offensive line coach & a former St. Louis Cardinal head coach, took over for the retiring Marion Campbell, who ended his second unsuccessful tenure as head coach. He coached the last 4 games (all losses) of a miserable 3-13 season. Hanifan then moved on to the Redskins, while the Falcons hired Jerry Glanville as the new head coach.
10. Name 1 of 3 Falcon players who suddenly died in the late 1980s.

Answer: Beckman

Defensive back David Croudip died of a cocaine overdose during the 1988 season, while tight end Brad Beckman & offensive tackle Ralph Norwood perished in separate car accidents in 1989.
Source: Author tomxconn

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us