FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Jonny Wilkinson
Quiz about Jonny Wilkinson

Sports Quiz: Jonny Wilkinson: 10 Questions | Rugby Union


I have tried to make this challenging. I hope you enjoy it!

A multiple-choice quiz by arwen elessar. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Rugby Union
  8. »
  9. England

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
179,306
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
561
- -
Question 1 of 10
1. On which date was Jonny Wilkinson born? Hint


Question 2 of 10
2. Which is Jonny's middle name? Hint


Question 3 of 10
3. Where was Jonny born? Hint


Question 4 of 10
4. Jonny turned down a place at Durham University to play for Northampton?


Question 5 of 10
5. How many minutes of senior club rugby had Jonny played before he was called up to the England squad? Hint


Question 6 of 10
6. Against which country did Jonny make his first appearance for England? Hint


Question 7 of 10
7. Which was his points tally for the 1999 World Cup? Hint


Question 8 of 10
8. Where did Jonny win his first full cap? Hint


Question 9 of 10
9. Who discovered Jonny and set him up on his rugby career? Hint


Question 10 of 10
10. Where did Jonny go to school? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On which date was Jonny Wilkinson born?

Answer: May 25th 1979

He was born in Frimley.
2. Which is Jonny's middle name?

Answer: Peter

Phil is his father's name, and Mark is his brothers name.
3. Where was Jonny born?

Answer: Frimley

After the World Cup he was made an honourary Geordie.
4. Jonny turned down a place at Durham University to play for Northampton?

Answer: False

He did turn down a place at Durham but it was to play for Newcastle.
5. How many minutes of senior club rugby had Jonny played before he was called up to the England squad?

Answer: 58

This small but influential 58 minutes contributed to Newcastle's 97/98 championship winning season.
6. Against which country did Jonny make his first appearance for England?

Answer: Ireland

He had to play on the unfamiliar wing, which he said there are good reasons for him not doing.
7. Which was his points tally for the 1999 World Cup?

Answer: 63

It was made up of 1 try, 10 penalties, and 14 conversions.
8. Where did Jonny win his first full cap?

Answer: Australia

It was known as the Tour of Hell in England, because they lost 76-0 in one of the matches.
9. Who discovered Jonny and set him up on his rugby career?

Answer: Steve Bates

He was also Jonny's chemistry teacher.
10. Where did Jonny go to school?

Answer: Lord Wandsworth College

He was also educated at Pierrepont.
Source: Author arwen elessar

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us