FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Woodwards Warriors  2003 World Cup
Quiz about Woodwards Warriors  2003 World Cup

Woodward's Warriors : 2003 World Cup Quiz


After the fifth time of trying, England finally won the 2003 Rugby Union World Cup. Here are 15 relatively easy questions concerning England's historic victory 'Down Under'.

A multiple-choice quiz by chris42. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Rugby Union
  8. »
  9. England

Author
chris42
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
158,003
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
1001
- -
Question 1 of 15
1. Who coached England to victory in the 2003 World Cup? Hint


Question 2 of 15
2. Which country hosted the 2003 Rugby Union World Cup? Hint


Question 3 of 15
3. Who were England's first opponents in the World Cup? Hint


Question 4 of 15
4. Who scored England's only try against South Africa? Hint


Question 5 of 15
5. In England's pool match win against Samoa, what was the final score? Hint


Question 6 of 15
6. How many tries did England score in the pool match against Uruguay? Hint


Question 7 of 15
7. Which country did England play in the quarter finals? Hint


Question 8 of 15
8. Wales scored more tries than England in their quarter final match.


Question 9 of 15
9. Which country did England play in the semi-finals? Hint


Question 10 of 15
10. England won their semi-final 24-7. How may points did Jonny Wilkinson score for England? Hint


Question 11 of 15
11. Which country did England play in the final? Hint


Question 12 of 15
12. Who captained England to victory in the World Cup final? Hint


Question 13 of 15
13. Who was England's record points scorer in the 2003 tournament? Hint


Question 14 of 15
14. The World Cup final went into extra-time. What was the score at the end of normal time? Hint


Question 15 of 15
15. What was the average age of England's original starting line-up in the Rugby World Cup final? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who coached England to victory in the 2003 World Cup?

Answer: Clive Woodward

Woodward was the England coach in the 1999 World Cup as well.
England lost to South Africa in the quarter finals on that occasion, and there were calls for Woodward to be sacked. Thankfully the English Rugby Board didn't listen.
2. Which country hosted the 2003 Rugby Union World Cup?

Answer: Australia

Australia also hosted the first Rugby Union World Cup in 1987, which New Zealand went on to win.
3. Who were England's first opponents in the World Cup?

Answer: Georgia

England beat Georgia 84-6 on October 12, 2003 in Perth, Western Australia.
4. Who scored England's only try against South Africa?

Answer: Will Greenwood

Greenwood scored the only try of the match, in a 25-6 victory for England.
5. In England's pool match win against Samoa, what was the final score?

Answer: 35-22

England were caught off guard in this game, and were still behind 22-20 with twenty minutes remaining. The match was saved with two late tries from England.
6. How many tries did England score in the pool match against Uruguay?

Answer: 17

In a rather one-sided affair, England won 111-13, and Josh Lewsey scored a record-equalling five tries in the match.
7. Which country did England play in the quarter finals?

Answer: Wales

England eventually ran out winners 28-17, after being behind 3-10 at half-time.
8. Wales scored more tries than England in their quarter final match.

Answer: True

Despite the Welsh losing 28-17, they actually out-scored England by three tries to one.
9. Which country did England play in the semi-finals?

Answer: France

England overcame the French after falling behind early on, and eventually came out on top winning by 24-7.
10. England won their semi-final 24-7. How may points did Jonny Wilkinson score for England?

Answer: 24

Wilkinson kicked all 24 points with England failing to score a try.
11. Which country did England play in the final?

Answer: Australia

England won after extra time in a thrilling contest 20-17 (14-14 at full-time). This match has been recognised as being the greatest Rugby Union World Cup final match since it began in 1987.
12. Who captained England to victory in the World Cup final?

Answer: Martin Johnson

Big 'Jonno' won his 83rd England cap with a fantastic performance against the 'Wallabies'.
13. Who was England's record points scorer in the 2003 tournament?

Answer: Jonny Wilkinson

No surprises here. 'Wilko' was already England's all-time record points scorer at the grand old age of 24.
14. The World Cup final went into extra-time. What was the score at the end of normal time?

Answer: 14-14

Australia were 11-14 down in normal time when they were awarded a penalty kick in the final minute to make it 14-14. In extra time England came out on top 20-17, thanks to a fantastic drop goal by Jonny Wilkinson with only 23 seconds remaining on the clock.
15. What was the average age of England's original starting line-up in the Rugby World Cup final?

Answer: 28

The Australian media had tagged England's rugby union squad as 'Dad's Army'. But at an average age of 28, they must have all started fatherhood very young.
Source: Author chris42

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us