FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about London Wasps
Quiz about London Wasps

London Wasps Trivia Quiz


A quiz on London Wasps, the most successful team of wanderers going.

A multiple-choice quiz by Vespae. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Rugby Union
  8. »
  9. England

Author
Vespae
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
258,420
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
306
- -
Question 1 of 10
1. Wasps were formed when the membership of Hampstead FC split to become two clubs. What was the name of the other club formed after the split? Hint


Question 2 of 10
2. When was Wasps FC founded? Hint


Question 3 of 10
3. Who were Wasps opponents in the final of the 1999 Tetley Bitter Cup? Hint


Question 4 of 10
4. Wasps won three English Championship Trophies in a row.


Question 5 of 10
5. Who scored the match winning try for Wasps in the 2003/2004 HEC? Hint


Question 6 of 10
6. Who is the odd man out? Hint


Question 7 of 10
7. Which legendary Wasps player was nicknamed 'The Judge'? Hint


Question 8 of 10
8. Lawrence Dallaglio also has another claim to fame. What is it? Hint


Question 9 of 10
9. Which one of these has not been a Wasps home ground? Hint


Question 10 of 10
10. Wasps won a HEC semi-final against Munster. Who scored the match winning try? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Wasps were formed when the membership of Hampstead FC split to become two clubs. What was the name of the other club formed after the split?

Answer: Harlequins

Hampstead Football Club was founded in 1866. There was a split in the membership of the which resulted in the formation of two different clubs, Harlequins and Wasps.
2. When was Wasps FC founded?

Answer: 1867

Wasps Football Club was itself formed as the now defunct Eton and Middlesex Tavern in North London. The club gained its name because of a fashion of the Victorian period for clubs to adopt the names of insects, birds, and animals.
3. Who were Wasps opponents in the final of the 1999 Tetley Bitter Cup?

Answer: Newcastle Falcon

When Newcastle Falcons were formed during the onset of professionalism. Rob Andrew and a number of other Wasps players jumped ship and joined the Falcons.
4. Wasps won three English Championship Trophies in a row.

Answer: True

They won the title in 2002-03, 2003-04, and 2004-05. They had also previously won it in 1989/90 and 1996/97.
5. Who scored the match winning try for Wasps in the 2003/2004 HEC?

Answer: Rob Howley

It was to be his last competitive try.
6. Who is the odd man out?

Answer: Simon Shaw

The others have all captained or are 2007 captains in their country.
7. Which legendary Wasps player was nicknamed 'The Judge'?

Answer: Paul Rendell

He got the nickname because he was usually the 'judge' at the infamous players 'courtrooms' on England Rugby tours.
Players would be judged for supposed misdemeanours and 'fined'. The fines often involved something to do with alchohol. Damien Hopley was a judge on later tours, but the nickname had already been taken.
8. Lawrence Dallaglio also has another claim to fame. What is it?

Answer: He sang backing vocals on a Tina Turner record

He was a choruster in the Kings House School choir. Dallaglio and 20 other chorusters sang backing vocals on the song, "We Don't Need Another Hero", by Tina Turner.
9. Which one of these has not been a Wasps home ground?

Answer: Sunbury

Wasps have been a wandering club for many years.
10. Wasps won a HEC semi-final against Munster. Who scored the match winning try?

Answer: Trevor Leota

Big Trevor Leota is a Wasps legend, a huge hitting Samoan with a huge personality and a heart of gold.
Source: Author Vespae

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us