FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rugby Union  Premiership 200607
Quiz about Rugby Union  Premiership 200607

Rugby Union Premiership: 2006-07 Quiz


Rugby Union is a passion of mine, especially one team. I'm not telling you which one because it may give you too many clues to some questions. All questions relate to the Premiership up to and including season 2006/7.

A multiple-choice quiz by romeomikegolf. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Rugby Union
  8. »
  9. England

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
255,201
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
595
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 78 (8/10), Guest 92 (7/10), Guest 86 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which team is known as The Falcons? Hint


Question 2 of 10
2. Which club considered moving from its traditional home to Walkers Stadium in a ground-sharing scheme with their soccer neighbours? Hint


Question 3 of 10
3. Which season saw the league renamed the Premiership? Hint


Question 4 of 10
4. During the initial 10 years of the Premiership, how many companies were the official sponsor? Hint


Question 5 of 10
5. A team scores 4 tries, but still loses the match 27-23. How many league points do they get? Hint


Question 6 of 10
6. Which team plays its home games at The Stoop? Hint


Question 7 of 10
7. Between 1997/8 and the end of the 2005/6 season, only 5 teams have been crowned Champions. Which of the following is not included in the list? Hint


Question 8 of 10
8. There have always been just 12 clubs in the Premiership.


Question 9 of 10
9. Most teams have a club mascot which is used to entertain the crowd and provide a bit of fun. Which club has a mascot called Digger? Hint


Question 10 of 10
10. Between the years 1999 and 2002, one club dominated the league. Which club was it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 21 2024 : Guest 78: 8/10
May 20 2024 : Guest 92: 7/10
Mar 26 2024 : Guest 86: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which team is known as The Falcons?

Answer: Newcastle

The Falcons play their home games at Kingston Park. Sale are known as the Sharks, Worcester are the Warriors, but Bath don't have a nickname. Newcastle were formally known as Gosforth until the advent of the professional game in England.
2. Which club considered moving from its traditional home to Walkers Stadium in a ground-sharing scheme with their soccer neighbours?

Answer: Leicester Tigers

The Tigers did consider moving away from Welford Road and ground sharing with Leicester City. The move was opposed by a large number of fans, and eventually fell through because the two clubs could not agree on the fine detail. The Tigers finally decided to stay at their own ground and develop the facilities there. The other three clubs already share their grounds with soccer teams.
3. Which season saw the league renamed the Premiership?

Answer: 1997/98

The game lost its amateur status in 1995 when the IRB removed all obstacles to payments for players. At this time it was still known as the Courage League. It was renamed The Premiership in 97/98 when the sponsors were Allied Dunbar.
4. During the initial 10 years of the Premiership, how many companies were the official sponsor?

Answer: 3

In the first ten years just 3 companies sponsored the league. Allied Dunbar between 1997/2000, Zurich between 2000/2005, and Guinness.
5. A team scores 4 tries, but still loses the match 27-23. How many league points do they get?

Answer: 2

Bonus points are awarded for scoring 4 tries, and for losing by less than 7 points.
6. Which team plays its home games at The Stoop?

Answer: Harlequins

Harlequins, or 'The Quins' as they are somtimes known, play at The Stoop, which is only a short walk from Twickenham. In times past the club had an arrangement with Twickenham to play some of their home games on the hallowed turf.
Worcester play at Sixways, Northampton play at Franklins Gardens and London Welsh are not a Premiership side.
7. Between 1997/8 and the end of the 2005/6 season, only 5 teams have been crowned Champions. Which of the following is not included in the list?

Answer: Saracens

Until 2001/2 the top team at the end of the season were crowned Champions. The following year the 'playoffs' were introduced. Over the years it has varied as to how many teams entered the playoffs, but it never went any lower than the top 4. At the present time, ie season 2006/7, the top team gets a home tie against the team finishing fourth.

The team finishing second plays at home against the third place team. The two winners then play the Final at Twickenham. Between 2002 and 2005 Wasps have been crowned Champions, despite not finishing at the top of the league.
8. There have always been just 12 clubs in the Premiership.

Answer: False

During season 1998/9 there were 14 clubs in the Premiership. This is the only season that there has been more than 12 teams.
9. Most teams have a club mascot which is used to entertain the crowd and provide a bit of fun. Which club has a mascot called Digger?

Answer: London Irish

Digger is an Irish Wolfhound, not a real one though. All club mascots are people dressed in costumes. London Irish are the only surviving 'exiles' team left in the top flight. Although they now play in Reading they have kept their original name. The Sale mascot is called Sharkie, Saracens have Sarrie the camel and Worcester have Maximus.
10. Between the years 1999 and 2002, one club dominated the league. Which club was it?

Answer: Leicester Tigers

During this period Leicester won the league every season. They had an incredible home record of 57 wins, including 52 successively. This run lasted from 30 December 1999 until 30 November 2002 when they lost to Northampton. During this 4 year period Leicester lost only 14 out of 92 league matches.
Source: Author romeomikegolf

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us