FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Quiz for Golden Girls  Gurus
Quiz about A Quiz for Golden Girls  Gurus

A Quiz for "Golden Girls" Gurus


My family has told me that I watch too many episodes of "Golden Girls". I thought I would try to stump my fellow "Golden Girls" fans! Enjoy!

A multiple-choice quiz by marys79. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Golden Girls

Author
marys79
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
93,507
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
6594
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 128 (3/10), Guest 173 (5/10), Guest 98 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the name of the piano playing chicken? Hint


Question 2 of 10
2. Who did the girls think killed and cooked the piano playing chicken? Hint


Question 3 of 10
3. Which one of Blanche's children has asthma? Hint


Question 4 of 10
4. In the episode where Blanche is being pictured for the Penny Saver, what food did Rose say Blanche was eating at the lunch counter at the drug store?

Answer: (two words)
Question 5 of 10
5. In the episode where Dorothy is in the hospital having surgery on her foot, a doctor came in wanting her to sign some forms. What other show did this man later star in? Hint


Question 6 of 10
6. Finish this line: "Well don't just stand there like a bump on a pickle, give the man a _________!" Hint


Question 7 of 10
7. What organization does Sophia say she is a part of?
Hint


Question 8 of 10
8. In the episode where the girls go to the gym, the girl at the desk tells them they need leg warmers. She tells them that they need to keep their legs warm and asks them what are they using now. What does Dorothy say they are using?

Answer: (One Word)
Question 9 of 10
9. In the dancing contest episode, what color was Rose's dress? Hint


Question 10 of 10
10. In the dancing contest episode, how much money did Dorothy get and what did she buy with it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 20 2024 : Guest 128: 3/10
Jun 12 2024 : Guest 173: 5/10
Jun 07 2024 : Guest 98: 8/10
May 04 2024 : Guest 149: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the piano playing chicken?

Answer: Count Bessie

The chicken played "Old MacDonald Had A Farm".
2. Who did the girls think killed and cooked the piano playing chicken?

Answer: Angela

She told the girls that she got the chicken from the garage...where Rose was keeping Count Bessie. As it turns out, she got the chicken from the freezer!
3. Which one of Blanche's children has asthma?

Answer: Skippy

Biff is her other son, George is her late husband, and Jamie is her brother-in-law.
4. In the episode where Blanche is being pictured for the Penny Saver, what food did Rose say Blanche was eating at the lunch counter at the drug store?

Answer: lumberjack breakfast

This is said right after Blanche exclaims that she was discovered like the great Lana Turner.
5. In the episode where Dorothy is in the hospital having surgery on her foot, a doctor came in wanting her to sign some forms. What other show did this man later star in?

Answer: "Star Trek: Voyager"

The doctor in "Golden Girls" went on to play the holographic doctor, "Doctor", in "Voyager".
6. Finish this line: "Well don't just stand there like a bump on a pickle, give the man a _________!"

Answer: Quarter

Sophia says this while in the grocery store.
7. What organization does Sophia say she is a part of?

Answer: NOPRL

She tells this to the man working at the store because they won't refund her friends' meat.
8. In the episode where the girls go to the gym, the girl at the desk tells them they need leg warmers. She tells them that they need to keep their legs warm and asks them what are they using now. What does Dorothy say they are using?

Answer: Friction

This is probably the line that made me laugh the hardest....besides Sophia-isms!
9. In the dancing contest episode, what color was Rose's dress?

Answer: Pink

This is the episode where Rose is shown doing cartwheels and splits. Yeah right!
10. In the dancing contest episode, how much money did Dorothy get and what did she buy with it?

Answer: $10 and a can opener

Blanche won the contest after Dorothy and Rose were disqualified. They danced with each other and were disqualified. Blanche gave Dorothy ten dollars as her share.
Source: Author marys79

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us