FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Golden Girls Were You Really Paying Attention
Quiz about Golden Girls Were You Really Paying Attention

'Golden Girls' Were You Really Paying Attention? Quiz


Everyone knows Dorothy's ex left after 38 years of marriage, and the girls' favorite food, and Blanche's quest for more men. But how much about the 'Golden Girls' do you REALLY know?

A multiple-choice quiz by Cadet. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Golden Girls

Author
Cadet
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
158,933
Updated
Nov 01 23
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
9222
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 73 (12/15), Guest 104 (15/15), Guest 156 (10/15).
- -
Question 1 of 15
1. In "The Break-In", the girls came back and found the house torn up and they'd been robbed. But what was REALLY stolen? Hint


Question 2 of 15
2. When Rose had insomnia, she tried counting members of the Jackson family, how far along did she get? Hint


Question 3 of 15
3. In "One Flew Out of the Cuckoo's Nest Pt 1", Blanche hooked Dorothy up with her visiting uncle, Lucas. Who played Lucas in this depressing 2-parter? Hint


Question 4 of 15
4. In "Not Another Monday", Sophia's friend Martha wanted to commit suicide. Martha was played by Geraldine Fitzgerald, she had another appearance on 'Golden Girls,' which episode? Hint


Question 5 of 15
5. In "72 Hours", Rose anxiously waited to hear if she was going to die from a worldwide known disease. What was it? Hint


Question 6 of 15
6. In "Three on a Couch" the girls went to a shrink and remembered having problems with each other. The problem with Dorothy was one night, Blanche and Rose ran into her bed because they were scared of a movie, and Dorothy kicked them out, what movie was it? Hint


Question 7 of 15
7. In "Flu Attack", Blanche, Dorothy and Rose came down with the flu and made each other miserable. Blanche wanted to watch a show and she and Dorothy got into a fight over what to watch. What was the show Blanche wanted to see? Hint


Question 8 of 15
8. Sophia often talks of her first marriage when she was 14, an arranged marriage. But she talks about it a lot, and always changes some detail, one detail especially- the man whom she was supposed to marry. How many different men did she claim were her "first marriage"? Hint


Question 9 of 15
9. Sophia and her sister, Angela obviously have quite the resemblance, who other 2 sisters have a great resemblance to them? Hint


Question 10 of 15
10. In "Bang the Drum, Stanley", Stan hired a fake doctor to look at Sophia, he introduced him as Dr. Jerry. Rose gave everyone a hint her last name was hard to spell, who had trouble spelling it? Hint


Question 11 of 15
11. In "Wham Bam Thank You Mammy", Blanche's nanny comes by for something that she gave to Big Daddy. Blanche gives it to her but it's not the right one, what is it? Hint


Question 12 of 15
12. In "The Case of the Libertine Belle" the girls go on a murder mystery weekend of fun, but when the host is really murdered, who becomes the Sam Spade of the girls? Hint


Question 13 of 15
13. In "Where's Charlie?", Miles gives Rose a ring, and later Rose finds out Charlie's trying to contact her from beyond the grave due to a signal they worked out before he died, what was the signal? Hint


Question 14 of 15
14. In "The Operation", Dorothy is jittery over having a tumor in her foot removed, Sophia tells her to compare it to an operation she had in Sicily, what was removed? Hint


Question 15 of 15
15. In the pilot, the girls had hired a gay cook, and he left after the first show. What was his name? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 10 2024 : Guest 73: 12/15
Jun 03 2024 : Guest 104: 15/15
Jun 01 2024 : Guest 156: 10/15
May 28 2024 : Guest 172: 15/15
May 23 2024 : Guest 67: 7/15
May 23 2024 : Guest 137: 13/15
May 22 2024 : BPA1959: 11/15
May 18 2024 : Guest 24: 13/15
May 06 2024 : Guest 98: 12/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In "The Break-In", the girls came back and found the house torn up and they'd been robbed. But what was REALLY stolen?

Answer: Dorothy's fur stole

Blanche told Dorothy no one was interested in her stole because they don't wear them anymore, keep in mind in the pilot, she borrowed her stole for a date.
2. When Rose had insomnia, she tried counting members of the Jackson family, how far along did she get?

Answer: "Michael, Janet, Latoya, Tito, and then there's Stonewell Jackson, but I don't remember him from the Victory tour!"

Who knew you could be allergic to sheep in your dreams?
3. In "One Flew Out of the Cuckoo's Nest Pt 1", Blanche hooked Dorothy up with her visiting uncle, Lucas. Who played Lucas in this depressing 2-parter?

Answer: Leslie Nielson

Dick Van Dyke appeared in "Love Under the Big Top" as Ken Tickly, a lawyer/clown Dorothy fell in love with, and Burt Reynolds appeared in "Ladies of the Evening" as himself. Gaving Gorden never appeared in 'Golden Girls.'
4. In "Not Another Monday", Sophia's friend Martha wanted to commit suicide. Martha was played by Geraldine Fitzgerald, she had another appearance on 'Golden Girls,' which episode?

Answer: Mother's Day

Geraldine played the runaway mother at the train station in "Mother's Day".
5. In "72 Hours", Rose anxiously waited to hear if she was going to die from a worldwide known disease. What was it?

Answer: HIV

6. In "Three on a Couch" the girls went to a shrink and remembered having problems with each other. The problem with Dorothy was one night, Blanche and Rose ran into her bed because they were scared of a movie, and Dorothy kicked them out, what movie was it?

Answer: ALIEN

7. In "Flu Attack", Blanche, Dorothy and Rose came down with the flu and made each other miserable. Blanche wanted to watch a show and she and Dorothy got into a fight over what to watch. What was the show Blanche wanted to see?

Answer: Another World

From 1970-71, Rue McLanahan made several appearances on 'Another World,' I wonder if that's why she wanted to watch?
8. Sophia often talks of her first marriage when she was 14, an arranged marriage. But she talks about it a lot, and always changes some detail, one detail especially- the man whom she was supposed to marry. How many different men did she claim were her "first marriage"?

Answer: 3

Sophia named three different men as her supposed first marriage at age 14.
9. Sophia and her sister, Angela obviously have quite the resemblance, who other 2 sisters have a great resemblance to them?

Answer: Dorothy and Gloria

In "The Custody Battle" Doris Belack played Gloria, with no resemblance, in "The Monkey Show Pt 1 & 2" Dena Dietrich played Gloria, then there was a resemblance.
10. In "Bang the Drum, Stanley", Stan hired a fake doctor to look at Sophia, he introduced him as Dr. Jerry. Rose gave everyone a hint her last name was hard to spell, who had trouble spelling it?

Answer: Rose did

Rose said she had trouble spelling her last name, in "That's For Me to Know", we find out she spelled her name like the 'rows of seats at the theater'.
11. In "Wham Bam Thank You Mammy", Blanche's nanny comes by for something that she gave to Big Daddy. Blanche gives it to her but it's not the right one, what is it?

Answer: A music box

12. In "The Case of the Libertine Belle" the girls go on a murder mystery weekend of fun, but when the host is really murdered, who becomes the Sam Spade of the girls?

Answer: Dorothy

At first, Dorothy couldn't figure out what had really happened, but when the police were ready to arrest Blanche, Dorothy got an idea as to how the real murder had happened, and she was right.
13. In "Where's Charlie?", Miles gives Rose a ring, and later Rose finds out Charlie's trying to contact her from beyond the grave due to a signal they worked out before he died, what was the signal?

Answer: All the cantaloupes on one side of the fruit salad

Blanche was accused of murdering a man in "The Case of the Libertine Bells", the brakes in Rose's car stopping and the doorbell sounded like dogs in "There Goes the Bride Pt 1 & 2".
14. In "The Operation", Dorothy is jittery over having a tumor in her foot removed, Sophia tells her to compare it to an operation she had in Sicily, what was removed?

Answer: Her appendix

15. In the pilot, the girls had hired a gay cook, and he left after the first show. What was his name?

Answer: Coco

George, Sal, and Charlie were Blanche, Sophia and Rose's late husbands.
Source: Author Cadet

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us