Quiz about TOW Objets dArt in Friends
Quiz about TOW Objets dArt in Friends

TOW Objets d'Art in 'Friends' Trivia Quiz


Here is a quiz for those discerning "Friends" watchers who may have seen these art objects a million times. Here's a chance to prove yourself a "Friends" art connoisseur! (You will need outside knowledge to answer the questions.)

A multiple-choice quiz by Bruyere. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Friends
  8. »
  9. 'Friends' Themed Quizzes

Author
Bruyere
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
215,166
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2595
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: woowoo2323 (5/10), Guest 77 (5/10), Guest 68 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Monica's apartment is one of the main settings in which things take place and we see something on the wall to our left next to the bathroom door that depicts somes figures. What are these? Hint

Artemesia Gentileschi's "Judith and Holofernes"
Pieter Brueghel's "Hunters in the Snow"
The goddess Diana hunting with her dog in marquetry or inlaid wood
Hieronymous Bosch's "Garden of Earthly Delights"

2. Perhaps one of the most often seen images in Monica's apartment is the large poster over the mantlepiece from France. What does it say? Hint

Buttes Gaumont cinéma des étoiles
Bulles de Savon, image de l'enfance
Le but de Montmartre
Aux Buttes-Chaumont jouets pour étrennes

3. During Chandler and Joey's stay together as roommates, for a long period of time, there is a poster of two famous actors or characters with one wearing a bandage on his head. Who are these famous actors? Hint

Laurel and Hardy
Tom and Jerry
Abbott and Costello
Chip and Dale

4. I'd be willing to bet that any "Friends" fan has heard this many times as the characters cavort in the fountain and yet, may have to think this one over. The theme song, 'I'll Be There For You' is performed by the group named after a famous artist who painted the "Nightwatch" amongst others. What is the name of the group? Hint

The Matisses
The Picassos
The Rembrandts
The Cézannes

5. One of the most popular icons of 'Friends' was the framed peephole. A whimsical little gold frame with curves hangs on the door. What is the story behind it? Hint

It was a Surrealist work like Duchamp.
It originally bore a photo of Rachel in it then was taken out during contract negotiations.
It used to have a nude photo of Phoebe's sister in it.
It was originally framing a mirror that the crew smashed and left up anyway.

6. When Joey came up in the world during his stint as Dr. Drake Ramorey on "Days of Our Lives", he lived alone for a time and invested in quite an art collection. Never having had so much money before, he overextended himself so that when he lost his job, everything was repossessed except for one object that Ross bought back for him that he liked. The famous white dog statue was provided by which of the series' stars? Hint

David Schwimmer
Matt Leblanc
Jennifer Aniston
Lisa Kudrow

7. During Chandler and Joey's time together as roommates there is a poster in their room in Russian with which of the following depicted? Hint

Fighting Bears
A Rooster Crowing
Ducks Swimming
Kangaroo Boxer

8. One of the posters in Chandler and Joey's apartment was entitled 'Les Mystères de New York". What did it depict? Hint

A man in a cap with a bandana covering his mouth, with one hand held up and the other pointing a gun at the observer.
Fay Wray in the arms of King Kong going up the Empire State Building
A woman screaming and leaning to the right
A male detective and his attractive lady assistant in an office

9. Though not traditionally thought of as art, a visual reminder appears in each episode of "Friends" and some people, as obsessed as Monica with details, even have websites charting the change in images on this object. What is this object that hangs behind the door in Chandler and Joey's apartment? Hint

A Magna Doodle
A Lite Brite
An EtchoSketch
A Spirograph

10. In one episode of "Friends", Joey objects to his female roommate's making their apartment too girlish. When he confronts her, he uses one example in particular of "a baby we don't even know!" on the wall. To which extremely famous photographer is he referring? Hint

William Wegman
Ann Landers
Anne Geddes
Henri Cartier-Bresson


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Monica's apartment is one of the main settings in which things take place and we see something on the wall to our left next to the bathroom door that depicts somes figures. What are these?

Answer: The goddess Diana hunting with her dog in marquetry or inlaid wood

This is one of the most obvious images in the "Friends" scenes and you'll see it move once or twice. I cannot remember seeing it stray from that left wall from our viewpoint however. Though perhaps Monica's personality is very strong, the Judith triumphantly holding up the severed head of Holofernes would be a bit much. Poor Chandler and Joey would faint.
2. Perhaps one of the most often seen images in Monica's apartment is the large poster over the mantlepiece from France. What does it say?

Answer: Aux Buttes-Chaumont jouets pour étrennes

This is a poster by the famous fashion illustrator Jules Chéret and mentions the famous Parisian park called the Buttes or bluffs. The poster is touting toys or gifts and depicts a child on a rocking horse. Etrennes are gifts of money or toys to children at New Years or other occasions (also the yearly 'gift' to the concierge in your building) This is where the French fan club meets in Paris as they spotted the reference on the show. Jules Chéret also did some of the most popular images of the Folies Bergères.
3. During Chandler and Joey's stay together as roommates, for a long period of time, there is a poster of two famous actors or characters with one wearing a bandage on his head. Who are these famous actors?

Answer: Laurel and Hardy

Stan Laurel and Oliver Hardy were one of the most famous comic duos of the early films industry. Their brand of humor suits the duo of Chandler and Joey quite well.
4. I'd be willing to bet that any "Friends" fan has heard this many times as the characters cavort in the fountain and yet, may have to think this one over. The theme song, 'I'll Be There For You' is performed by the group named after a famous artist who painted the "Nightwatch" amongst others. What is the name of the group?

Answer: The Rembrandts

This enormously popular song is part of the ritual that 'Friends' watchers enjoy. Raise your hand if you've clapped along with it. My favorite line during some dud job years of my own was, "Your job's a joke, you're broke, your love life's D.O.A. It's like you're always stuck in second gear" because my car actually was stuck!
5. One of the most popular icons of 'Friends' was the framed peephole. A whimsical little gold frame with curves hangs on the door. What is the story behind it?

Answer: It was originally framing a mirror that the crew smashed and left up anyway.

This famous icon was one of the last things we saw in the final 'Friends' episode. People so loved them that you could purchase replicas on the internet.
6. When Joey came up in the world during his stint as Dr. Drake Ramorey on "Days of Our Lives", he lived alone for a time and invested in quite an art collection. Never having had so much money before, he overextended himself so that when he lost his job, everything was repossessed except for one object that Ross bought back for him that he liked. The famous white dog statue was provided by which of the series' stars?

Answer: Jennifer Aniston

This dog was a good luck present to Jennifer Aniston from a friend and was kept in the show. According to a lot of newsgroups, it apparently got a lipstick smile on it in "TOW the Embryo".
7. During Chandler and Joey's time together as roommates there is a poster in their room in Russian with which of the following depicted?

Answer: Kangaroo Boxer

There is another poster in Russian that changes locations from the USSR of two people reading.
8. One of the posters in Chandler and Joey's apartment was entitled 'Les Mystères de New York". What did it depict?

Answer: A man in a cap with a bandana covering his mouth, with one hand held up and the other pointing a gun at the observer.

This poster depicts an episode of the "Mysteries of New York" which was a series of films made by the French film company Pathé-Exchange in the WWI period for the US market. This included the 'Perils of Pauline" and others.
9. Though not traditionally thought of as art, a visual reminder appears in each episode of "Friends" and some people, as obsessed as Monica with details, even have websites charting the change in images on this object. What is this object that hangs behind the door in Chandler and Joey's apartment?

Answer: A Magna Doodle

One of the crew named Paul Swain generally drew in these things that were either related to the story line, or else jokes amongst the crew. MagnaDoodle, manufactured by Fisher Price, probably benefited from the publicity! As many of the sites on "Friends" observe the art work is changed every three episodes and artists are highlighted in places like Central Perk.
10. In one episode of "Friends", Joey objects to his female roommate's making their apartment too girlish. When he confronts her, he uses one example in particular of "a baby we don't even know!" on the wall. To which extremely famous photographer is he referring?

Answer: Anne Geddes

Anne Geddes is an Australian born photographer whose work with babies and children in whimsical and sometimes even disturbing poses became part of the scenery of the late nineties. Objects, posters, calendars and other items were selling like hotcakes. William Wegman photographed weimereimer dogs in odd poses.

The other gag with Joey and Elle McPherson was the oft-cited 'Potpourri' incident in which he thought the flower petals were to eat.
Hope you enjoyed this collection.
Source: Author Bruyere

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 31 2023 : woowoo2323: 5/10
Jan 01 2023 : Guest 77: 5/10
Dec 16 2022 : Guest 68: 7/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us