FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Tabitha Years
Quiz about The Tabitha Years

The Tabitha Years Trivia Quiz


Samantha and Darrin's witch-in-training daughter, Tabitha Stephens. Questions about Tabitha and the actresses who played her.

A multiple-choice quiz by TheCharmedOnes. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C
  8. »
  9. Bewitched

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
193,952
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1204
Last 3 plays: Guest 172 (3/10), kstyle53 (10/10), Guest 1 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. In which episode did Samantha find out Tabitha was a witch? Hint


Question 2 of 10
2. How many sets of twins played Tabitha? Hint


Question 3 of 10
3. In which season did Tabitha start school? Hint


Question 4 of 10
4. Why does Tabitha twitch up her very own Samantha in "Tabitha's Very Own Samantha"? Hint


Question 5 of 10
5. Which Murphy twin played Tabitha the most?

Answer: (One Word, first name)
Question 6 of 10
6. Who chose the name 'Tabitha' for the new baby on the show? Hint


Question 7 of 10
7. In 'And Then There Were Three', who chose the name for the new baby? Hint


Question 8 of 10
8. In episode "I Don't Want to be a Toad", which animal did Tabitha's teacher say she could be? Hint


Question 9 of 10
9. In "Tabitha's Weekend", what did Tabitha turn herself into? Hint


Question 10 of 10
10. In "The Safe and Sane Halloween", what was Tabitha's halloween costume? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 18 2024 : Guest 172: 3/10
May 15 2024 : kstyle53: 10/10
May 11 2024 : Guest 1: 6/10
May 03 2024 : Guest 170: 7/10
Apr 29 2024 : elbrown: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which episode did Samantha find out Tabitha was a witch?

Answer: "Nobody's Perfect"

"Nobody's Perfect" was the first episode of season 3. It was also the first episode in colour and the first episode where the Murphy twins played Tabitha. Darrin found out that Tabitha was a witch in "The Moment of Truth", which is the second episode of the season.
2. How many sets of twins played Tabitha?

Answer: 3

In total, there have been 9 Tabithas over the years, but only 6 of them were twins. Heidi & Laura Gentry were the first set of twins. They played Tabitha in episode 54. Tamar & Julie Young played Tabitha from episode 55 to 74. Erin and Diane Murphy continued to play Tabitha from episode 75, until the show ended.

As well as the Gentry twins, in " And Something Makes Three", Cynthia Black also played Tabitha. The eighth Tabitha was played by Liberty Williams, in a spin off show called 'Tabatha' in 1976.

This show never took off. The final Tabitha was played by Lisa Hartman, in another spin off show called 'Tabitha' in 1977. This show was picked up for 12 episodes.
3. In which season did Tabitha start school?

Answer: 8

Tabitha started school in episode number 248, "Tabitha's First Day at School".
4. Why does Tabitha twitch up her very own Samantha in "Tabitha's Very Own Samantha"?

Answer: She doesn't want to share Samantha with the new baby.

Tabitha was jealous of all the attention Samantha was giving the new baby, so Tabitha wished up her own Samantha who would pay attention to her only.
5. Which Murphy twin played Tabitha the most?

Answer: Erin

As the twins got older, it became more obvious that they weren't identical. Diane used to cry when she was on set, so Erin was used in more and more scenes.
6. Who chose the name 'Tabitha' for the new baby on the show?

Answer: Elizabeth Montgomery

This is a quote from Elizabeth Montgomery, explaining how the name 'Tabitha' was chosen.
"The name was my idea," she explained. "I loved it, because it was so old-fashioned. I got it from one of the daughters of Edward Andrews, the actor. The two Andrews girls are named Tabitha and Abigail. Bill was surprised that I remembered their names, after meeting them only once. Now, really, isn't that just like a man - as though anyone could forget names like Tabitha and Abigail!"

"Anyway, Tabitha is the name I picked for the daughter Dick York and I were supposed to have, when I was actually pregnant on the show, just like Lucy Ball was a few years before me, except that I had a son in real life when 'my time' came instead of a daughter. But, somehow or other, her name came out 'Tabatha' on the credit roll, and that's the way it's been ever since. Honestly, I shudder every time I see it. It's like a squeaky piece of chalk scratching on my nerves."
7. In 'And Then There Were Three', who chose the name for the new baby?

Answer: Endora

The wrist band the baby wore was supposed to say 'Stephens, Girl' but Endora changed it to say 'Tabitha Stephens'. Endora didn't care what Samantha and Darrin called their baby, but she was going to call the baby Tabitha. By the end of the episode, Samantha and Darrin agreed.
8. In episode "I Don't Want to be a Toad", which animal did Tabitha's teacher say she could be?

Answer: Bunny

Tabitha's friend, Amy, wanted to be the butterfly but the teacher said she had to be the toad because she spilled her juice. Amy was very upset, so Tabitha twitched her nose and turned Amy into a butterfly.
9. In "Tabitha's Weekend", what did Tabitha turn herself into?

Answer: Cookie

She turned herself into a cookie because she felt responsible for the argument Sam, Endora and Mr and Mrs Stephens were having.
10. In "The Safe and Sane Halloween", what was Tabitha's halloween costume?

Answer: Tiger

This was Tabitha's, and Samantha's, first halloween where they went trick-or-treating.
Source: Author TheCharmedOnes

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us