FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Ultimate Dallas Quiz part II
Quiz about The Ultimate Dallas Quiz part II

The Ultimate "Dallas" Quiz part II


This quiz deals solely with season three of "Dallas." Have fun and enjoy!

A multiple-choice quiz by rdamon18. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Dallas

Author
rdamon18
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
224,476
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1325
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 68 (5/10), Guest 120 (7/10), Guest 92 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the episode, "Jock's Trial part I," who is Jock accused of murdering?
Hint


Question 2 of 10
2. In the episode "Whatever Happened To Baby John part I," Jock, Bobby, and Ray are dealing with rounding up cattle with a particular disease. What disease are the cattle on Southfork suffering from? Hint


Question 3 of 10
3. Who in fact stole John Ross Ewing III from Dallas Memorial Hospital?
Hint


Question 4 of 10
4. In the episode "The Silent Killer," we find out that Digger Barnes has a genetic disease that he has passed on to his children. What is the name of the disease? Hint


Question 5 of 10
5. In the episode "The Silent Killer," J.R. is reading the newspaper as he and Sue Ellen wait for her mother and sister to arrive in Dallas. What is the name of the paper, and who is on the front page? Hint


Question 6 of 10
6. In season three, what color car did Pam drive and what did her license plate read?
Hint


Question 7 of 10
7. How many times does Joan Van Ark (Valene Ewing) guest star on "Dallas" during season three?

Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of the lawyer J.R. hires to convince Cliff Barnes to run for Congress?
Hint


Question 9 of 10
9. In the episode "The Dove Hunt," what is the name of the town where Jock, Bobby, J.R. and Ray go hunting?
Hint


Question 10 of 10
10. In the episode "A House Divided," how many times is J.R. shot? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 02 2024 : Guest 68: 5/10
Jun 26 2024 : Guest 120: 7/10
Jun 16 2024 : Guest 92: 4/10
Jun 15 2024 : bernie73: 4/10
Jun 11 2024 : Guest 50: 6/10
Jun 01 2024 : Guest 172: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the episode, "Jock's Trial part I," who is Jock accused of murdering?

Answer: Hutchinson McKinney

As it turns out, Hutch McKinney is later found to be Pamela's biological father.
2. In the episode "Whatever Happened To Baby John part I," Jock, Bobby, and Ray are dealing with rounding up cattle with a particular disease. What disease are the cattle on Southfork suffering from?

Answer: Screwworm

J.R. tells Jock and Bobby that they need to get the screwworm under control, for they could lose lots of money on beef sales if the disease spread.
3. Who in fact stole John Ross Ewing III from Dallas Memorial Hospital?

Answer: Priscilla Duncan

Priscilla Duncan stole baby John after her child died when she gave birth to it.
4. In the episode "The Silent Killer," we find out that Digger Barnes has a genetic disease that he has passed on to his children. What is the name of the disease?

Answer: Neurofibromatosis

Pamela is heartbroken when she learns of the news of the disease because it means that she cannot have children. She later finds out that because Digger is not her father, children are a possibility.
5. In the episode "The Silent Killer," J.R. is reading the newspaper as he and Sue Ellen wait for her mother and sister to arrive in Dallas. What is the name of the paper, and who is on the front page?

Answer: "The Dallas Press" and Cliff Barnes

The sub-headline with Cliff's picture reads, "Civic Group Names Barnes Man Of The Year."
6. In season three, what color car did Pam drive and what did her license plate read?

Answer: Black and "Ewing 6"

Pam seemed to change cars more than anyone while she was on the show (1978-1987).
7. How many times does Joan Van Ark (Valene Ewing) guest star on "Dallas" during season three?

Answer: 2

She guest starred in the episodes "Secrets" and "Return Engagements."
8. What is the name of the lawyer J.R. hires to convince Cliff Barnes to run for Congress?

Answer: Alan Beam

Alan Beam successfully gets Cliff to run, and later becomes engaged to Lucy.
9. In the episode "The Dove Hunt," what is the name of the town where Jock, Bobby, J.R. and Ray go hunting?

Answer: Landowne

While hunting, Jock and JR are shot by a man whom Jock railroaded many years before.
10. In the episode "A House Divided," how many times is J.R. shot?

Answer: 2

He is shot twice in the abdomen by Sue Ellen's sister Kristin because J.R. was blackmailing her.
Source: Author rdamon18

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us