Quiz about Countries in Italian
Quiz about Countries in Italian

Countries in Italian Trivia Quiz


Ciao, amici! Are you curious to know country names in Italian? This quiz is for you! Buon divertimento!

A multiple-choice quiz by QuizzyGrunt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Italian

Author
QuizzyGrunt
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
329,928
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
831
Last 3 plays: Guest 5 (15/15), Guest 76 (11/15), heidi66 (8/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Il Bel Paese! Which of these is the Italian name for "Italy"? Hint

Itagliala
Italica
Italia
Itaglia

2. Which of these is the Italian name for "England"? Hint

Englandia
Ingliterra
Inghilterra
Inglenda

3. Which is the Italian name for "Spain"? Hint

Spainia
Ispania
Spanna
Spagna

4. Which is the Italian name for "Sweden"? Hint

Svezzala
Swedia
Svezia
Sverigia

5. Which is the Italian name for "Hungary"? Hint

Ungheria
Ugra
Unghia
Magiaria

6. Which of these is the Italian name for "Liechtenstein"? Hint

Liechtenstein
Lictenstainia
Littestania
Lintestin

7. Which of these is the Italian name for "Ivory Coast"? Hint

Costa d'Avorio
Avorio da Costa
Costa della Vorio
Testa d'Avorio

8. Which is the Italian name for "Ghana"? Hint

Gana
Costa d'Oro
Gianna
Ghana

9. Which of these is the Italian name for "India"? Hint

Indiana
India
Inda
Indivia

10. Which of these is the Italian name for "Saudi Arabia"? Hint

Arabbia Sauditta
Arabia Saudita
Arrabbia Saudditta
La Rabbia Esaudita

11. Which of these is the Italian name for "Japan"? Hint

Japone
Iapponia
Nipponia
Giappone

12. Which of these is the Italian name for "Australia"? Hint

Australia
Australandia
Austria
Austrilla

13. Which of these is the Italian name for "Brazil"? Hint

Brasilia
Brasile
Brezile
Brezilia

14. Which is the Italian name for "Peru"? Hint

Pel¨
Perua
Per¨
Perundia

15. Which of these is the Italian name for "United States"? Hint

Estadi Unidi
Stati Uniti
UnitÓ di Stati
Stadi Riuniti


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Il Bel Paese! Which of these is the Italian name for "Italy"?

Answer: Italia

Italia, of course! Italy is known as "Il Bel Paese" (means "The Beautiful Country") for its cultural wonders and its beautiful landscapes. Another nickname for Italy is "Lo Stivale" ("The Boot"), due to its peculiar shape.

The origin of the term "Italia" is disputed. Many historians and etymologists argue that the term originated from "vitlo" (ancient name for "vitello", means "calf"). Indeed, a prehistoric tribe lived in the Calabria had a calf for a totem. In other studies, it has been hypothesized that the term "Italia" originated from "Tala", an ancient African city, and that the Talian people migrated overseas for some reason.
2. Which of these is the Italian name for "England"?

Answer: Inghilterra

"Inghilterra" is the correct translation for "England". In Italian "land" is "terra", so we can say that Inghilterra is "la terra degli Angli".
3. Which is the Italian name for "Spain"?

Answer: Spagna

"Spain" is "Spagna" in Italian and its inhabitants are the "Spagnoli".
4. Which is the Italian name for "Sweden"?

Answer: Svezia

"Svezia" is the Italian name for "Sweden".
In Italian, letter "w" ("vu doppia") is used only in the commonly used names of foreign origin and untranslatable, for example "watt", "western", "wŘrstel".
5. Which is the Italian name for "Hungary"?

Answer: Ungheria

In Italian, "Hungary" is "Ungheria". Italy and Hungary share the same colors in their flags: green, white and red.
6. Which of these is the Italian name for "Liechtenstein"?

Answer: Liechtenstein

Why should we mangle the name of this lovable alpine country? "Liechtenstein", in Italian too?

The capital city Vaduz is not very far from Italy: 185 kilometres as the crow flies from Milan.
7. Which of these is the Italian name for "Ivory Coast"?

Answer: Costa d'Avorio

The country that has Yamoussoukro as its capital city is named in Italy "Costa d'Avorio", that is literally "Coast of Ivory".
8. Which is the Italian name for "Ghana"?

Answer: Ghana

The name "Ghana" does not change in Italian. "Costa d'Oro" is literally "Coast of Gold". In fact, during the European colonisation, this territory was known as "Gold Coast", due to the rich deposits of gold, mainly located in the coastal zone.
9. Which of these is the Italian name for "India"?

Answer: India

The second most populated country in the world is "India", as in English, as in Italian; just like the U.S. state remains "Indiana" too.
10. Which of these is the Italian name for "Saudi Arabia"?

Answer: Arabia Saudita

Double consonants are frequently used in Italian, but not in this case.
I think "Arrabbia Saudditta" should have been unpronounceable even to us!
11. Which of these is the Italian name for "Japan"?

Answer: Giappone

In Italian, there is a sporadic use of letter "j" ("i lunga"). Regarding the country names beginning with the letter "j", is used to replace the letter "j" with the letter "g". Consequently: "Japan" is "Giappone", "Jordan" is "Giordania", "Jamaica" is "Giamaica". Something similar happened to the proper names: "John" is "Giovanni", "Justin" is "Giustino", "Julia" is "Giulia".
12. Which of these is the Italian name for "Australia"?

Answer: Australia

Australia and Austria are part of the large group of countries that do not change their name. Other similar examples with the letter "a" are: Algeria, Argentina, Albania.
13. Which of these is the Italian name for "Brazil"?

Answer: Brasile

"Brasile" is the correct translation for "Brazil". Brasilia is its capital city and does not change its name in Italian.
14. Which is the Italian name for "Peru"?

Answer: Per¨

"Peru" is "Per¨" in Italian (with the grave accent on the letter "u").
In Italy, there is a famous rock singer called Pel¨ and he is very good, but not enough to change the name of a country! I hope you did not choose Pel¨!
15. Which of these is the Italian name for "United States"?

Answer: Stati Uniti

In Italian, United States are called "Stati Uniti", but frequently are called simply "USA", with pronunciation: "oosah".
Source: Author QuizzyGrunt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Mar 20 2023 : Guest 5: 15/15
Mar 06 2023 : Guest 76: 11/15
Mar 06 2023 : heidi66: 8/15
Feb 24 2023 : Guest 110: 8/15
Feb 22 2023 : Guest 62: 12/15
Feb 21 2023 : Guest 202: 10/15
Feb 17 2023 : Guest 86: 8/15
Feb 09 2023 : Guest 79: 10/15
Feb 01 2023 : Guest 98: 11/15

Score Distribution

quiz
3/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us