FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Flags of the World
Quiz about Flags of the World

How much do you know about Flags of the World? | Quiz


Hi! I name a characteristic of the flag and you give me the nation it belongs to. Good luck!

A multiple-choice quiz by superdogz. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Flags and Symbols
  8. »
  9. World Flags

Author
superdogz
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
2,784
Updated
Jul 29 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
14293
Last 3 plays: bergmania (10/10), llkk (6/10), Ampelos (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which flag has more than four edges? Hint


Question 2 of 10
2. Which flag has a white moon and star? Hint


Question 3 of 10
3. Which country had a flag that was solid green? Hint


Question 4 of 10
4. Which flag used to have R on it? Hint


Question 5 of 10
5. Which flag has a sword on it? Hint


Question 6 of 10
6. Which flag has a red leaf on it? Hint


Question 7 of 10
7. Which flag has a sun in the middle? Hint


Question 8 of 10
8. Which flag has a temple on it? Hint


Question 9 of 10
9. Which two flags are exactly the same (apart from a small difference in width-to-height ratio)? Hint


Question 10 of 10
10. Which flag has a tree on it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 20 2024 : bergmania: 10/10
Jul 17 2024 : llkk: 6/10
Jul 16 2024 : Ampelos: 9/10
Jul 10 2024 : rooby2s: 10/10
Jul 07 2024 : Guest 23: 10/10
Jun 10 2024 : Guest 104: 7/10
Jun 10 2024 : Guest 173: 7/10
Jun 08 2024 : Guest 174: 7/10
Jun 07 2024 : Guest 49: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which flag has more than four edges?

Answer: Nepal

The flag of Nepal has the shape of a double pennon, which has five edges.
2. Which flag has a white moon and star?

Answer: Turkey

3. Which country had a flag that was solid green?

Answer: Libya

4. Which flag used to have R on it?

Answer: Rwanda

The present Rwandan flag no longer has the R on it and consists of three horizontal stripes: light blue - yellow - light green.
5. Which flag has a sword on it?

Answer: Saudi Arabia

6. Which flag has a red leaf on it?

Answer: Canada

7. Which flag has a sun in the middle?

Answer: Argentina

8. Which flag has a temple on it?

Answer: Cambodia

9. Which two flags are exactly the same (apart from a small difference in width-to-height ratio)?

Answer: Indonesia and Monaco

10. Which flag has a tree on it?

Answer: Lebanon

Source: Author superdogz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. World Flags Average
2. Countries and Their Flags Average
3. European Flags Average
4. World Flags Average
5. Flags of the World - A to Z Tough
6. What Flag is That? Average
7. Odd Flag Out Difficult
8. World Flags Tough
9. Flags of our Wonderful World Very Difficult
10. Tough Flag Descriptions! Average
11. Flags of the World Difficult
12. Flag Identification Difficult

7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us