FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Odd Flag Out
Quiz about Odd Flag Out

Odd Flag Out Trivia Quiz


Pick the flag that doesn't fit with the other three flags. The differences are based upon visuals alone.

A multiple-choice quiz by LeoDaVinci. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Flags and Symbols
  8. »
  9. World Flags

Author
LeoDaVinci
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
165,767
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
7 / 15
Plays
7618
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 23 (15/15), scottm (11/15), Guest 121 (4/15).
- -
Question 1 of 15
1. The American flag is referred to often as the "Red, White and Blue". Based on colour, which of these flags is the odd flag? Hint


Question 2 of 15
2. Not all flags have the same format, but, three of these look very similar. Which of these flags is the odd flag? Hint


Question 3 of 15
3. Again, colour plays an important part when creating a flag for a country. Which of these flags is the odd flag as it has a colour the other three don't have? Hint


Question 4 of 15
4. Sometimes simple is better. Which of these flags is the odd flag as it also has a colour the other three do not? Hint


Question 5 of 15
5. Sometimes a flag will show the predominant religion in the country by using religious symbolism. Which of these flags is the odd flag because it shows a different religion from the other three? Hint


Question 6 of 15
6. It all depends what direction you're looking at the following four flags. Which of these flags is the odd flag because it isn't oriented in the same direction as the other three? Hint


Question 7 of 15
7. In the sky we have countless stars, but a flag's space is limited. Which of these flags is the odd flag out for having more than its share of stars than the other three? Hint


Question 8 of 15
8. British imperialism was important in the history of many countries, and sometimes their flags reflect this. Which of these flags is the odd flag? Hint


Question 9 of 15
9. A secular symbol for Islam is the star and crescent. Which of these flags is the odd flag as it is missing one of these symbols? Hint


Question 10 of 15
10. Name the national flag that is the odd one out among all the flags of the world because of its shape which is not four sided:

Answer: (One word)
Question 11 of 15
11. Many flags display weapons as an emblem. Three of these flags have blades on their flags, but only one also has guns. Which of these flags is the odd flag? Hint


Question 12 of 15
12. Some flags show a national bird. Which of these flags is the odd flag out because the flying creature on it is no bird? Hint


Question 13 of 15
13. Some flags have alternating stripes and an emblem of some sorts. Which of these flags is the odd flag for not having its alternating stripes in the same colour as the other three? Hint


Question 14 of 15
14. Count the corners of these stars and tell me which of these flags is the odd flag? Hint


Question 15 of 15
15. Many flags display a chevron (triangle) on the side with the pole. Which of these flags is the odd flag for not having a chevron? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 07 2024 : Guest 23: 15/15
Jul 04 2024 : scottm: 11/15
Jun 13 2024 : Guest 121: 4/15
Jun 12 2024 : Guest 217: 9/15
Jun 07 2024 : Guest 124: 7/15
May 23 2024 : Guest 1: 8/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The American flag is referred to often as the "Red, White and Blue". Based on colour, which of these flags is the odd flag?

Answer: Estonia

The flags of the France, Laos and Iceland are all red, white and blue. Estonia's flag is three horizontal bars of blue, black and white.
2. Not all flags have the same format, but, three of these look very similar. Which of these flags is the odd flag?

Answer: Albania

Palau, Japan and Bangladesh have flags with a circle on them. Palau: Yellow on a light blue background. Japan: Red on a white background. Bangladesh: Red on a green background. Albania's flag is a black double-headed eagle on a red background.
3. Again, colour plays an important part when creating a flag for a country. Which of these flags is the odd flag as it has a colour the other three don't have?

Answer: Ethiopia

Guinea, Benin and Lithuania all have flags of red, green and yellow. Ethiopia has a flag with red, yellow and green horizontal bars, but the star in the middle is on a blue background.
4. Sometimes simple is better. Which of these flags is the odd flag as it also has a colour the other three do not?

Answer: Maldives

Monaco, Canada and Poland have red and white flags. The flag of the Maldives is a white crescent on a green rectangle on a red background.
5. Sometimes a flag will show the predominant religion in the country by using religious symbolism. Which of these flags is the odd flag because it shows a different religion from the other three?

Answer: Turkey

Iceland, Guernsey and Greece have flags with a cross on them. Turkey's flag has a white crescent and star on a red background, with no cross, the theme for several Islamic countries.
6. It all depends what direction you're looking at the following four flags. Which of these flags is the odd flag because it isn't oriented in the same direction as the other three?

Answer: Romania

Gambia, Gabon and Mauritius all have horizontal stripes, whereas Romania has vertical bars of blue, yellow and red. Gambia has red, white, blue, white and green stripes, Gabon has green, yellow and blue stripes and Mauritius has red, blue, yellow and green stripes.
7. In the sky we have countless stars, but a flag's space is limited. Which of these flags is the odd flag out for having more than its share of stars than the other three?

Answer: Bosnia & Herzegovina

St. Kitts & Nevis, Syria and São Tomé & Príncipe all have but two stars on their flags. Bosnia's flag has nine stars, where two of them are halved, on a blue background with a large yellow triangle above the diagonal line of stars.
8. British imperialism was important in the history of many countries, and sometimes their flags reflect this. Which of these flags is the odd flag?

Answer: Samoa

New Zealand, Montserrat and Fiji all have the British flag - the "Union Jack" - in the top-left corner. Samoa has a five star emblem of the Southern Cross.
9. A secular symbol for Islam is the star and crescent. Which of these flags is the odd flag as it is missing one of these symbols?

Answer: Cameroon

Azerbaijan, Tunisia and Mauritania all have the Muslim crescent and star emblem on their flags. Cameroon's flag has only a yellow star on a green, red and yellow flag.
10. Name the national flag that is the odd one out among all the flags of the world because of its shape which is not four sided:

Answer: Nepal

Nepal's flag is shaped like a double triangle, the only flag of its kind in the world.
11. Many flags display weapons as an emblem. Three of these flags have blades on their flags, but only one also has guns. Which of these flags is the odd flag?

Answer: Guatemala

Sri Lanka, Oman and Saudi Arabia display bladed weapons on their flags, as does the flag of Guatemala. What the Guatemalan flag also has is a pair of crossed rifles, modernized warfare boldly displayed. Other flags with guns on them include Bolivia, Mozambique and Haiti.
12. Some flags show a national bird. Which of these flags is the odd flag out because the flying creature on it is no bird?

Answer: Bhutan

Dominica, Ecuador and Mexico all have a bird in the center of their flags. Dominica has a parrot, Ecuador has a condor and Mexico an eagle. Bhutan has the mythical dragon in black and white on a yellow and orange flag.
13. Some flags have alternating stripes and an emblem of some sorts. Which of these flags is the odd flag for not having its alternating stripes in the same colour as the other three?

Answer: Uruguay

The United States, Liberia and Malaysia all have alternating red and white horizontal stripes on their flags, along with a square canton. The Uruguayan flag has alternating blue and white stripes, like the Greek flag for instance.
14. Count the corners of these stars and tell me which of these flags is the odd flag?

Answer: Israel

Morocco, Vietnam and Ghana all have five-pointed stars in the center of their flags: Ghana has a black star on a yellow background (with red and green bars above and below), Viêt Nam's has a yellow star on a red background, and Ethiopia's has a yellow star on a blue circle on a green, yellow and red background. Israel has a blue six-pointed star on a white background with two horizontal blue stripes.
15. Many flags display a chevron (triangle) on the side with the pole. Which of these flags is the odd flag for not having a chevron?

Answer: Myanmar

Timor-l'Este, Jordan and Djibouti all have a star in a triangle on the left side of their flags. Myanmar had a white sun in a blue square in the top-left corner. The rest of the flag is red. They changed their flag in 2010 to a yellow green and red horizontal stripes with a large white star in the center.
Source: Author LeoDaVinci

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Matve before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Fun Flags From the Past Average
2. The Union Jack Tough
3. Flags of the Pacific Easier
4. The Most! Difficult
5. Flags From the Past Average
6. Whose Flag Is It, Anyway? Average
7. Pastime with Symmetrical Flags Tough
8. Odd Flag Out Again Difficult
9. Wavin' Flag Average
10. Another Brick in the Flag Easier
11. Ten Flag Terms Tough
12. The Flags of South America Easier

7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us