FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about World Flags
Quiz about World Flags

10 Questions: World Flags Multiple Choice Quiz | World


Questions on world flags - but harder than 'how many stars on the US flag'!

A multiple-choice quiz by gormless1. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Flags and Symbols
  8. »
  9. World Flags

Author
gormless1
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
27,836
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
6461
Last 3 plays: bergmania (10/10), Guest 86 (4/10), Guest 23 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What 2 national flags contain the same presentation of colors? Hint


Question 2 of 10
2. What 2 colours make up Nigeria's flag? Hint


Question 3 of 10
3. Nutmeg appears on which national flag? Hint


Question 4 of 10
4. What national flag depicts a bunch of bananas? Hint


Question 5 of 10
5. What national flag used to be just one colour until 2011? Hint


Question 6 of 10
6. What well-known European flag was last altered in 1801? Hint


Question 7 of 10
7. Which African flag features an AK-47? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these national flags is NOT red, white and blue? Hint


Question 9 of 10
9. How many stars are on the Democratic Republic of Congo's (formerly Zaire) flag? Hint


Question 10 of 10
10. What constellation is on the Australian flag? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 20 2024 : bergmania: 10/10
Jul 17 2024 : Guest 86: 4/10
Jul 07 2024 : Guest 23: 10/10
Jun 17 2024 : Stoaty: 8/10
Jun 10 2024 : Guest 155: 1/10
Jun 09 2024 : Guest 1: 5/10
Jun 07 2024 : Guest 65: 6/10
Jun 07 2024 : rosharp: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What 2 national flags contain the same presentation of colors?

Answer: Monaco and Indonesia

Monaco's and Indonesia's flag are red and white horizontal bicolours.
2. What 2 colours make up Nigeria's flag?

Answer: Green and White

Nigeria's flag is a green,white,green vertical tricolour.
3. Nutmeg appears on which national flag?

Answer: Grenada

Nutmeg is Grenada's best-known product.
4. What national flag depicts a bunch of bananas?

Answer: Fiji

With a Union Jack in the corner, Fiji's flag is known as a 'defaced Ensign'.
5. What national flag used to be just one colour until 2011?

Answer: Libya

From 1977-2011, Libya's flag was all green.
6. What well-known European flag was last altered in 1801?

Answer: United Kingdom's

In 1801, when Ireland joined the Union, the Cross of St Patrick was added to form the present flag. Although the Republic of Ireland is no longer part of the UK, the cross remains as a symbol of Northern Ireland.
7. Which African flag features an AK-47?

Answer: Mozambique

The weapon on the flag symbolises defence and vigilance.
8. Which of these national flags is NOT red, white and blue?

Answer: Jamaica

Jamaica's is green, yellow and black.
9. How many stars are on the Democratic Republic of Congo's (formerly Zaire) flag?

Answer: 1

The flag was changed in 2006.
10. What constellation is on the Australian flag?

Answer: The Southern Cross

The Southern Cross is also featured on the New Zealand flag.
Source: Author gormless1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. World Flags Average
2. Countries and Their Flags Average
3. Flags of the World Average
4. European Flags Average
5. World Flags Average
6. Flags of the World - A to Z Tough
7. What Flag is That? Average
8. Odd Flag Out Difficult
9. Flags of our Wonderful World Very Difficult
10. Tough Flag Descriptions! Average
11. Flags of the World Difficult
12. Flag Identification Difficult

7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us