FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about College Nicknames
Quiz about College Nicknames

College Nicknames Test | College Sports


How well do you know your college nicknames? These will be from either basketball or football.

A multiple-choice quiz by AceGolfer1234. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. College Sports
  8. »
  9. College Nicknames

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
256,659
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
2299
- -
Question 1 of 10
1. The 2006-07 National Champions were the Florida ___________. Hint


Question 2 of 10
2. Who lost in that miserable championship game against Florida? The Ohio State_________. Hint


Question 3 of 10
3. Who lost to the Florida basketball team in the 2006 championship game? The UCLA ____________ . Hint


Question 4 of 10
4. A storied franchise of collegiate sports, which school is located in North Carolina? The Duke ____________. Hint


Question 5 of 10
5. Who is Duke's Tobacco Road rival? The North Carolina __________. Hint


Question 6 of 10
6. This college is located in the capital of New York. It is the Albany ___________. Hint


Question 7 of 10
7. What is the mascot name of New Mexico? Hint


Question 8 of 10
8. The nation's first state of Delaware. Their teams are named what? Hint


Question 9 of 10
9. Rhode Island's teams are named what? Hint


Question 10 of 10
10. This college is located in Ohio. It's the college of Wooster University. What is their nickname? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The 2006-07 National Champions were the Florida ___________.

Answer: Gators

The Gators won over the #1 ranked team, The Ohio State University, 41-14. Quarterback Chris Leak of the Gators went 25-36 for 213 yards and a touchdown.
2. Who lost in that miserable championship game against Florida? The Ohio State_________.

Answer: Buckeyes

Heisman award winner Troy Smith went 4-14 for 35 yards and an interception. Top-prospect wide receiver Ted Ginn, Jr. ran back the opening kick return, but had to leave after injuring his ankle on the play.
3. Who lost to the Florida basketball team in the 2006 championship game? The UCLA ____________ .

Answer: Bruins

The UCLA basketball team won their 11th championship in the season.
4. A storied franchise of collegiate sports, which school is located in North Carolina? The Duke ____________.

Answer: Blue Devils

Some of Duke's premier graduates include J.J. Redick, Luol Deng, Chris Duhon, and coach Mike Krzyzewski.
5. Who is Duke's Tobacco Road rival? The North Carolina __________.

Answer: Tar Heels

North Carolina's campus is only about eight miles away from Duke's. Famous alumni incude Chris Worthy, Michael Jordan, Sean May, Jerry Stackhouse, Vince Carter, Raymond Felton, Rasheed Wallace, and of course, legendary coaches, Roy Williams and Dean Smith. The women's team won their first championship in 1994.
6. This college is located in the capital of New York. It is the Albany ___________.

Answer: Great Danes

The Great Danes of Albany. The basketball team plays Division one and is in the American East Conference. The football team plays Divsion two.
7. What is the mascot name of New Mexico?

Answer: Lobos

The Lobos of New Mexico have a strong rivalry with New Mexico State. The basketball team plays in "The Pit" which hosted the National Championship in 1983.
8. The nation's first state of Delaware. Their teams are named what?

Answer: Fightin' Blue Hens

Delaware's state bird is the Blue Hen, hence the name. The football team has won multiple Div-AA Championships including one in 2003. All athletic teams are part of the Colonial Athletic Association (CAA) after disbanding from the Atlantic 10. The mascot, YoUDee, is a blue hen, and was inducted into the National Mascot Hall Of Fame in 2006, and was the national mascot of the year in '03.
9. Rhode Island's teams are named what?

Answer: Rams

The Rams' colors are dark blue, light blue, and white. This college offers 22 intercollegeiate sports and 17 clubs. In football, the team belongs to the CAA and in basketball, the team belongs to the Atlantic-10 conference.
10. This college is located in Ohio. It's the college of Wooster University. What is their nickname?

Answer: Fighting Scots

The team is a part of the NCAA Div-III North Coast Athletic Conference (NCAC). The football team has also had success. In 2004, the football team went undefeated in the regular season and won the NCAC tournament.
Source: Author AceGolfer1234

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us