FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Color Coded College Nicknames
Quiz about Color Coded College Nicknames

Color Coded College Nicknames Trivia Quiz


Each question will feature a team whose nickname involves a color. For example, the Geneva College Golden Tornadoes, or the Central Connecticut State Blue Devils. This quiz will be fun if you know a lot about U.S. College Athletics.

A multiple-choice quiz by Treasurehunter. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. College Sports
  8. »
  9. College Nicknames

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
268,411
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2176
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 165 (4/10), Stonecreek (10/10), Guest 216 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following colleges does not include a color in its nickname? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following schools does not use the color red in the nickname of its athletic teams? Hint


Question 3 of 10
3. Which Pac-10 team uses a color in its team nickname? Hint


Question 4 of 10
4. Tulane Univesity uses which of the following colored nicknames? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following schools does not use the color gold in its team nickname? Hint


Question 6 of 10
6. The color purple is not included in the nickname of which of the following schools? Hint


Question 7 of 10
7. What is the colored nickname of North Texas University?

Answer: (Two Words, both words rhyme with each other)
Question 8 of 10
8. Which of these colleges has a colored nickname? Hint


Question 9 of 10
9. What is the colored nickname of Cornell University? Hint


Question 10 of 10
10. Which college that won the 1977 Men's College Basketball Championship, later used the team nickname Golden Eagles? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 02 2024 : Guest 165: 4/10
Apr 30 2024 : Stonecreek: 10/10
Apr 25 2024 : Guest 216: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following colleges does not include a color in its nickname?

Answer: Iona

The nickname for Iona is the Gaels. The others are the Delaware Fighting Blue Hens, the Army Black Knights, and the American International Yellow Jackets.
2. Which of the following schools does not use the color red in the nickname of its athletic teams?

Answer: UNC Greensboro

UNC Greensboro's school nickname is the Spartans. St. Francis of Pennsylvania is the Red Flash. St. John's the Red Storm, and SUNY at Cortland's nickname is the Red Dragons.
3. Which Pac-10 team uses a color in its team nickname?

Answer: California

The Califormia Golden Bears have won the NCAA Men's Basketball Championship as well championships in Men's Rugby. The other schools are the UCLA Bruins, the Washington Huskies, and the Oregon Ducks.
4. Tulane Univesity uses which of the following colored nicknames?

Answer: Green Wave

The Tulane Green Wave's football team went unbeaten in 1998, and defeated BYU 41-27 in the Liberty Bowl.
5. Which of the following schools does not use the color gold in its team nickname?

Answer: Indianapolis

Indianapolis University's nickname is the Greyhound. The others are the Canisius Golden Griffins, the Kent State Golden Flashes, and the Tulsa Golden Hurricane. Several other schools use the color gold such as, Minnesota Golden Gophers, the Oral Roberts Golden Eagles, and the West Chester Golden Rams.
6. The color purple is not included in the nickname of which of the following schools?

Answer: Middlebury

Mount Union uses the Purple Raiders as the team nickname. St. Michaels University is the Purple Knights and Niagra University is the Purple Eagles. Middlebury is the Panthers.
7. What is the colored nickname of North Texas University?

Answer: Mean Green

The mascot of the team is Scrappy. The Mean Green has been the powerhouse of the Sun Belt Conference since its formation in 2001.
8. Which of these colleges has a colored nickname?

Answer: Duke University

North Carolina is the Tar Heels. Wake Forest uses the Demon Deacon, and Coastal Carolina uses the Chanticleer. The Duke University Blue Devils of the Atlantic Coast Conference are one of two conference teams to use a color in its name. The other is the Georgia Tech Yellow Jackets.
9. What is the colored nickname of Cornell University?

Answer: Big Red

Atlantic University is the Blackflies. Rutgers-Camden is the Scarlet Raptors. Gustavus Adolphus College is the Golden Gusties.
10. Which college that won the 1977 Men's College Basketball Championship, later used the team nickname Golden Eagles?

Answer: Marquette

Marquette University is located in Milwaukee, Wisconsin, and was founded by the Society of Jesus in 1881. The nickname of the school was known as the Warriors from 1954-1994. In 1994, the name was changed to Golden Eagles.
Source: Author Treasurehunter

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us