FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Division I College Nicknames 2
Quiz about Division I College Nicknames 2

Division I College Nicknames [2] Quiz


A follow-up from my first quiz over Division I college nicknames. Have fun!

A multiple-choice quiz by jj137. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. College Sports
  8. »
  9. College Nicknames

Author
jj137
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
268,151
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
2680
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: colbymanram (1/10), Dizart (9/10), kitter96 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. The University of Louisville goes by what nickname? Hint


Question 2 of 10
2. Tulane University in New Orleans, Louisiana, chose what as their nickname? Hint


Question 3 of 10
3. Harvard University in Cambridge, Massachusetts, goes by what nickname that is also a color? Hint


Question 4 of 10
4. Boise State University is commonly known for their unique blue turf football field. Do you know what nickname they go by? Hint


Question 5 of 10
5. University of Florida in Gainesville, Florida, goes by what nickname? Hint


Question 6 of 10
6. University of Kansas uses what as their nickname? Hint


Question 7 of 10
7. Syracuse University uses what nickname as theirs? Hint


Question 8 of 10
8. University of Mississippi uses what nickname? Hint


Question 9 of 10
9. Towson University, in Towson, Maryland, goes by what nickname? Hint


Question 10 of 10
10. Marist College, located in Poughkeepsie, New York, goes by what nickname? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 12 2024 : colbymanram: 1/10
Mar 30 2024 : Dizart: 9/10
Mar 26 2024 : kitter96: 10/10
Mar 12 2024 : realmccoy72: 10/10
Mar 01 2024 : Claywrite: 9/10
Feb 23 2024 : SixShutouts66: 10/10
Feb 23 2024 : jackseleven: 7/10
Feb 18 2024 : Guest 68: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The University of Louisville goes by what nickname?

Answer: Cardinals

The University of Louisville in Louisville, Kentucky was founded in 1798. Their colors are red and black. Their motto is "Dare to be great."
2. Tulane University in New Orleans, Louisiana, chose what as their nickname?

Answer: Green Wave

Tulane is a private university. Their colors are olive green and sky blue. Their motto is "Non Sibi Sede Suis", which in English means, "Not for one's self, but for one's own".
3. Harvard University in Cambridge, Massachusetts, goes by what nickname that is also a color?

Answer: Crimson

Harvard is a private university that was founded in 1636, and is one of the oldest universities in the United States. Their sole color is Crimson, which coincides with their nickname.
4. Boise State University is commonly known for their unique blue turf football field. Do you know what nickname they go by?

Answer: Broncos

Boise State was established in 1932. Their colors are blue and orange. Their motto is "Splendor Sine Occasu", which in English means "Splendor Without End".
5. University of Florida in Gainesville, Florida, goes by what nickname?

Answer: Gators

University of Florida was established in 1853. Their colors are orange and royal blue. Their football field, with a full name of "Ben Hill Griffin Stadium at Florida Field", is nicknamed "The Swamp".
6. University of Kansas uses what as their nickname?

Answer: Jayhawks

Kansas is a public institution that was established in 1865. Their colors are crimson and royal blue. They are located in Lawrence, Kansas.
7. Syracuse University uses what nickname as theirs?

Answer: Orange

Syracuse University is located in Syracuse, New York. Syracuse's former nicknames were "Orangemen" for men and "Orangewomen" for women. The school was established in 1870. Their only main color is orange.
8. University of Mississippi uses what nickname?

Answer: Rebels

University of Mississippi was established in 1848. Their colors are cardinal and navy blue. They are located in Oxford, Mississippi.
9. Towson University, in Towson, Maryland, goes by what nickname?

Answer: Tigers

Towson University is a public institution that was established in 1866. Their colors are black, gold, and white. Their motto is "Thinking Outside".
10. Marist College, located in Poughkeepsie, New York, goes by what nickname?

Answer: Red Foxes

Marist is a private college established in 1929. Their colors are red and white. Their motto is "Orare et Laborare", which in English means, "To Pray and To Work".
Source: Author jj137

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us