Quiz about Heavenly Voices They Left Us in 2004
Quiz about Heavenly Voices They Left Us in 2004

Heavenly Voices: They Left Us in 2004 Quiz


A variety of contributors to the music world left us in 2004. Imagine that they are discussing their lives from afar. See if you can answer their interesting quiz questions. Tune in and have fun!

A multiple-choice quiz by oscarguy. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Music Celebs Mixed
  8. »
  9. Deceased Musicians

Author
oscarguy
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
199,032
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2049
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Hi everyone! I'm Laura Branigan. You probably know me best for my big hit, "Gloria". I had other hits such as "The Lucky One" and "Self Control". I always loved music and was fortunate enough to become popular all over the world. I'm proud to say I earned rave reviews in a New York City musical for portraying a female singer. What was the name of this show (the singer, the subject of the show, follows in parentheses)? Hint

"Love, Janis" (Janis Joplin)
"Janis Turns the Page" (Janis Paige)
"I'm Janis at 17" (Janis Ian)
"Janis Crotch - An Itching in My Heart " (Janis Crotch)

2. Hello group. I'll keep it short. I had a big hit with "Super Freak" in 1981. Here is my question for you. In the song "Super Freak" which of the following could NOT be said about this very kinky girl that I'm singing about? Hint

She's got incense, wine, and candles.
She has goldfish in her dancing shoes.
She's the kind you won't take home to mother.
She likes the boys in the band.

3. Hi people! I was always grateful to my fans who gathered to hear me sing years after I had a string of hits in the early 1960s. People would ask me tongue-in-cheek questions like "What's A Matter Baby" and "Are you 'Hurt'"? Ha-ha. They were titles of my hit songs. Can you guess who I am? Hint

Tammy Wynette
Pat Suzuki
Timi Yuro
Tammi Terrell

4. Hi Y'all! I'm the representative country star here. I started out as a member of The Davis Sisters. We had a hit in 1953 with "I Forgot More Than You'll Ever Know". Once on my own, I had a series of successes in the early 1960s including "The End of the World" and "I Can't Stay Mad at You". I already gave away my last name as a recording artist. But, what first name did I go by? Hint

Scooter
Sissy
Squeaky
Skeeter

5. Hey ho, let's go! It's me, Johnny Ramone. I'm proud to have been the founder of The Ramones. Our legendary group was decimated by health problems. My struggle with prostate cancer came to an end on September 15, 2004. But, two other members of The Ramones went before me. Which of the following combinations tells of The Ramones who passed before I did? Hint

Marky/Dee Dee
Joey/Dee Dee
Joey/Marky
Tommy/Joey

6. Surf's up! Jan Berry chiming in here. I was one half of what eventually became the famous surf-duo, Jan and Dean. I came close to being in Rock 'n' Roll Heaven in 1966 due to a serious auto accident. My trivia question regards "Surf City", a big hit for Dean and me. The song was being composed by a member of The Beach Boys when he felt he needed help in completing it. So, he called on me. We are now both credited for writing the song and my Beach Boy buddy sang along on the track. Which Beach Boy am I talking about? Hint

Carl Wilson
Mike Love
Al Jardine
Brian Wilson

7. Good Day, all. I'm Carl Anderson. In my life I released a number of albums and succeeded along with Gloria Loring to have a number 15 U.S. hit entitled "Friends and Lovers". I made my way around recording, film, TV, and especially, the stage. People remember me most from a musical production. Do you know what it is? Hint

Jesus Christ Superstar
Godspell
Hair
Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat

8. Whazzup Dawgs? I'm Darrell Abbott and I'm here way too early. I was a member of Pantera and eventually became a member of Damageplan. It has been said that I was one of the most influential stylists in modern metal. Do you know what my nickname, or middle name, is that I adopted? Hint

Hashpipe
Dimebag
Eightball
Methman

9. Hi people. I was born in 1913, so I'm an old-timer. Quizzyland people are undoubtedly asking "Can we make this tough question easy"? So, I'll try. I sang lead with the Kay Kyser orchestra in the Big Band era and had hits with "Three Little Fishies", "Jingle Jangle Jingle", and" Who Wouldn't Love You"? My name is Harry Babbitt and in addition to my other credits, I provided the famous laugh for an animated bird. There you are. Who is that bird? Hint

Woody Woodpecker
The Road Runner
Tweety
Foghorn Leghorn

10. Hello group. It's me, Ray Charles. Here I sit with an old copy of "Modern Sounds in Country Music" and a mint 45 rpm copy of "What'd I Say" with part one on one side and part two on the other. These are just two of many, many souvenirs. The movie of my life was released very close to the time of my passing. I have to commend the actor who portrayed me so well in the film entitled "Ray". Some viewers said that they forgot from time to time that they were not actually watching me. Do you know the name of this incredible actor? Hint

Denzel Washington
Chris Rock
Will Smith
Jamie Foxx


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Hi everyone! I'm Laura Branigan. You probably know me best for my big hit, "Gloria". I had other hits such as "The Lucky One" and "Self Control". I always loved music and was fortunate enough to become popular all over the world. I'm proud to say I earned rave reviews in a New York City musical for portraying a female singer. What was the name of this show (the singer, the subject of the show, follows in parentheses)?

Answer: "Love, Janis" (Janis Joplin)

Laura Branigan became readily synonymous with her massive global hit, "Gloria". In 2002 she glowed on the New York stage in "Love, Janis", a production about Janis Joplin. Laura left us too soon on August 26, 2004 at age 47 of a brain aneurysm. The incorrect choices refer to real female vocalists, but the show titles are made up. Yes, there really is a Janis Crotch.
2. Hello group. I'll keep it short. I had a big hit with "Super Freak" in 1981. Here is my question for you. In the song "Super Freak" which of the following could NOT be said about this very kinky girl that I'm singing about?

Answer: She has goldfish in her dancing shoes.

Rick James charted at number 16 with "Super Freak (Part 1)" (it was a two-sided 45 rpm release) in September of 1981. The song was sampled for M.C. Hammer's "U Can't Touch This" in 1990. Rick had other hits with "Give It To Me Baby" and "You and I", among others. He died August 6, 2004 in his Los Angeles home of a heart attack.
3. Hi people! I was always grateful to my fans who gathered to hear me sing years after I had a string of hits in the early 1960s. People would ask me tongue-in-cheek questions like "What's A Matter Baby" and "Are you 'Hurt'"? Ha-ha. They were titles of my hit songs. Can you guess who I am?

Answer: Timi Yuro

Timi Yuro, born Rosemarie Timotea Aurro in 1941, recorded the highly-memorable "Hurt" in 1961. Regrettably, she struggled initially with throat cancer and eventually brain cancer. Timi died in Las Vegas on March 30, 2004.
4. Hi Y'all! I'm the representative country star here. I started out as a member of The Davis Sisters. We had a hit in 1953 with "I Forgot More Than You'll Ever Know". Once on my own, I had a series of successes in the early 1960s including "The End of the World" and "I Can't Stay Mad at You". I already gave away my last name as a recording artist. But, what first name did I go by?

Answer: Skeeter

Skeeter Davis was born Mary Francis Penick in 1949 in Lexington, Kentucky. Her catchy country tunes had enough of the needed hooks for her songs to crossover to pop charts. After a long struggle with cancer, Skeeter passed away on September 19, 2004.
5. Hey ho, let's go! It's me, Johnny Ramone. I'm proud to have been the founder of The Ramones. Our legendary group was decimated by health problems. My struggle with prostate cancer came to an end on September 15, 2004. But, two other members of The Ramones went before me. Which of the following combinations tells of The Ramones who passed before I did?

Answer: Joey/Dee Dee

Joey Ramone, born Jeffrey Hyman, died of lymphoma at age 49. Dee Dee Ramone, born Douglas Colvin, was found dead in his Hollywood home on June 5, 2002 at age 50. Johnny was 55 when he died.
6. Surf's up! Jan Berry chiming in here. I was one half of what eventually became the famous surf-duo, Jan and Dean. I came close to being in Rock 'n' Roll Heaven in 1966 due to a serious auto accident. My trivia question regards "Surf City", a big hit for Dean and me. The song was being composed by a member of The Beach Boys when he felt he needed help in completing it. So, he called on me. We are now both credited for writing the song and my Beach Boy buddy sang along on the track. Which Beach Boy am I talking about?

Answer: Brian Wilson

"Surf City" went to number one in the U.S. in June of 1963. Jan and Dean charted 15 top 40 hits between 1958 and 1966, including Jan's early temporary pairing with Arnie Ginsburg on "Jennie Lee". In 2004, Jan climbed the stairway to Rock and Roll Heaven on March 26 due to complications from a seizure.
7. Good Day, all. I'm Carl Anderson. In my life I released a number of albums and succeeded along with Gloria Loring to have a number 15 U.S. hit entitled "Friends and Lovers". I made my way around recording, film, TV, and especially, the stage. People remember me most from a musical production. Do you know what it is?

Answer: Jesus Christ Superstar

Carl Anderson was most famous for his role as Judas Iscariot in the Andrew Lloyd Weber/Tim Rice production "Jesus Christ Superstar". He also appeared in television's "Hill Street Blues", and Steven Spielberg's "The Color Purple". Carl succumbed to leukemia at age 59 on February 23, 2004.
8. Whazzup Dawgs? I'm Darrell Abbott and I'm here way too early. I was a member of Pantera and eventually became a member of Damageplan. It has been said that I was one of the most influential stylists in modern metal. Do you know what my nickname, or middle name, is that I adopted?

Answer: Dimebag

Darrell "Dimebag" Abbott was shot while performing onstage in Columbus, Ohio on December 9, 2004. "Dimebag" is unquestionably a hip drug reference. Darrell was only 38 years old.
9. Hi people. I was born in 1913, so I'm an old-timer. Quizzyland people are undoubtedly asking "Can we make this tough question easy"? So, I'll try. I sang lead with the Kay Kyser orchestra in the Big Band era and had hits with "Three Little Fishies", "Jingle Jangle Jingle", and" Who Wouldn't Love You"? My name is Harry Babbitt and in addition to my other credits, I provided the famous laugh for an animated bird. There you are. Who is that bird?

Answer: Woody Woodpecker

Harry died in a nursing home in Newport Beach at 91 years of age. Harry was also one of the most memorable recording artists to give voice to "The White Cliffs of Dover". The Kay Kyser Orchestra actually recorded "The Woody Woodpecker Song" and Harry contributed the famous laugh.
10. Hello group. It's me, Ray Charles. Here I sit with an old copy of "Modern Sounds in Country Music" and a mint 45 rpm copy of "What'd I Say" with part one on one side and part two on the other. These are just two of many, many souvenirs. The movie of my life was released very close to the time of my passing. I have to commend the actor who portrayed me so well in the film entitled "Ray". Some viewers said that they forgot from time to time that they were not actually watching me. Do you know the name of this incredible actor?

Answer: Jamie Foxx

The biopic "Ray" was released in October, 2004, less than 5 months after Ray's passing due to liver disease. The legend of Ray Charles is impressive and easily accessible. The portrayal by Jamie Foxx is spot-on.
Source: Author oscarguy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us