FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about World Records
Quiz about World Records

World Records Trivia Quiz


Welcome to my World Records Quiz. It's also my first quiz. Enjoy!

A multiple-choice quiz by intergalactic9. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. World Records

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
286,572
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
771
- -
Question 1 of 10
1. A record-breaking clover was discovered on May 5, 2002. How many leaves did it have? Hint


Question 2 of 10
2. On January 8, 2003, what fruit tipped the scales at a massive 5.265 kg? Hint


Question 3 of 10
3. On October 24, 2005, the world's heaviest apple weighed in at 1.849 kg (more than four pounds). Where was this apple found? Hint


Question 4 of 10
4. What motorized furniture item broke a world record on May 11, 2007 with a speed of 92 miles per hour? Hint


Question 5 of 10
5. In 2006, a record was set for the "most tattooed person" in the world. Where was he born? Hint


Question 6 of 10
6. Which wireless internet provider set a world record in 2006 for having 45,687,117 subscribers? Hint


Question 7 of 10
7. Between May 22-25, 1997, Arulanantham Suresh Joachim broke a world record for balancing his body on one foot. How long did he stand on one foot?
Hint


Question 8 of 10
8. A world record for the longest pogo stick jump was set on June 22, 1997. What was the distance? Hint


Question 9 of 10
9. In 1997, the longest certified marathon for men and women was established in New York. What was the 3100 mile race called? Hint


Question 10 of 10
10. In 2006, a record was set for the fastest balloon animal ever created (6.5 seconds). What was the animal? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A record-breaking clover was discovered on May 5, 2002. How many leaves did it have?

Answer: 18

In 2002, the world record for most leaves on a clover stem was 18. The clover was discovered by Shigeo Obara in Iwate, Japan. Most clovers have three leaves, but some have four and are considered to be lucky.
2. On January 8, 2003, what fruit tipped the scales at a massive 5.265 kg?

Answer: Lemon

The world's heaviest lemon weighed 5.265 kg (11.6 lbs) in 2003, and was discovered at an apple farm in Kefar Zeitim, Israel. Lemons aren't just for culinary use--they can also be utilized for decreasing pain and altering anxiety in animals.
3. On October 24, 2005, the world's heaviest apple weighed in at 1.849 kg (more than four pounds). Where was this apple found?

Answer: Japan

In 2005, the world's heaviest apple weighed 1.849 kg (4.1 lbs) and was discovered by Aharon Shemoel on his farm in Hirosaki City, Japan. Apples can be canned, juiced, and/or fermented to produce apple juice, cider, cider kin, vinegar, and pectin. They are also used in deserts like apple pie, apple crumble, apple crisp and apple cake.
4. What motorized furniture item broke a world record on May 11, 2007 with a speed of 92 miles per hour?

Answer: Sofa

In 2007, a world record was set at Buntingthorpe Aerodome, Leicester by Marek Turowski. The sofa was built by Edd China. The motorised sofa moved at a speed of 92 mph! The sofa was specially built for a sofa website.
5. In 2006, a record was set for the "most tattooed person" in the world. Where was he born?

Answer: New Zealand

Lucky Diamond Rich was born in New Zealand, but spent most of his life in Australia. He devoted over 1,000 hours to being tattooed. His body was 100% tattooed when he set the record in 2006! He had even been tattooed in fragile places like his "eyelids, the delicate skin between the toes, down into the ears, and even his gums".

Source: Guinness World Records 2009 Online
6. Which wireless internet provider set a world record in 2006 for having 45,687,117 subscribers?

Answer: NTT Docomo

NTT Docomo is based in Japan. The record-setting amount of subscribers was taken at the beginning of January 2006. The company name is officially an abbreviation of the phrase "Do communications over the mobile network". It is also from the compound word "dokomo", meaning "everywhere" in Japanese.
7. Between May 22-25, 1997, Arulanantham Suresh Joachim broke a world record for balancing his body on one foot. How long did he stand on one foot?

Answer: 76 Hours, 40 Minutes

Joachim did this amazing feat in the Vihara Maha Devi Park Open Air Stadium in Sri Lanka. It took him more than three days to set the record. He balanced on one foot from May 22-May 25, 1997.
8. A world record for the longest pogo stick jump was set on June 22, 1997. What was the distance?

Answer: 23.11 miles

Ashrita Furman of New York set the record at Queensborough Community College Track. Ashrita has held more world records than almost any other person. Some of his records include sack racing, brick carrying and underwater rope jumping.
9. In 1997, the longest certified marathon for men and women was established in New York. What was the 3100 mile race called?

Answer: Self-Transcendence

The Self-Transcendence 3100 mile race is hosted by the Sri Chinmoy Marathon Team in New York. It is the world's longest certified footrace. The runners have 51 days to finish!
10. In 2006, a record was set for the fastest balloon animal ever created (6.5 seconds). What was the animal?

Answer: Dog

The balloon dog took 6.5 seconds to make. The record was set by John Cassidy at the Balloon Saloon in New York on March 28, 2006.
Source: Author intergalactic9

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Various Records Quiz Average
2. Top 10 Of Everything Difficult
3. How to Break the Streak Average
4. Guinness World Records Very Difficult
5. Facts About Human Records Difficult
6. Ahh, But It's Cold Outside! Average
7. For Your Information Tough
8. The Big and the Best Tough
9. The Bigger the Better! Tough
10. Bizarre World Records Very Difficult
11. World Records in 2002 Difficult
12. Short World Records Difficult

3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us