FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Winsome State of Washington
Quiz about The Winsome State of Washington

The Winsome State of Washington Quiz


The state of Washington is on the Pacific Coast. It is a state that has a lot of open areas and wild country. This is a state you really want to vacation in.

A photo quiz by dcpddc478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States U-W
  8. »
  9. Washington

Author
dcpddc478
Time
3 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
396,332
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
294
Last 3 plays: Guest 172 (9/10), Guest 47 (9/10), Guest 50 (9/10).
-
Question 1 of 10
1. What is another name for the Pacific tree frog, the Washington State Amphibian? Hint


Question 2 of 10
2. What is the State Bird of Washington?
Hint


Question 3 of 10
3. What is the Washington State Flower?
Hint


Question 4 of 10
4. The apple is the State Fruit of Washington.


Question 5 of 10
5. What is the Washington State Tree? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these is the Washington State Fish? Hint


Question 7 of 10
7. What is the Washington State Insect? Hint


Question 8 of 10
8. What is the Official State Gem of Washington? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of the Washington State Endemic Animal? Hint


Question 10 of 10
10. What is the State Vegetable of Washington? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Most Recent Scores
Jul 13 2024 : Guest 172: 9/10
Jun 28 2024 : Guest 47: 9/10
Jun 27 2024 : Guest 50: 9/10
Jun 25 2024 : qweenofmean: 5/10
May 24 2024 : Guest 98: 8/10
May 21 2024 : JanIQ: 5/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is another name for the Pacific tree frog, the Washington State Amphibian?

Answer: Pacific chorus frog

The Pacific chorus frog or Pacific tree frog is a small frog that can change its color. They are common on the Pacific coast and are often found in high altitudes.
2. What is the State Bird of Washington?

Answer: Willow goldfinch

The Willow goldfinch is a small bird that lives in large flocks and is very social. Open meadow areas are a favored area for nesting. They are seed eaters. The other three birds are found in Florida.
3. What is the Washington State Flower?

Answer: Coast rhododendron

The Coast rhododendron was declared the State Flower in 1959. It is an evergreen shrub found in north-western Washington. This wild flower is usually pink but occasionally comes in other colors such as white or purple. The other three are Samoan flowers.
4. The apple is the State Fruit of Washington.

Answer: True

The state of Washington grows the most apples in the US. They declared the apple the State Fruit in 1989. Washington grows many types of apples including Red Delicious, Golden Delicious, Fuji, Gala, Granny Smith, and many more.
5. What is the Washington State Tree?

Answer: Western hemlock

Washington was designated as The Evergreen State in 1947. They named the western hemlock the State Tree at this time. The shade tolerant trees usually live near the Pacific Ocean and are very good for lumber.
6. Which of these is the Washington State Fish?

Answer: Steelhead trout

The Steelhead trout was named the State Fish in 1969. Steelhead trout have a gray spotted back from head to tail with scales that shine with flecks of silver. They are one of the most popular animals for recreational fishing in the state.
7. What is the Washington State Insect?

Answer: Green darner dragonfly

The green darner dragonfly is located all over North America and is one of the largest of the dragonflies. They lay their eggs on water plants and spend their early life in or near the water.
8. What is the Official State Gem of Washington?

Answer: Petrified wood

Petrified wood comes in a variety of colors and designs. It was named the State Gemstone in 1975. Washington is full of petrified wood of all kinds. In prehistoric times, the interior of Washington was swampy with trees such as cypress, oak, elm and gingko.
9. What is the name of the Washington State Endemic Animal?

Answer: Olympic marmot

The Olympic marmot is a rodent about the size of a domestic cat. The males are a fair amount larger than the females and change color with age. These hibernating animals are very social and live in colonies of forty or so.
10. What is the State Vegetable of Washington?

Answer: Walla Walla sweet onion

The Walla Walla sweet onion is a mild, non-pungent onion. The Walla Walla sweet onion is named for Walla Walla county in Washington State where it is grown. It was declared the State Vegetable of Washington in 2007.
Source: Author dcpddc478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us