FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about World Capitals
Quiz about World Capitals

25 Average Questions about World Capitals


I have given the country. Just select the correct capital city. (Note: This is a companion to my World Monetary Units quiz)

A multiple-choice quiz by awkins. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Cities of the World
  8. »
  9. World Capitals

Author
awkins
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
3,348
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
17 / 25
Plays
66254
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: omara6 (23/25), lg549 (25/25), Connemara1 (15/25).
- -
Question 1 of 25
1. Australia Hint


Question 2 of 25
2. Belarus Hint


Question 3 of 25
3. Cameroon Hint


Question 4 of 25
4. Denmark Hint


Question 5 of 25
5. Ethiopia Hint


Question 6 of 25
6. Finland Hint


Question 7 of 25
7. Ghana Hint


Question 8 of 25
8. Honduras Hint


Question 9 of 25
9. Iceland Hint


Question 10 of 25
10. Jamaica Hint


Question 11 of 25
11. Kyrgyzstan Hint


Question 12 of 25
12. Lesotho Hint


Question 13 of 25
13. Mongolia Hint


Question 14 of 25
14. Namibia Hint


Question 15 of 25
15. Oman Hint


Question 16 of 25
16. Papua New Guinea Hint


Question 17 of 25
17. Qatar Hint


Question 18 of 25
18. Romania Hint


Question 19 of 25
19. eSwatini (formerly Swaziland) Hint


Question 20 of 25
20. Tonga Hint


Question 21 of 25
21. Uruguay Hint


Question 22 of 25
22. Vanuatu Hint


Question 23 of 25
23. Samoa Hint


Question 24 of 25
24. Yemen Hint


Question 25 of 25
25. Zambia Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 20 2024 : omara6: 23/25
May 18 2024 : lg549: 25/25
May 18 2024 : Connemara1: 15/25
May 18 2024 : Guest 100: 16/25
May 17 2024 : Guest 31: 15/25
May 17 2024 : Guest 203: 18/25
May 16 2024 : Guest 104: 25/25
May 16 2024 : Guest 107: 13/25
May 14 2024 : Guest 174: 17/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Australia

Answer: Canberra

2. Belarus

Answer: Minsk

3. Cameroon

Answer: Yaounde

4. Denmark

Answer: Copenhagen

5. Ethiopia

Answer: Addis Ababa

6. Finland

Answer: Helsinki

7. Ghana

Answer: Accra

8. Honduras

Answer: Tegucigalpa

9. Iceland

Answer: Reykjavik

10. Jamaica

Answer: Kingston

11. Kyrgyzstan

Answer: Bishkek

12. Lesotho

Answer: Maseru

13. Mongolia

Answer: Ulaanbaatar

Ulaanbaatar is also known as Ulan Bator.
14. Namibia

Answer: Windhoek

15. Oman

Answer: Muscat

16. Papua New Guinea

Answer: Port Moresby

17. Qatar

Answer: Doha

18. Romania

Answer: Bucharest

19. eSwatini (formerly Swaziland)

Answer: Mbabane

According to the Homepage of the Swaziland Government Lobamba is the royal and legislative capital.
20. Tonga

Answer: Nuku'alofa

21. Uruguay

Answer: Montevideo

22. Vanuatu

Answer: Port Vila

23. Samoa

Answer: Apia

There are two Samoas: Western and American.
The 'Western' was dropped from Western Samoa in 1997.
24. Yemen

Answer: San'a

According to the Encyclopedia Brittanica (which I chose as just one example) San'a can also be spelled Sanaa or Sana.
Many other websites also spell it San'a.
25. Zambia

Answer: Lusaka

Source: Author awkins

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us