FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Frankly My Dear the Answer Is
Quiz about Frankly My Dear the Answer Is

Frankly, My Dear, the Answer Is . . . Quiz


Almost everyone knows a little something about Margaret Mitchell's "Gone with the Wind". How much do you know about this American classic?

A multiple-choice quiz by Bookworm1776. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors L-P
  8. »
  9. Margaret Mitchell

Author
Bookworm1776
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
360,843
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
247
- -
Question 1 of 10
1. In the beginning of the first chapter, Scarlett is on her front porch with two of her beaus. Who were they? Hint


Question 2 of 10
2. Ellen, the saintly matriarch of the O'Hara family, was of French descent. What southern city was she from? Hint


Question 3 of 10
3. Suellen O'Hara was christened "Susanna Elaina".


Question 4 of 10
4. What year was Gerald O'Hara born? Hint


Question 5 of 10
5. How long was Rhett Butler in the army? Hint


Question 6 of 10
6. Melanie showed Scarlett some coins that Belle Watson had donated to the hospital, and Scarlett was shocked to see that they were wrapped in a handkerchief that had Rhett's initials embroidered on it. What was Rhett's middle initial? Hint


Question 7 of 10
7. In the movie, Prissy's famous line is, "Miss Scarlett, I don't know nothin' 'bout birthin' no babies!" What is it in the book? Hint


Question 8 of 10
8. "Bonnie Blue" Butler's real name is "Eugenia Victoria".


Question 9 of 10
9. About midway through the book, Scarlett and Ashley contemplate leaving everything behind them, and going to which of these places? Hint


Question 10 of 10
10. What city was Scarlett near when she got word Melanie was dying? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the beginning of the first chapter, Scarlett is on her front porch with two of her beaus. Who were they?

Answer: Brent and Stuart Tarleton

The book begins with Scarlett conversing with Brent and Stuart Tarleton on her front porch about the Wilkes' barbecue and the war that is imminent.
2. Ellen, the saintly matriarch of the O'Hara family, was of French descent. What southern city was she from?

Answer: Savannah, Georgia

Charles and Scarlett were engaged for only two weeks. This was partly because Charles had to leave to join the Confederate Army, and Scarlett wanted to be married before Ashley was.
3. Suellen O'Hara was christened "Susanna Elaina".

Answer: False

Suellen's given name was "Susan Elinor". Careen O'Hara's given name was "Caroline Irene".
4. What year was Gerald O'Hara born?

Answer: 1801

Gerald O'Hara was born in 1801 in County Meath, Ireland. He died near Jonesboro, Georgia, in 1865.
5. How long was Rhett Butler in the army?

Answer: eight months

Rhett was on the army for eight months, and told Scarlett he suffered from dysentery and other great discomforts during that time.
6. Melanie showed Scarlett some coins that Belle Watson had donated to the hospital, and Scarlett was shocked to see that they were wrapped in a handkerchief that had Rhett's initials embroidered on it. What was Rhett's middle initial?

Answer: K

Rhett's middle name is "Kinnicut", although the actual name, and not just "K", is not used until "Scarlett", the sequel to "Gone with the Wind".
7. In the movie, Prissy's famous line is, "Miss Scarlett, I don't know nothin' 'bout birthin' no babies!" What is it in the book?

Answer: "Miss Scarlett, I don't know nothin' 'bout bringin' no babies!"

Prissy doesn't say "Miss Scarlett, I don't know nothin' 'bout birthin' no babies". Margaret Mitchell used the word "bringin'" in the book, but Mrs. Mitchell's choice of words isn't used when quoting this line.
8. "Bonnie Blue" Butler's real name is "Eugenia Victoria".

Answer: True

"Bonnie" was really named "Eugenia Victoria". but was given the nickname "Bonnie Blue" because of her big blue eyes.
9. About midway through the book, Scarlett and Ashley contemplate leaving everything behind them, and going to which of these places?

Answer: Mexico

Scarlett tries to convince Ashley to go to Mexico, but he refuses to leave their families behind, saying that their wellbeing is their responsiblity.
10. What city was Scarlett near when she got word Melanie was dying?

Answer: Marietta

Scarlett was near Marietta when she found out Melanie was dying. She arrived at Melanie's side just before she died. Melanie made Scarlett promise she would look after Ashley and Beau and love Rhett.
Source: Author Bookworm1776

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us