FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hey Pally Got a Match
Quiz about Hey Pally Got a Match

Hey Pally, Got a Match? Trivia Quiz


There are ten movie quotes by five actors in this quiz. Can you match each actor up with his two quotes?

A matching quiz by CmdrK. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Quotes from Movies
  8. »
  9. Who Said It

Author
CmdrK
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
380,108
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1054
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: teachdpo (10/10), Guest 68 (10/10), PootyPootwell (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. In the movie "My Little Chickadee", which character, on the verge of being lynched said "I'd like to see Paris before I die. Philadelphia will do!"?  
  Gene Hackman
2. "Here's looking at you kid." Who was speaking to Ingrid Bergman when this quote was spoken in "Casablanca"?  
  Gene Hackman
3. "This quitting thing, it's a hard habit to break once you start." So said whom in the movie "The Bad News Bears"?  
  Humphrey Bogart
4. Popeye Doyle said to someone in "The French Connection" You still picking your toes in Poughkeepsie?". Who played Doyle?  
  Walter Matthau
5. "If he's allowed to go free, then something really wrong is goin' on here!" - an odd remark from a defense attorney! Who played Arthur Kirkland in "...And Justice For All"?  
  Walter Matthau
6. "And she called him over and she said 'Son, whatever you do, don't sell that cow'." Which actor in "Bonnie and Clyde" said that?  
  W.C. Fields
7. "Death, where is thy sting?" can be found in the Bible and in Shakespeare, but who said it in the movie "Never Give a Sucker an Even Break"?  
  Humphrey Bogart
8. Dodging the truth, who said "The, uh, stuff that dreams are made of" in "The Maltese Falcon"?  
  Al Pacino
9. "Why don't you tie your shoelace? You'll fall on your stupid head". Who said that in "Grumpy Old Men"?  
  Al Pacino
10. Sonny Wortzik yelled "Attica! Attica!" to work up the crowd in "Dog Day Afternoon". Who played him?  
  W.C. Fields





Select each answer

1. In the movie "My Little Chickadee", which character, on the verge of being lynched said "I'd like to see Paris before I die. Philadelphia will do!"?
2. "Here's looking at you kid." Who was speaking to Ingrid Bergman when this quote was spoken in "Casablanca"?
3. "This quitting thing, it's a hard habit to break once you start." So said whom in the movie "The Bad News Bears"?
4. Popeye Doyle said to someone in "The French Connection" You still picking your toes in Poughkeepsie?". Who played Doyle?
5. "If he's allowed to go free, then something really wrong is goin' on here!" - an odd remark from a defense attorney! Who played Arthur Kirkland in "...And Justice For All"?
6. "And she called him over and she said 'Son, whatever you do, don't sell that cow'." Which actor in "Bonnie and Clyde" said that?
7. "Death, where is thy sting?" can be found in the Bible and in Shakespeare, but who said it in the movie "Never Give a Sucker an Even Break"?
8. Dodging the truth, who said "The, uh, stuff that dreams are made of" in "The Maltese Falcon"?
9. "Why don't you tie your shoelace? You'll fall on your stupid head". Who said that in "Grumpy Old Men"?
10. Sonny Wortzik yelled "Attica! Attica!" to work up the crowd in "Dog Day Afternoon". Who played him?

Most Recent Scores
Apr 16 2024 : teachdpo: 10/10
Apr 09 2024 : Guest 68: 10/10
Apr 08 2024 : PootyPootwell: 10/10
Mar 22 2024 : Guest 207: 10/10
Mar 16 2024 : Guest 73: 10/10
Feb 28 2024 : Guest 97: 10/10
Feb 28 2024 : Guest 71: 10/10
Feb 28 2024 : Guest 174: 10/10
Feb 28 2024 : Gina16: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the movie "My Little Chickadee", which character, on the verge of being lynched said "I'd like to see Paris before I die. Philadelphia will do!"?

Answer: W.C. Fields

"My Little Chickadee" was a 1940 movie starring W.C. fields as Cuthbert J. Twillie (Fields enjoyed coming up with outrageous names) and Mae West as Flower Belle Lee. Twillie, a con man, was conned into becoming the sheriff of an Old West U.S. town. Named by Belle as the "Masked Bandit"he was about to be lynched when he said this quote and she realized her mistake.
2. "Here's looking at you kid." Who was speaking to Ingrid Bergman when this quote was spoken in "Casablanca"?

Answer: Humphrey Bogart

Everybody went to Rick's Cafe Americain, or at least they did in "Casablanca" (1942). Bogie, as Rick Blaine, just wanted to run his nightclub in Morocco and keep his head down, but refugees, Nazis, grifters and crooked policemen kept getting in the way. Two people, including Ilsa Lund (Bergman), Rick's former lover, and her husband came through Casablanca trying escape the Nazis. Rick said this to her as he made her get on a plane out of there with her husband.

It was something he had previously said to her in Paris.
3. "This quitting thing, it's a hard habit to break once you start." So said whom in the movie "The Bad News Bears"?

Answer: Walter Matthau

1976's "Bad News Bears" starred Walter Matthau as the baseball coach of a team of the most unwanted and talentless kids in the region (kind of like the "Peanuts" team without Snoopy) trying to make good in an overly-competitive little league. Though hardly a paragon of excellence himself, Coach Buttermaker dispensed some wisdom to the team.
4. Popeye Doyle said to someone in "The French Connection" You still picking your toes in Poughkeepsie?". Who played Doyle?

Answer: Gene Hackman

Jimmy 'Popeye' Doyle was played by Gene Hackman in "The French Connection" (1971), a movie about New York City narcotics detectives. The quote was said to a suspected heroin user whom Doyle wanted to put in jail and thought was injecting himself between his toes so it wouldn't be so readily seen. The movie also had a memorable car chase under an NYC elevated railway.
5. "If he's allowed to go free, then something really wrong is goin' on here!" - an odd remark from a defense attorney! Who played Arthur Kirkland in "...And Justice For All"?

Answer: Al Pacino

Al Pacino is at his ranting best as lawyer Arthur Kirkland in "...And Justice For All" (1979). Through a series of events Kirkland becomes the defense lawyer for a judge he loathes, and the feeling is mutual. In the big courtroom scene, Kirkland loses what little composure he possesses and tells the jury and the courtroom spectators that his client is guilty and should go to jail.
6. "And she called him over and she said 'Son, whatever you do, don't sell that cow'." Which actor in "Bonnie and Clyde" said that?

Answer: Gene Hackman

Gene Hackman played Clyde Barrow's brother Buck in "Bonnie and Clyde", a 1967 semi-comedy about two notorious American bank robbers in the 1930s. The movie is credited with making sex and violence regular elements in movies. The quote comes from a rambling monologue Buck made about how a boy got his mother to take her medicine by putting it in milk to which he had added some brandy.
7. "Death, where is thy sting?" can be found in the Bible and in Shakespeare, but who said it in the movie "Never Give a Sucker an Even Break"?

Answer: W.C. Fields

W.C. Fields quoting the bible? Verily, in "Never Give a Sucker an Even Break" (1941). Fields wrote the screenplay (using the name Otis Criblecoblis) about himself trying to sell a movie script. In one scene he hears a secretary on the phone to her boyfriend, telling him that someday he would drown in a vat of whiskey. Fields mused on the possibility.
8. Dodging the truth, who said "The, uh, stuff that dreams are made of" in "The Maltese Falcon"?

Answer: Humphrey Bogart

Humphrey Bogart as hardboiled detective Sam Spade quoting Shakespeare? Verily, in "The Maltese Falcon" (1941). Bogart is on the trail of the falcon, a priceless jewel-encrusted statuette. Having a fake one in his room, another character asks Spade what it is, to which he is given the evasive answer.
9. "Why don't you tie your shoelace? You'll fall on your stupid head". Who said that in "Grumpy Old Men"?

Answer: Walter Matthau

On a snowy morning, Max Goldman (Walter Matthau) greeted his neighbor, John Gustafson (Jack Lemmon) with these pleasantries. The two lived next door to each other for years and had stopped being friends years ago. A new neighbor (Ann Margaret) upsets the whole neighborhood and challenges the men's boring lives.
10. Sonny Wortzik yelled "Attica! Attica!" to work up the crowd in "Dog Day Afternoon". Who played him?

Answer: Al Pacino

"Dog Day Afternoon" (1975) was based on a true story of two amateurs trying to rob a bank. Al Pacino as Sonny Wortzik, and John Cazale as "Sal" Naturale attempt to rob a bank in Brooklyn, New York to get money for Wortzik's lover's operation. The plan quickly goes awry, the police arrive and seal off the building and a media circus erupts.

While waiting for a demanded limousine to take him, Sal and some hostages to the airport, Wortzik works up the gathered spectators by shouting about a recent prison riot in Attica, New York.
Source: Author CmdrK

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Movie Character Catch Phrases Average
2. Simple Quotes from Movies Tough
3. Disney Mania Average
4. Classic Lines From Classic Movies Tough
5. Classic Movie Quotes Tough
6. Movie Quotes Difficult
7. More Classic Movie Lines Difficult
8. Movie Quotes Difficult
9. Film Quotes Difficult
10. Film Quotes Tough
11. Who Said That? Difficult
12. Did I Say That? Difficult

4/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us