FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Complete the Soft Rock Lyrics
Quiz about Complete the Soft Rock Lyrics

Complete the Soft Rock Lyrics Trivia Quiz


Some loved soft rock, some hated it. Either way, can you complete the lyrics to these 1970s and '80s songs?

A multiple-choice quiz by CmdrK. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music by Year

Author
CmdrK
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
372,413
Updated
Jul 19 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1683
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 166 (4/10), Guest 72 (7/10), batkp (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What else would I choose to open this quiz with except asking you to complete the lyrics from "Rock Me Gently"?

"Ain't it good, ain't it right
That you are _____ here tonight"
Hint


Question 2 of 10
2. "And talk is cheap when the story is good
And the _____ grow taller on down the line"

So said REO Speedwagon in "Take It on the Run". What is the missing word?
Hint


Question 3 of 10
3. If we go to the southern U.S. can you remember the missing lyrics to "Black Water"?

"Catfish are jumpin', that _____ thumpin'
Black water keep rollin' on past just the same"
Hint


Question 4 of 10
4. What does Rickie Lee Jones hope it isn't, in this song?

"And whatever it is that he's got up his sleeve

I hope it isn't _____"
Hint


Question 5 of 10
5. "I, I was so confused, feeling like I'd just been used
Then you came to me and _____ left me"

What is missing from this Air Supply song?
Hint


Question 6 of 10
6. "Please come to Boston _____
I'm stayin' here with some friends and they've got lots of room"

Why did Dave Loggins want his girlfriend to come to Boston?
Hint


Question 7 of 10
7. Can you help us out by completing this lyric couplet from "Saturday in the Park"?

"_____ riders fly the colors of the day
A bronze man still can tell stories his own way"
Hint


Question 8 of 10
8. I hope you're not so "Blinded by the Light" that you can't see what's missing in these lyrics.

"With a boulder on my shoulder, feelin' kinda older
I tripped ______"
Hint


Question 9 of 10
9. If I weren't so vain I'd tell you what is missing from these lyrics. Can you figure it out?

"Then you flew your _____ up to Nova Scotia
To see the total eclipse of the sun"
Hint


Question 10 of 10
10. Do you have the "Lowdown" on what's missing from these lyrics?

"This runnin' with the _____, boy
Just ain't where it's at"
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 17 2024 : Guest 166: 4/10
Jun 15 2024 : Guest 72: 7/10
Jun 14 2024 : batkp: 9/10
Jun 10 2024 : Guest 98: 6/10
Jun 05 2024 : Guest 70: 9/10
Jun 03 2024 : Guest 75: 7/10
Jun 02 2024 : snhha: 10/10
Jun 02 2024 : Guest 98: 9/10
Jun 01 2024 : Guest 165: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What else would I choose to open this quiz with except asking you to complete the lyrics from "Rock Me Gently"? "Ain't it good, ain't it right That you are _____ here tonight"

Answer: with me

Canadian Andy Kim released the song in 1974 on Ice Records, a label he personally financed. "Rock Me Gently" reached number one on the "Billboard Hot 100" and number two on the "UK Singles Chart".
2. "And talk is cheap when the story is good And the _____ grow taller on down the line" So said REO Speedwagon in "Take It on the Run". What is the missing word?

Answer: tales

This was REO Speedwagon's second hit, reaching number five on the "Billboard Hot 100" in 1981. Its video was to be aired on MTV's first day of operation but the tape player crashed a few seconds into the song.
3. If we go to the southern U.S. can you remember the missing lyrics to "Black Water"? "Catfish are jumpin', that _____ thumpin' Black water keep rollin' on past just the same"

Answer: paddle wheel

Patrick Simmons of the Doobie Brothers wrote this song during the band's first tour of New Orleans, Louisiana in the early 1970s. The song added a bit of bluegrass to a rock song.
4. What does Rickie Lee Jones hope it isn't, in this song? "And whatever it is that he's got up his sleeve
 I hope it isn't _____"

Answer: contagious

"Chuck E.'s In Love" was on Rickie Lee Jones' eponymous debut album. She and fellow songwriter (and lover) Tom Waits both had offbeat styles and song writing ideas and pushed each other, though she became the bigger star.
5. "I, I was so confused, feeling like I'd just been used Then you came to me and _____ left me" What is missing from this Air Supply song?

Answer: my loneliness

Written by the Bee Gees and recorded by Air Supply, "Even the Nights Are Better" was another song from the emerging rock music scene in Australia. Reaching number one on the "Billboard Adult Contemporary " chart, it would be Air Supply's last big hit.
6. "Please come to Boston _____ I'm stayin' here with some friends and they've got lots of room" Why did Dave Loggins want his girlfriend to come to Boston?

Answer: for the springtime

"Please Come to Boston" was released by Dave Loggins (not to be confused with Kenny Loggins of Loggins and Messina). While a soft rock favorite it has also been covered by many country stars including Willie Nelson, David Allen Coe and Tammy Wynette.
7. Can you help us out by completing this lyric couplet from "Saturday in the Park"? "_____ riders fly the colors of the day A bronze man still can tell stories his own way"

Answer: Slow motion

The biggest single record Chicago had, it was also on their "Chicago V" album. The song is played at some Major League Baseball parks.
8. I hope you're not so "Blinded by the Light" that you can't see what's missing in these lyrics. "With a boulder on my shoulder, feelin' kinda older I tripped ______"

Answer: the merry-go-round

"Blinded by the Light" fizzled as a single record when its writer, Bruce Springsteen, released it in 1973. But it became Manfred Mann's Earth Band's biggest hit when they covered it in 1976. The song was originally written for Springsteen's "Greetings from Asbury Park N.J." album.
9. If I weren't so vain I'd tell you what is missing from these lyrics. Can you figure it out? "Then you flew your _____ up to Nova Scotia To see the total eclipse of the sun"

Answer: Lear jet

The identity of the vain man in Carly Simon's song "You're So Vain" has been a mystery since its 1972 release. Among those named have been Mick Jagger (who supplied an uncredited backing vocal to the song), Warren Beatty and Nick Nolte.
10. Do you have the "Lowdown" on what's missing from these lyrics? "This runnin' with the _____, boy Just ain't where it's at"

Answer: Joneses

One of Boz Scaggs' most popular songs, "Lowdown" was only on his "Silk Degrees" album until a disc jockey started playing it and Scaggs' record label, Columbia, decided to put it out as a single. The producers of "Saturday Night Fever" wanted to use it in the movie but Scaggs' manager vetoed the request; it was used in the movie "Looking for Mr. Goodbar".
Source: Author CmdrK

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us