FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about DMB Summer 2006 Tour
Quiz about DMB Summer 2006 Tour

DMB Summer 2006 Tour Trivia Quiz


Test your knowledge of the 2006 Summer Tour, one of the best and most eclectic tours DMB has put on in quite some time. Enjoy it!

A multiple-choice quiz by Jillyfish924. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. The Dave Matthews Band

Author
Jillyfish924
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
244,330
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
428
Last 3 plays: federererer (4/10), Kabdanis (0/10), fado72 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following bands did NOT open for DMB on the tour? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these venues hosted DMB for only one concert during the tour? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these typically popular live DMB songs was only played once during the tour? Hint


Question 4 of 10
4. Two of the new songs debuted on this tour feature Dave playing a Veillette soprano 12-string guitar. Which two are they? Hint


Question 5 of 10
5. Every time "So Much To Say" was played on this tour, it segued into "Anyone Seen The Bridge?".


Question 6 of 10
6. At which venue did Dave play "Sister" in the middle of the set, marking the first mid-set solo performance by Dave in a show since 1995? Hint


Question 7 of 10
7. The last two shows of the tour occurred in DMB's hometown of Charlottesville, VA. Two songs were repeated over the course of that two-night stand, one of which was "Hunger for the Great Light." Which was the other song played at both the 9/22 and 9/23 shows? Hint


Question 8 of 10
8. Dave Matthews Band played a three-night set at the Gorge Amphitheatre in George, Washington. Which crowd favorite was noticeably, and suprisingly, absent from their shows there? Hint


Question 9 of 10
9. The longest song played during this tour was over 28 minutes in duration. Which song was this, and where was it played? Hint


Question 10 of 10
10. DMB selected a version of the song "Everyday" to be included on the live disc of its "Greatest Hits" CD entitled "The Best of What's Around". Which show's "Everyday" was chosen? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 23 2024 : federererer: 4/10
Apr 23 2024 : Kabdanis: 0/10
Apr 23 2024 : fado72: 10/10
Apr 23 2024 : Dagny1: 9/10
Apr 23 2024 : dee1304: 2/10
Apr 23 2024 : spanishliz: 2/10
Apr 23 2024 : horadada: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following bands did NOT open for DMB on the tour?

Answer: Jurassic 5

Jurassic 5 opened for Dave Matthews Band at the beginning of their 2005 summer tour, but never performed on the 2006 tour.
2. Which of these venues hosted DMB for only one concert during the tour?

Answer: Hersheypark Stadium (Hershey, PA)

The show at Hersheypark featured the debut of one of DMB's 2006 released live songs, "Can't Stop".
3. Which of these typically popular live DMB songs was only played once during the tour?

Answer: The Stone

"The Stone" was the opener for the June 2nd show in Noblesville, Indiana.
4. Two of the new songs debuted on this tour feature Dave playing a Veillette soprano 12-string guitar. Which two are they?

Answer: "The Idea of You" and "Shotgun"

Prior to playing "The Idea of You", Dave often referred to this instrument as a "tiny little guitar."
5. Every time "So Much To Say" was played on this tour, it segued into "Anyone Seen The Bridge?".

Answer: False

On June 3rd, "So Much to Say" was played alone during the set. It was the only time in the 13 times it was played in the tour that this occurred.
6. At which venue did Dave play "Sister" in the middle of the set, marking the first mid-set solo performance by Dave in a show since 1995?

Answer: New England Dodge Music Center (Hartford, CT)

Some have speculated that this occurred because the drummer, Carter Beauford, needed a bathroom break.
7. The last two shows of the tour occurred in DMB's hometown of Charlottesville, VA. Two songs were repeated over the course of that two-night stand, one of which was "Hunger for the Great Light." Which was the other song played at both the 9/22 and 9/23 shows?

Answer: Louisiana Bayou

"Ants Marching" and "Stay" were both played just once in Charlottesville. "The Last Stop" was originally listed on the setlist before "Stay" for the 9/23 show's encore, but the band skipped it.
8. Dave Matthews Band played a three-night set at the Gorge Amphitheatre in George, Washington. Which crowd favorite was noticeably, and suprisingly, absent from their shows there?

Answer: Two Step

This marked the first time in the band's history of playing at the Gorge that "Two Step" was never played.
9. The longest song played during this tour was over 28 minutes in duration. Which song was this, and where was it played?

Answer: "#41" at Randall's Island (NYC)

Accomplished banjo player Bela Fleck and bass guitarist Victor Wooten were among the guests playing this particular version of "#41".
10. DMB selected a version of the song "Everyday" to be included on the live disc of its "Greatest Hits" CD entitled "The Best of What's Around". Which show's "Everyday" was chosen?

Answer: 6/17 (Saratoga Performing Arts Center)

This version of "Everyday" featured the vocal work of South African Vusi Mahlasela.
Source: Author Jillyfish924

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us