FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dave Matthews Band Lyrics Quiz
Quiz about Dave Matthews Band Lyrics Quiz

Dave Matthews Band Lyrics Quiz


In this quiz, a lyric from one of Dave's five studio albums or unreleased songs will appear, and your job is to match it with the correct song title. Good luck!

A multiple-choice quiz by loogs91. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. The Dave Matthews Band

Author
loogs91
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
108,368
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
872
Last 3 plays: Guest 174 (3/10), Dagny1 (10/10), Midget40 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. "On this starry night staring into space." Hint


Question 2 of 10
2. "Doing not a thing, Breathing just to breathe." Hint


Question 3 of 10
3. "Staring at myself I turn to question me". Hint


Question 4 of 10
4. "Later on we'll all be dancing". Hint


Question 5 of 10
5. "You may find you're missing all the rest". Hint


Question 6 of 10
6. "I'm too worried for my health, And the reasons change."
Hint


Question 7 of 10
7. "But a lover's kiss is better than angels raining down at me." Hint


Question 8 of 10
8. "I'm in your mind filled waiting on desire".
Hint


Question 9 of 10
9. "No matter how fast we are running." Hint


Question 10 of 10
10. "Talk to myself, talk to my soul."
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 08 2024 : Guest 174: 3/10
Apr 23 2024 : Dagny1: 10/10
Apr 23 2024 : Midget40: 9/10
Apr 23 2024 : DeepHistory: 10/10
Apr 23 2024 : horadada: 5/10
Apr 23 2024 : masfon: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "On this starry night staring into space."

Answer: Pig

This song appears on "Before These Crowded Streets," although Dave played it earlier under the name "Don't Burn The Pig."
2. "Doing not a thing, Breathing just to breathe."

Answer: You Never Know

This was one of two songs, along with "Where Are You Going", that was written for the "Busted Stuff" album and did not appear on the "Summer So Far" sessions with Steve Lillywhite.
3. "Staring at myself I turn to question me".

Answer: Proudest Monkey

This song evolved out of an earlier song titled "Route 2".
4. "Later on we'll all be dancing".

Answer: Minarets

This is one of the band's two mideastern sounding songs, along with "The Last Stop".
5. "You may find you're missing all the rest".

Answer: The Best of What's Around

This song was written by Dave before the band was even formed, and appears on "Under The Table And Dreaming" and "Live At Red Rocks 8.15.95".
6. "I'm too worried for my health, And the reasons change."

Answer: Get in Line

This song is yet to be released on any CD by the band and has not been played live since 1994.
7. "But a lover's kiss is better than angels raining down at me."

Answer: #40

This song appears on both "Listener Supported" and as an intro to "Lie In Our Graves" on "Live In Chicago 12.19.98". It originated as a longer song, then disappeared, but now appears in encores that Dave plays solo or as a tease.
8. "I'm in your mind filled waiting on desire".

Answer: Halloween

These lyrics are from "Live At Luther College", an acoustic album with Tim Reynolds. Dave plays a shortened version of this chilling song.
9. "No matter how fast we are running."

Answer: I'll Back You Up

This was the first song Dave wrote lyrics to. "The Song That Jane Likes" was the first to have music written.
10. "Talk to myself, talk to my soul."

Answer: Dreamed I Killed God

This song appears on no DMB albums to date, and was only played live for a brief period during the Dave and Tim tour in 1997.
Source: Author loogs91

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ltc717 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us