Quiz about Elvis Presley Life and Times of the King
Quiz about Elvis Presley Life and Times of the King

Elvis Presley: Life and Times of the King Quiz


Come sway your hips and groove to the tunes of the "King of Rock and Roll". Ultimate Team's quiz about the life and times of Elvis Presley.

A multiple-choice quiz by Team Ultimate Team. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Elvis Presley

Author
3Xy147Bm
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
335,045
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
788
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: PaulT1962 (9/10), Guest 75 (7/10), Guest 172 (7/10).
1. Elvis had a twin brother who was stillborn. What was his name? Hint

Vernon
Aaron
Jesse
Earl

2. Elvis was born in which town? Hint

Biloxi, Mississippi
Memphis, Tennessee
Tupelo, Mississippi
Jackson, Mississippi

3. How many times was Elvis married?

Hint

five
two
one
four

4. Which year was Elvis inducted into the Country Music Hall of Fame? Hint

1998
1982
1967
1959

5. We all know that Elvis was also an accomplished actor as well as, the "King of Rock-n-Roll" music. Which film did he refuse to watch after his leading lady, Judy Tyler, died in a horrific automobile accident? Hint

Jailhouse Rock
Speedway
King Creole
Viva Las Vegas

6. Elvis received a guitar from his parents for his 11th birthday, paving the way to his fame. But he thought he was getting something else. What were the two items he thought he was going to receive? Hint

bicycle and gun
train set and model airplane kit
baseball glove and bat
blue suede shoes and (hound) dog

7. Elvis received his first Grammy Award in 1967 for his performance of which song? Hint

He Touched Me
How Great Thou Art
Don't Be Cruel
Good Luck Charm

8. Elvis took a vacation from live performances from 1961 to 1968 to focus on making movies. Where was his live performance in March of 1961 held? Hint

Nashville, Tennessee
Tupelo, Mississippi
Pearl Harbor, Hawaii
Las Vegas, Nevada

9. What was Elvis's favorite sandwich? Hint

Turkey and Cheese
Peanut Butter and Banana
Monte Cristo
Grilled Cheese

10. Who did Elvis outbid to purchase Graceland? Hint

Conway Twitty
the YMCA
Glen Campbell
Grace Toof


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Elvis had a twin brother who was stillborn. What was his name?

Answer: Jesse

After Jesse Garon was stillborn, Elvis was born within minutes. The two were born on January 8, 1935.

Question created by team player JoeTrivia55.
2. Elvis was born in which town?

Answer: Tupelo, Mississippi

Elvis attended Milam Junior High, until his family moved to Memphis, Tennessee in 1948. They wanted to search for a better life.

Question created by team player JoeTrivia55.
3. How many times was Elvis married?

Answer: one

Elvis was married to Priscilla Beaulieu from 1967-1973. They had one child, Lisa Marie, born in 1968.

Question created by team player NiceGuy789.
4. Which year was Elvis inducted into the Country Music Hall of Fame?

Answer: 1998

In 1998, Elvis received Country Music Association's highest honor by being inducted into the Country Music Hall of Fame. Elvis had a huge impact on "opening the door" to young country singers in helping them to expose their music to a broader market of music.

Question created by team player NiceGuy789.
5. We all know that Elvis was also an accomplished actor as well as, the "King of Rock-n-Roll" music. Which film did he refuse to watch after his leading lady, Judy Tyler, died in a horrific automobile accident?

Answer: Jailhouse Rock

Judy and her husband took a vacation after filming, "Jailhouse Rock", released in 1957. During the vacation, a head on collision in Wyoming, ended both their lives. This movie included the most memorable scene of Elvis' movie career, which was his singing and dancing through the cell block. It's been credited as the prototype of the modern music video. Unfortunately, Elvis never watched it.

Question created by team player jogoholic.
6. Elvis received a guitar from his parents for his 11th birthday, paving the way to his fame. But he thought he was getting something else. What were the two items he thought he was going to receive?

Answer: bicycle and gun

Most Elvis experts say he was expecting to get a bicycle, but there are those that say he wanted a gun. Both very common gifts for a young boy growing up in Tupelo, Mississippi. It turns out his surprise gift of a guitar was, in the long run, a gift to all Elvis fans.

Question created by team player jogoholic.
7. Elvis received his first Grammy Award in 1967 for his performance of which song?

Answer: How Great Thou Art

He went on to win two more Grammy awards, both in the field of Inspirational Performances. Although nominated several times for his more popular music, he never won a Grammy for them.

Question created by team player jogoholic.
8. Elvis took a vacation from live performances from 1961 to 1968 to focus on making movies. Where was his live performance in March of 1961 held?

Answer: Pearl Harbor, Hawaii

The concert took place in Bloch Arena, where he raised $62,000 for the USS Arizona Memorial Fund, which was bogged down due to low funding. The now famous war memorial was completed a year later. He also started filming "Blue Hawaii" soon after the show.

Question created by team player jogoholic.
9. What was Elvis's favorite sandwich?

Answer: Peanut Butter and Banana

Elvis as well as other celebrities enjoy this sandwich. The Peanut Butter and Banana sandwich can be found at places like the Fool's Gold Loaf restaurant where Elvis ate. Question created by team player 3Xy147Bm.
10. Who did Elvis outbid to purchase Graceland?

Answer: the YMCA

The YMCA had offered $35,000 for Graceland a few days before Elvis had the opportunity to see it for himself. After he saw the property and baptized it with a few songs on the piano, he persuaded the sellers to accept his bid of $100,000.

Question created by team player Jogoholic.
Source: Author 3Xy147Bm

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : PaulT1962: 9/10
Jan 27 2023 : Guest 75: 7/10
Jan 18 2023 : Guest 172: 7/10
Jan 17 2023 : Guest 142: 7/10
Jan 14 2023 : Bourman: 5/10
Jan 14 2023 : Guest 188: 3/10
Jan 13 2023 : Guest 98: 10/10
Jan 11 2023 : Guest 70: 7/10
Jan 03 2023 : Guest 72: 9/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Elvis Lives! Average
2. Elvis: Aloha from Hawaii Concert Average
3. Elvis Average
4. Elvis The King Of Rock And Roll Average
5. The Elvis Years Average
6. Some Random Elvis Trivia Average
7. The Music, Movies and Life of Elvis Presley Average
8. Elvis in Colour Average
9. For Elvis Fans Average
10. Elvis in Quotes Average
11. Elvis Presley Average
12. Elvis Is In The Building Average

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us