FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Getting to know Panic at the Disco
Quiz about Getting to know Panic at the Disco

Getting to know Panic! at the Disco Quiz


A quiz on the famous new band, with questions on lyrics, the album "A Fever You Can't Sweat Out" and general knowledge about the band.

A multiple-choice quiz by closetpoet17. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Panic At The Disco

Author
closetpoet17
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
244,175
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
3225
Last 3 plays: Guest 90 (12/15), Guest 86 (9/15), Guest 80 (13/15).
- -
Question 1 of 15
1. How many members were there in Panic! at the Disco when they recorded their first album? Hint


Question 2 of 15
2. What was the band's first ever single made into a video? Hint


Question 3 of 15
3. The video for Panic! at the Disco's "But It's Better If You Do" mostly takes place in a _______. Hint


Question 4 of 15
4. Who wrote all of Panic! at the Disco's songs, initially? Hint


Question 5 of 15
5. When was "A Fever You Can't Sweat Out" released? Hint


Question 6 of 15
6. In the video for "Lying is the Most Fun A Girl Can Have..." the band members do what? Hint


Question 7 of 15
7. What song is this from? "I aim to be your eyes, trophy boys, trophy wives."
Hint


Question 8 of 15
8. Fill in the blank: "Give us this day our ___________ of faux affliction."
Hint


Question 9 of 15
9. Serving as a title for one of the songs on the album, what does the word "Camisado" mean? Hint


Question 10 of 15
10. What two song titles from this album make up a line from the motion picture "Closer"? Hint


Question 11 of 15
11. What song is this from? "If you talk you better walk, you better keep your mouth shut."
Hint


Question 12 of 15
12. In the song "Build God, Then We'll Talk," the bridge is a melodical twist on the chorus of what popular Broadway song? Hint


Question 13 of 15
13. Which two band members were childhood friends and started the band? Hint


Question 14 of 15
14. What song is this from? "Let's not get selfish, did you really think I'd let you kill this chorus?" Hint


Question 15 of 15
15. "Build God, Then We'll Talk" is the final official single from the album "A Fever You Can't Sweat Out."



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 27 2024 : Guest 90: 12/15
Feb 27 2024 : Guest 86: 9/15
Feb 23 2024 : Guest 80: 13/15
Feb 10 2024 : Guest 2: 5/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many members were there in Panic! at the Disco when they recorded their first album?

Answer: Four

The members were Brendon Urie (lead vocals), Ryan Ross (guitar), Spencer Smith (drums), and Jon Walker (bass).
2. What was the band's first ever single made into a video?

Answer: I Write Sins, Not Tragedies

This song may be the most-often played song on the album, and singer Brendon Urie once said that "there were more songs on the record than just this one." The video takes place at an odd, circus-themed wedding, with Urie as the ringmaster.
3. The video for Panic! at the Disco's "But It's Better If You Do" mostly takes place in a _______.

Answer: strip club

The video starts out in the main character's home, where he is arguing with his supposed girlfriend or wife. It is black and white during this scene, then switches to color as the main character heads to the strip club and the music starts.
4. Who wrote all of Panic! at the Disco's songs, initially?

Answer: Ryan Ross

Ryan also plays guitar and several other stringed instruments for the band.
5. When was "A Fever You Can't Sweat Out" released?

Answer: September 2005

The exact release date was September 27, 2005.
6. In the video for "Lying is the Most Fun A Girl Can Have..." the band members do what?

Answer: play the paramedics

They only appeared in one scene as paramedics because the band was worried that their looks were distracting from their music.
7. What song is this from? "I aim to be your eyes, trophy boys, trophy wives."

Answer: The Only Difference Between Martyrdom and Suicide is Press Coverage

This line is from the chorus of the song, which is one of the singles on the album. It hasn't been made into a video, however.
8. Fill in the blank: "Give us this day our ___________ of faux affliction."

Answer: daily dose

This lyric is from the song "I Constantly Thank God For Esteban."
9. Serving as a title for one of the songs on the album, what does the word "Camisado" mean?

Answer: a surprise attack, usually at night when the victim is asleep

This song is supposedly about songwriter Ryan Ross's personal experiences with his father.
10. What two song titles from this album make up a line from the motion picture "Closer"?

Answer: "Lying is the Most Fun a Girl Can Have..." and "But It's Better If You Do"

These are two of the album's singles, both made into videos.
11. What song is this from? "If you talk you better walk, you better keep your mouth shut."

Answer: London Beckoned Songs About Money Written by Machines

This line is repeated a few times throughout the song, although the second half of it ('you better keep your mouth shut') is altered.
12. In the song "Build God, Then We'll Talk," the bridge is a melodical twist on the chorus of what popular Broadway song?

Answer: My Favorite Things

The lyrics of "My Favorite Things" are also directly satirised in the song.
13. Which two band members were childhood friends and started the band?

Answer: Ryan and Spencer

The two friends first recruited Brent Wilson and Brendon Urie, but Brent was replaced by Jon Walker.
14. What song is this from? "Let's not get selfish, did you really think I'd let you kill this chorus?"

Answer: Lying is the Most Fun a Girl Can Have...

This is sung in the second verse of the song.
15. "Build God, Then We'll Talk" is the final official single from the album "A Fever You Can't Sweat Out."

Answer: True

This song is the fifth single from the album.
Source: Author closetpoet17

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us